Reflektioner efter Västerås

Inför matchen ville jag främst se en bra insats över 60 minuter och det fick vi. En rivstart som vi sen höll i matchen igenom. Här kommer fler reflektioner.

Efter förlusten mot Väsby var jag rent ut sagt kritisk till lagets insats. Att då få se den här insatsen där man nästan upplevde att någon skruvat på hastigheten i sändningen, för länge sedan var det då Björklöven hade ett sånt tempo i skridskoåkningen och kvalité i passningsspel och timing. Å andra sidan går det ofta hand i hand, sitter passen kan du bibehålla farten.

Matchen då? Ja, vi inledde förvisso med två utvisningar, men när Västerås drog på sig sin första som gav spel fyra mot fyra passade Sebastian Selin på att snappa upp ett slarv i Västeråszonen och med ett välriktat backhandskott hittade gubbhörnet på plockhandssidan på Emil Kruse i Västeråskassen.

Vi fortsatte skapa lägen bl.a. Via matchens lirare Axel Ottosson och Alex Hutchings som fick sitt läge i en snabb omställning då Sebastian Selin hållit i pucken vid ett byte, precis som vi ofta gjorde ifjol än att som vi gjort i år dumpat pucken och bytt. Nu kom vi snabbt in i anfallszon med pucken underkontroll och Hutch var sånär på att utöka ledningen.

2-0 skulle dock komma och det genom Axel Ottosson som satte pucken efter bra förarbete av J.T. Brown som gjorde n bra frånvändning vid sarg som hittade Alexander Deilert som serverade Otto som målade med ett minst lika välriktat skott som Selin vid 1-0.

Vi fortsatte att trycka på och hade faktiskt 8-0 i skott innan Västerås hade sitt första skott på mål. Där och då tog Västerås över en aning och tryckte på, men Kevin Poulin visade vilken skicklig målvakt han är. Till slut 9-5 i skott efter den första perioden.

Den andra perioden inleddes rätt grinigt där Axel Ottosson fick en offensiv tackling som tog illa och han lämnade sen rätt groggy. Han återkom dock i spel ganska snart. Det fortsatte och accelererade när Olle Liss tryckte ned Daniel Örn vid Björklövens bås, Örn hämnades med en crosschecking nere i sarghörnet där Olle Liss avslutade med en rak vänster. Tumult utbröt och det slutade med ett powerplay för Björklöven, bl.a. för att Västerås målvakt Emil Kruse fick två minuter för att han lämnade sin målgård. Lika mycket som Olle Liss fick, som numera är anmäld i efterhand, av samma domare dom stod bredvid och utdömde två minuter på isen. Domarna gör det inte lätt för sig att bli tagna på allvar. Tror Västerås hade sett att domaren där och då vågade ta ett eget beslut hellre än att Liss kanske blir avstängd mot annat motstånd. Han är som sagt anmäld i efterhand för er som missat det.

I det PP:t hade Francis Perron ett skott i stolpen, men annars var återigen Björklövens PP i matchen återigen en lång gäspning.

Sen fick vi återigen uppleva Nikolai Belovs underbara personlighet när han med ett mäktigt slagskott från blå (tog sats från mittlinjen) satte 3-0 och hans glädje har nu spridits i alla medier runt om i landet om OM ni av någon outgrundlig anledning missat detta så såg det ut så här. Njut av den ryska studsbollen.

Förra veckan var han älskad av alla lövare, nu älskad av ett helt hockeyland.

Västerås skulle till slut spräcka Kevin Poulins nolla och det i ett powerplay där pucken styrdes i mål i mina ögon helt regelrätt men välplacerade domare kunde inte stå emot Björklövenspelares önskemål att granska. Man granskade och det dömdes inte oväntat mål.

Här fick Västerås luft under vingarna och hade det följande friläget suttit hade matchbilden kunnat förändras, men Kevin Poulin räddade förtjänstfullt.

Även Björklöven skakade fram ett friläge via Sebastian Selin och på returen kolliderade Fredric Andersson med Emil Kruse i Västeråskassen. Den senare fick utgå pga. av skada. Kunde kollisionen undvikas? Kanske, men samtidigt går Freddan på returen och har en back som är på honom snett bakifrån.

Efter bra lägen på Daniel Norbe och Pontus Andreasson fick vi återigen ett gurgel där Olle Liss åter var i huvudrollen, då han utdelade en rätt obefogad crosschecking. Återigen ett rätt märkligt beslut från domarna där den utsatte Alexander Lunsjö fick en slashing mot målvakt, ett domslut man aldrig tagit om inte Olle använd klubban som en stötfångare.

Väl ute på isen igen skapade Olle Liss äntligen ett bra läge för sig själv, något vi verkligen saknat de senaste matcherna. Mål blev det inte med hopp om framtida förbättring. Det är så han ska spela. Småtjuva i omställningarna, ligga på rulle och finna fria ytor för skottläge, inte uppsöka puck och leka dribbler. Det finns hopp som sagt.

Till slut tog kanske den längsta andraperioden jag upplevt slut, närmare 50 minuter lång. Här håller jag med Hans Wallson att domarna måste kunna ta ett enda beslut själv någon gång. Går liksom inte att ha långa gruppdiskussioner efter varje gurgel eller mål med medföljande granskning.

Den tredje perioden inleddes med att vi punkterade matchen med 4-1 målet signerat Axel Ottosson efter att J.T. Brown jobbat fram pucken i slottet.

Annars var inledningen av den tredje perioden väldigt hafsigt och mest kamp. Vi hade ett PP som inte gav mycket att glädas åt och nåt läge för Belov.

Halvvägs in i perioden var det dags för nästa domaröverläggning då Alex Hutchings styrde pucken i mål på tennis och här fick det mig att minnas det legendariska mittbackaparet i forbollslaget AC Milan med Paulo Maldini i spetsen som vid varje tveksamt lyfte amen för offside. Lite så i hockeyn nu då hela försvaret lyfter armar och klubbor för domarens uppmärksamhet och de köper det varje gång. Måste bli en bättring där.

Matchen avslutades med varsitt mål där Björklövens avslutande målskytt blev William Eriksson som drog in pucken efter att Axel Ottosson trollade längs sargen.

Totalt sett en riktigt väl genomförd match där Björklöven kändes mer sammansatt och kollektiv än tidigare och om detta var en tillfällighet eller om laget nu tog ett avstamp mot slutspelet som Hans Wallson menade efter matchen kan bara morgondagens insats mot Kristianstad avgöra.

Avslutar med att gratulera Alexander Wiklund till 400 matcher i Hockeyallsvenskan. Respekt!

Era reflektioner efter 6-2 mot Västerås? Skriv en kommentar..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

4 thoughts on “Reflektioner efter Västerås

 • 23 februari, 2021 kl. 16:53
  Permalänk

  Alexander Lunsjö, slashade poulin i knävecket. Var ganska tydligt. Så en 2a var är nog helt rättvist i det läget.

  Svar
  • 23 februari, 2021 kl. 18:29
   Permalänk

   Liss hävdade en klubba i magen. Hur som måste man hålla kylan där. Klart man ska markera, men det kan göras på olika sätt.

   Svar
 • 23 februari, 2021 kl. 19:40
  Permalänk

  Liss brukar hålla sig lugn…men,kan tycka att crosscheckingen var lite ”overkill”
  Men,västeråsarna var ganska så bryska med Liss matchen igenom.Domarna hade väl ingen stor kväll på jobbet,anser jag…Dom kan säkert bättre.Härligt att Ottosson börjar riktigt hitta formen.Bara få igång Andreasson oxå.Då kan det bli roligt…

  Svar
 • 23 februari, 2021 kl. 19:43
  Permalänk

  Vi har ett så bra lag att ett snabbt pass kommer tillbaks.

  Walle Wallson 2021

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: