Reflektioner efter Västerås

Västerås vann helt rättvist igår, men det är ändå surt när vi förlorar på det sättet vi gör. Här kommer fler reflektioner.

Först och främst blev man ju rejält taggad när Brock Trotter med mindre än två timmar innan nedsläpp blev klar. Han gjorde också en riktigt bra debut och då ska vi veta att han inte kunnat träna fullt eftersom laget bara underhållstränat under bortaturnén. Det kommer bli riktigt ta med honom.

Tyvärr drar vi på oss en onödig utvisning tidigt i matchen. Vi måste kunna tacklas utan hög klubba och vips fick vi se Västerås SHL-mässiga passningsspel. Fyra snabba pass och ett direktskott och underläge direkt. Just Västerås passninsgsspel är grymt imponerande. Man han slagskottshastighet på passen som allt som oftast sitter på bladet. Å andra sidan blir det kanske inte så svårt när alla spelare vet var de har varandra. Tydliga bågar i uppspelen och efter att ha sett Västerås nu tre gånger så upptäcker man snabbt deras enkla och vägvinnande spelidé. När det gäller Löven har man nu sett dem 23 gånger i år och jag ser fortfarande ingen spelidé med puck.

Vid Västerås andra mål säljer vi oss väldigt billig, men också en frukt av Västerås fart och vårt stillastående spel i mittzon. Lägg till en märklig tokstötning av Tommy Warg vilket ställde hela laget. Vet inte vad som hänt med honom. Även vid 3-1 målet går han bort sig å det grövsta när hans ska tacklas vid sargen men bjuder på en egen liggande piruett eller vad det ska likna. Inte heller imponerade agerandet vid 4-2 målet, där han rundas väldigt lätt, även om det skottet aldrig ska få gå in.

Vet inte hur många gånger jag skrivit om detta, men upprepning är all kunskaps moder, eller hur är det man säger? Återigen bjuder vi på ett friläge när vårt PP tar slut. Vi ska prompt alltid hinna med ett avslut till när det återstår någon sekund hur dåligt läge vi än har. Denna gång räddade Kevin oss men vi har inte råd att bjuda på sånt här.
Johan Löf / AXELLÖF

Stefan Andersson svarade för en magnifik assist vid 2-1 målet. Foto:AXELLÖF

Hittar vi inget positivt då? Jo, Stefan Andersson kyla vid vårt mycket viktiga första mål. Det är bara han som kan göra en sån sak. Det gav laget mycket energi. Också vårt andra mål var vackert, där vi för en gångs skull högg på en kontring och sökte oss mot mål istället för ut mot hörnen. Vi höll oss på något sätt kvar i matchen trots att Västerås hela tiden kändes rätt överlägsna, men till syvende och sist har vi problem. Vi får ingen egen fart i mittzon. Vi får inte iväg ett tidigt förstapass till den forward med högst fart. Det gör inte ont att ta sig in framför vårt mål. Det för förbannat ont att ta sig in framför motståndarens. Noterade i ett anfall när Öhman, Sandström och Trotter låg på i anfallszon, men de icke puckförande hade alltid minst en motståndare i nyllet eller som hängde som en fladdermus på dom eller så fick de lagom interferens var tredje meter så de tappade fokus eller blick på pucken. Hur ser det ut i vår zon? Stillastående som ett boxplay där forwards kan fritt byta platser med varandra.

Likadant är det i mittzon. Vi ställer upp och ska sen stötbryta på något konstigt sätt. Västeråsspelarna hade inga problem att vicka lite på sig och komma förbi. När vi kommer är det ofta en stillastående pucktransportör som får 2-3 man på sig och kan i bästa fall schyffla pucken vidare. Vart är vår fart och timing i spelet?

Blev inte mycket positivt, men vi har sju raka förluster och vips ser jag inte riktigt hur det ska vända. Nu är Västerås kanske en dålig värdemätare. Det är så mycket bättre än vad vi var igår och totalt sett också. Om de inte tar hem ligan blir jag mycket förvånad.

Domarn då? Rent bedömningsmässigt kanske inte ursusel, men hur han inte kunde döma 3-0 till Västerås? Inte bättre agerande när han blåste för tidigt i slutet där Stefan Öhman påpekade detta för att mötas av ett kragtag och sen knuffas bort? Samma med LEJ vid straffen då även han knuffades bort av domaren? Hört av andra att Robin Karlsson har för sig sånt här när han dömer. Är mitt första möte med honom, men det ser riktigt illa ut.

Avsluta med en bild vi fick oss tillskickade av ett fan på plats. Synd om detta gäng.

IMG_1777

Tappra fans på plats. Foto:Peter Tjärnqvist

Hur känner ni just nu? Skriv av er…

6 thoughts on “Reflektioner efter Västerås

 • 27 oktober, 2015 kl. 07:34
  Permalänk

  Bara att inse att vi får kämpa att hålla oss kvar i serien
  Så länge vi har dåligt försvar som det har varit så känns det att löven får rikta in sig på det.

  Svar
 • 27 oktober, 2015 kl. 07:45
  Permalänk

  Sen tycker man nu att styrelsen ska samla till krismöte !!!
  Sitter en massa slipsgubbar där och tror att det här löser sig av sig själv!!
  Nä nu måste man försöka röra om i maskinen så att den tickar i gång.

  Svar
 • 27 oktober, 2015 kl. 08:31
  Permalänk

  Nu märker man tydligt loserstämpeln vi har fått….

  I början av serien såg vi kvaliteten i laget och hade inga lag över oss som var så himla mkt bättre. Tittar man på papperet vill jag säga att inte är Västerås särskilt mkt bättre än oss.

  Vad har gått fel då?

  Jo, jämför man med Västerås som exempel så har tränaren i Västerås uppenbarligen kommit mil längre med laget än vad vår tränarstab gjort.

  Björklöven har i princip haft truppen klar sedan i våras. Under waltins år var truppen klar oerhört mkt senare ville kunde förklara att han inte hunnit sätta prägeln i laget i början av serien.

  Tommy Jonsson och Markus Åkerblom har tyvärr misslyckats kopiöst med att få med sig alla spelarna på tåget…. ”Vi” drar inte åt samma håll.

  Hur resonerar spelarna ang speliden? Ngn skrev nyligen ang det faktum att kunna ställa om spelide efter motstånd. Det är ett måste att ha i a f två lägen att slå på. Inte bara tokchecka framåt med allt som går.

  Det kunde Waltin. Han fick alla att dra åt samma håll. Han visste vad han gjorde också när han tog med sig Henrik Nyberg….

  Hur är stämningen i truppen?? Hur mkt pratas det?? Många ggr sprids ju ett missnöje bland spelarna också bakom kulisserna när det ser ut så här.

  Dock kan allt inte skyllas på tränaren. Spelarna har ett stort ansvar också i detta.

  De ska göra sitt jobb varje dag. Varje enskild spelare har ett ansvar att motivera sin lön. Tror vissa får fundera på detta.

  Inte bara glida runt som primadonnor på isen utan ta tag i detta på allvar…

  Vår backbesättning har mkt att bevisa också. Just nu är det nattsvart.

  Ekelund är stor och stark men tacklas aldrig. Rundningskon ibland.

  Tommy Warg har noll form.

  LEJ håller ju inte måttet sista tiden.

  Rasmus Edström katastrof sista tiden. Tappat ALLT självförtroende.

  Hade varit trevligt med den efterlängtade backen som det snackas om.

  En sista sak. Tommy Jonsson konstaterade att vi mötte ett mkt bra lag igår…… ALLA lag är bra mot oss nu. Fundera på VARFÖR Tommy Jonsson.

  Enskilda samtal med spelare för spelare??

  Svar
 • 27 oktober, 2015 kl. 16:29
  Permalänk

  Igår så spelade Löven bra stundtals. Men….. vi kommer aldrig att börja vinna igen ifall vi tar dessa onödiga utvisnnigar! Spelare som Edblom ska inte komma in som en övertänd 18 åring och redan efter 30 sek dra på på sig en utvisning. I anfalls zon dessutom. Dåligt! Jag tror att Löven skulle ha vunnit om dom hållit 0:an första 10. Sen har vi STORA problem på backsidan. Vad har hänt med våra hjältar? Den enda som pressterar är Andersson och det med bravur med tanke på situationen. Vi har backar som ska vara spelskickliga och kunna läsa spelet men dessa tar hela tiden felaktiga beslut som straffar sig, och ger motståndare 3 mot 1 lägen. Hade jag varit målvakt så skulle jag få hjärnblödning av ilska. De funkar inte att även backarna kliver upp om vi har 2 forwards som checkar och är kvar bakom mål. Tycker att det såg jäkligt bra ut efter Öhmans mål och trodde att vi skulle vända men att hela tiden jaga kvittering tar på krafterna och man möter oftas en väl samlat försvar om det andra laget leder. Hoppas att Tommy inser att vi måste börja med försvaret ifall vi ska vända denna trend. Målen kommer ifall vi får trygghet i försvaret och spelarna självförtroende med det…….

  Svar
 • 27 oktober, 2015 kl. 18:22
  Permalänk

  Vi har alltså gjort 17 pp mål o 20 mål 5-5 ev nåt bp mål på 17 matcher.
  Om vi skulle vunnit samtliga 17 matcher så hade vi haft resultaten 2-0 / 2-1.
  Med andra ord eftersom vi inte får ordning på målskyttet så måste de ju ändra taktik, anfall är inte alltid bästa försvar vilket vi har sett i år.
  Som Waltin sa = får vi rätt på försvaret så kommer anfallet av sig självt.
  Nåt att tänka på kanske

  Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 09:26
  Permalänk

  Tror inte Tommys spelide från SHL passar in på Löven. Blev frustrerad när han presenterades efter Walltin. Se bara på Brynäs nu kontra när Tommy tränade dom.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: