Reflektioner efter Västerås

Matcher mot Västerås blir alltid på något sätt sevärda och rätt händelserika och den här matchen här var inget undanta, om vi glömmer bort andraperioden. jag kommer inte ihåg nåt. Här kommer fler reflektioner.

Att vi sen skulle möta ett lag som lite lagd kalkerpapper på vårt recept att förlora i år dvs ”tog för dåligt betalt”, ineffektivt, drar på sig utvisningar med för många spelare på isen och gjorde motståndarmålvakten till världsmästare, var lite oväntat.

Matchen då? En bra förstaperiod med bra fart där vi tog ledningen efter 16.50, med Alexander Wiklund som målskytt och bra förarbete av William Eriksson. ”Wiken” menade ju i pausen att han fick en felträff, siktade mot krysset men träffade fivehole. Om inte han vet vart pucken ska, hur ska då målvakten veta det?

Tyvärr hann vi inte glädjas alls nästan då Västerås kvitterade 39 sekunder senare där vi slarvade i mittzon och helt räknade fel kring eget mål. Vi är alltså fyra mot två och det blir ändå mål. Just spelet i sådana där snabba omställningar upplever jag att vi har problem med, att räkna in. Ska dock inte ta ifrån Henrik Hettas smarta framspelning. Klass.

Den andra perioden kan vi hoppa över helt. Inget hände förutom att Västerås vann skotten med 13-5, men det kändes som att vi var i egen zon hela perioden. Här visade Kevin Poulin att han ensam kan vinna matcher och det är så underbart härligt att ha med sig inför säsongsavslutningen.

Det märktes att det hade varit högljutt i omklädningsrummet i den andra pausen för det var ett helt annat Björklöven som sanka varvade igång i den tredje perioden och nått fulla varvtal efter ca fem minuter oh mitt i allt det där fick vi se en repris från matchen mot Tingsryd, där vår underbare ryss Nikolai Belov sköt och J.T. Brown styrde in sitt tredje mål för säsongen.

I slutsekunderna, när Västerås tagit ut sin målvakt, hade lagkapten Fredric Andersson och William Eriksson den ofina känslan att missa helt öppen målbur, vilket satte ett och annat lövenhjärta i halsgropen. Nu redde vi ut matchen och vann så där smått orättvist, såsom vi själva förlorat i vinter. Nu var det vår tur.

Tar med mig Kevin Poulins målvaksspel, Nikolai Belovs försvarsspel och J.T. Browns härliga känsla att styra puckar.

Belov förresten, som fick en ful hopptackling med tillhörande armbåge rakt på snoken från Anthon Eriksson, men bara körde vidare. Inget lägga sig ned och vädja om utvisning där inte. Sen sökte han upp Anthon i pausen och skattade lite. Här uppkommer ju som vanligt frågan om det är effekterna som domarna dömer på istället på vad som faktiskt sker på isen? Få missade väl när samme Eriksson liggandes gav Axel Ottosson ett slag i ansiktet långt efter en avblåsning, allt med domaren en meter ifrån? Märkligt att man släpper sånt, men tar utvisningen på Filip Karlsson tidigt i matchen då Alexander Deilert tappade skäret och dundrade in i sargen. Det blev en boarding. Sila knott och svälja elefanter..

Avsluta väl med en skopa till C More och deras märkliga research. Inför matchen pratade man om att Björklövens ineffektivitet de två senaste matcherna var slående, vara 2,27 % skott i mål. Ja, det stämmer om man bortser från den senaste matchen mot Tingsryd där effektiviteten var 10 %. Att plocka och ha sig för att så läckra nyheter är inte bra. Inte heller att man i slutet menade att Björklöven var tredje sämst i Hockeyallsvenskan i spel fem mot fem. Det är helt fel. Vi är tredje bäst. Märkligt. Läs på.

Nu laddar vi om för grym revanschlusta mot Väsby i morgon och sen väntar nytt möte med Västerås på måndag, då i A3 Arena.

Era reflektioner efter Västerås?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Reflektioner efter Västerås

 • 18 februari, 2021 kl. 17:34
  Permalänk

  Mycket bra reflektioner.

  Svar
 • 18 februari, 2021 kl. 17:36
  Permalänk

  Ja,det blir ju en intressant matematisk vurpa utifall vi är på 9 plats i PP,9 plats i PK,12 plats i spel 5 mot 5,och trea i serien??
  Vi måste ju isåfall vara minst 2a i serien att göra mål i pausen då….??!!??

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: