Reflektioner efter Västerås

En underbar första period, en närmaste usel andra period och en bra tredje som borde gett tre poäng eller om man så vill ”Frågan Sovjet till Kovland under en periodpaus”! Här kommer fler reflektioner.

Åkte till Leksand kl 06.00 i fredags och återkom till Umeå kl 15.25 idag och direkt till hallen, Först gången man åkt från en bortamatch till en hemmamatch utan att pitstoppa hemma först.

Vilken förstaperiod vi fick uppleva. Årets överlägset bästa. Press direkt och mål redan efter 2.58 genom Lucas Sandström finfint serverad av Brock Trotter och vi hade målchans på måchans via Edblom, Wargh, Trotter, Öhman men puckuslingen ville inte in. Vi tvingade Västerås till en rekordtidigt time out redan efter 3.43.

Sa det till sambon när Löven hade burskydd en gång att vi måste få bättre utdelning på alla chanser. Precis så tog William Quist fart och 2-0 kom som ett brev på posten. Han måste ha bra hörsel! Sen skulle det ha en varit betydlig ledning än 2-0 efter den första perioden. 19-4 i skott och många av dom var riktigt bra chanser. Dock hade VIK några chanser dels ett friläge som inlånade Modobacken Dennis Persson räddade upp riktigt fint.

I den andra perioden skulle vi liksom fortsätta men på något sätt förvandlades vi från Sovjet till Kovland inne i omklädningsrummet. Fullkomligt oförklarligt! VIKFANCENTRAL beskrev oss på Twitter efter det första perioden som ”Världsklass” och ”Björklöven verkar ha väldigt hög högsta nivå”. Det stämmer verkligen men sanningen är också att vår lägsta nivå är oroande låg. Det blir något för laget att jobba emot, för man vet vad man kan. Det gäller bara att få ut det under tre perioder.

Den andra perioden behöver vi väl inte prata om? 5-19 i skott och 0-2 i mål! Vi inledde med att få friläge emot oss i PP. Trotter drällde vid 1-2. sen blev den än värre. Vi tog tidigt timeout i andra, men blev inte mycket bättre. Västerås vände till 2-3, och efter att ha sett reprisen på Williams straffmål så måste ju man ju fundera på hur Kevin placerar sig. Enklare mål har nog Williams aldrig gjort. Vi frälstes dock lite av det grymt vilka 3-3 målet, Nicklas Johanssons backhandmål som skulle gjort självaste Pavel Datsyuk avundsjuk!

Tredje perioden var en bra period från båda lagen, men visst måste vi sätta våra lägen och då har vi tre poäng i bagaget. Inte heller kunde vi avgöra i förlängningen trots en del bra lägen och när det vankas straffläggning är man inte allt för kaxig och det slutade som man befarande. Västerås var vassare och ytterligare en poäng bortskänkt.

Dock ska vi ta med oss den fantastiska förstaperioden. Vi visade vad vi kan. Nu gäller det bara att släta ut bergochdalbanan som heter Björklöven. Då KAN våren bli riktigt rolig.

Härligt att se Dennis Persson i aktion. Han inledde riktigt bra, hade väl en sisådär andra period, men avslutade bra när han fick än mer förtroende efter att man gått ned på fem backar då Mike Banwell bänkades. Sportchef Daniel Johansson må vara nöjd med honom, men det är inte tränarduon. Annars går man inte ned på fem backar. Här kan vi hoppas på att lånet kan förlängas med Dennis. Han behöver matchtid och det lär han inte få i Modo som läget är. Som jag ser det är han nionde back där.

Man vald att gå ned även på forwards i tredje vilket gjorde att Victor Ekeståhl-Jonsson eller Jon Palmebjörk inte fick speciellt mycket förtroende, men det fick som vanligt Stefan Andersson med hela 29:05 under matchen varav hela 3:12 i OT.

Vilka mer var bar? ja Nicke Johansson sliter som vanligt väldigt hårt och fick krydda det med ett mycket vackert mål. William Quist var det bra fart på, också han ett mycket vackert mål. Pär Edblom jobbade förtjänstfullt, men en som inte hade många rätt efter assisten till 1-0 var ju Brock Trotter. Nu kan han inte vara bästa varje match, men ovanligt mycket fel från hans sida.

Avslutar med en tanke. Tänk er följande scenario. Jan Urbas och William Quist hamnar i slagsmål och domare nr 56(Han i mitten) försöker gå en emellan.

IMG_4352

Följande konversation skulle då kunna utspelas:

Nr 56: – Vänta grabbar! Kommer strax! (varpå han pinnar iväg mot båsen)

Ubbe & Wille typ: -…Öhhh??

Nr 56: – Öh, Nyttis! Hiva hit en stege!

Nyttis: …Öhhhh?

Nr 56: – Kom igen Lången! En stege! och så fixar du till halsskyddet medan du ändå håller på!

Nyttis; – Visst, här har du en stege.

Nr 56 remmar iväg till Ubbe & Wille och lutar stegen mot dom och klättrar upp

Nr 56: -Så, nu kan ni sätta igång!

 

Ps. Nu är November slut och vi slipper äntligen se män i porrfilmsmustascher! Ds.

 

2 thoughts on “Reflektioner efter Västerås

 • 30 november, 2015 kl. 14:14
  Permalänk

  Gillar verkligen Kevin…men han känns skrämmande usel på straffar! Kan ni inte plocka ihop någon statistik på det….tror inte det bara är en känsla man har utan att det verkligen är så 🙁 !!

  Svar
 • 30 november, 2015 kl. 17:35
  Permalänk

  Han släppte ju in typ allt Modo Leksand Västerås
  Vi hade ju mer straffar i fjol
  Kanske Löven skulle köra mer på träning

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: