Reflektioner efter Västerås

Att vara lövare är att svar som en guldfisk. Ett varv i skålen, dvs en seger och livet leker igen. Allt annat är glömt och förbi. Här kommer fler reflektioner.

Megazone

Annars började väl matchen inget vidare. Visserligen fick vi ett PP tidigt när man trodde Jesper Thörnberg skadad sig i en rätt onödigt hård tackling av Västerås Cutta, men innan vi ens han börja trycka på hade vi slarvat bort det PP genom en onödig utvisning på Felix Maegaard-Scheel. Vi måste värdera lägena, framförallt nu när varje match är att slutspelskaraktär. I stället för att få chansen att ta ledningen fick Västerås trycka på och 1-0 kom helt rättvist när Christoffer Fish var iskall i friläget han fick. Det är lite som vanligt, en 2-3 frilägens ska vi liksom släppa till i matcherna. Skönt att de bara utnyttjade ett av dem. Måste ge Sorkin en klapp på axeln för den läckra passningen, pucken svävade som en helikopter i mittzon innan den landade på Fish klubblad.

Västerås hade ju fler chanser, en styrning i stolpen och en del andra fina lägen, men Kevin Lindskoug var het och när sen Kelsey Tessier jobbade hårt på Västeråskassen låg helt plötsligt pucken vid Brock Trotters klubba och 1-1 var ett faktum, hur orättvist men hur härligt som helst. Det målet vände verkligen matchen.

Grattis till första poängen i Björklöven Kelsey Tessier!

Vi avslutade ju första och inledde den andra perioden i boxplay, men fick för en gångs skull betalt för alla gånger vi tagit panikavslut i slutsekunderna av ett powerplay. Vi kunde kontra när Alex Hutchings (eller Hasch-Kings som kommentator Harald Lückner envisas med att kalla honom) och tror nog att Hutch läst bloggen för hur många gånger har vi inte önskat höga skott? Rakt upp i nättaket med pucken i trängt läge och om 1-1 kändes orättvist så var då 1-2 inte rättvisare, men målen räknas härligt nog.

23296125252_e70fabeffa_b

Brock Trotter satte första och assisterade till fjärde målet när Löven vann med 4-2 mot Västerås. Foto: AXELLÖF

Det talas ofta om att inte ta onödiga utvisningar, vilket vi tagit allt för många av i år, men den William Quist tog i den andra perioden var en som man kan föra in på kontot för nödvändiga utvisningar. han rädda nog ett mål och sen höll vi tätt i PK och då blir det ju helrätt.

Jag tyckte vi växte av det målet och när Felix Maegaard-Scheel först försökte sätta pucken från kanten och Alex Hutchings sen vann duellen vid sargen kunde han servera Pär Edblom som med en distinkt direktskott ökade på till 1-3. Även det högt upp förbi en i matchen inte helt lyckad Vitali Koval i Västeråsskassen.

Så långt alltså en 1-3 ledning, men långt ifrån perfekt, men med marginalerna med oss med exempelvis två skott i virket och då tre frilägen emot oss.

Vi inledde den tredje perioden riktigt bra, bättre än på länge, då vi oftast brukar se rejält tröttkörda ut. Tyvärr tog Gustav Grundström en väldigt onödig utvisning bakom Västerås mål och som jag skrev ovan,Vi måste värdera lägena. Nu fixade vi vår PK och fick även en egen chans i powerplay något senare utan att kunna stänga matchen. Jobbigt värre blev det när Västerås reducerade genom Fiskens andra mål för matchen innan halva perioden var spelat och i det läget blev jag för första gången den här säsongen riktigt nervös. Visst tryckte Västerås på bra, men vi jobbade också riktigt bra, offrade oss som det var länge sedan jag såg. Lucas Sandström täckte skott som en fotbollsmålvakt, Stefan Andersson stod helt plötsligt upp på blå och Pär Edblom visade sin styrka i sargduellerna sin taniga kropp till trots.

När sen Stefan Andersson hittade Lucas Sandström med ett härligt skottpass till 2-4 jublades det rejält både på isen och hemma i de gröngula stugorna. Västerås tog ut målvakten, men närmare än ett kantskott från Tessier var inte vi att sätta femman. Han borde i ärlighetens namn satt ett mål denna kväll och ska vi fortsätta vinna måste han nog börja sätta lägena har får. Samtidigt har han smått vansinniga 82,35 i tekningsprocent i matchen. Helt sjukt bra siffror! Laget i sig vann teknikgarna med 36-25 varav 12-5 i sista perioden när Västerås skulle jaga ikapp. Viktigt. 15,38 % i effektivitet av hela laget är också mycket bra siffror.

Kevin Lindskoug stod för en utmärkt insats i Lövenkassen, även om han blev duktigt grundlurad vid 1-0 målet. Tycker nye Dennis Persson stod för en stabil insats , en sån där där man knappt märkte honom, men gjorde ändå allt rätt. Att han sen hade noll i all statistik utom istid och ass så ger jag inte mycket för det. Statistikgänget gav även skadade Lucas Ekeståhl-Jonsson istid i tredje. Brock Trotter är också en som gör det mesta rätt. Läckert pass till Stefan Andersson som öppnade upp hela Västeråsförsvaret och gav både Steffe och Lucas ytan att briljera. Lucas var förutom det fina målet hårt jobbande matchen igenom, precis som Jesper Thörnberg. Jeppe borde annars precis som Tessier nog ha blivit målskytt i matchen. Han hade några fina lägen. Stefan Öhman är kung att ha i ledning som kan hålla puck och få tiden att gå. Tycker också att han sett piggare och piggare ut i benen de senaste matcherna.

Västerås då? ja, för mig är det ett unikum att det här laget klappat ihop som man gjort. Det lag jag såg i inledningen av säsongen trodde jag skulle leka hem den här serien. Precis så bra var dom. Märkligt det här med hockey. Måste vara den mest mentala sport som finns.

Hur som, en grymt viktig seger och nu kan vi verkligen blicka uppåt i tabellen för nu finns just Västerås, men även Leksand och Vita Hästen inom räckhåll. På torsdag väntar Timrå i T3 Center. Visst ses vi där?

Megazone

3 thoughts on “Reflektioner efter Västerås

 • 26 januari, 2016 kl. 07:16
  Permalänk

  Vi får hoppas att VIK fortsätter med Koval i mål.
  Då har vi våran åttonde plats som i en ask.
  Vilken skön seger ändå!!!!
  Tror värvningen av Tessier blir tungan på vågen

  Svar
 • 26 januari, 2016 kl. 15:46
  Permalänk

  Haha. Koval är ju helt underbar. Lite kul att Vik:s ledning tycker han ska ”spela igång sig”. Personligen tyckte jag att Fransson var under isen men jag tippar på att han är rena rama genilösningen jämfört med Koval

  Svar
 • 26 januari, 2016 kl. 16:49
  Permalänk

  Fantastiskt att läsa att ingen överhuvudtaget klagar på backspelet efter den här matchen = ja men visst, Ekelund var ju på läktaren ?
  Härlig vinst om än inte resultatet speglar matchbilden men såna här matcher har vi ju själva haft emot oss ett antal ggr så den tar vi alla dagar i veckan ändå.
  Kevin Lindskoug förtjänat massvis med beröm eft denna match, grym o ger oss chansen att vinna.
  Nu går vi för topp 5 ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: