Reflektioner efter Västerås

Spel mot ett mål inledningsvis skulle till slut leda till rekord och en kväll som skulle bli underbar på mer än ett sätt. Här kommer fler reflektioner.

Till den här matchen hade några kollegor styrt upp en AW på jobbet med hockey på projektor och många trodde nog att jag skulle nappa, men jag gjorde klart för dom vänligt men bestämt att en hemmamatch väljer man inte bort, inte för allt smör i Småland. Hoppas ni fick en trevlig kväll, det fick i alla fall jag.’

Annars inleddes den lite allvarligt då jag fick bra pratstund Björklövens VD Anders Blomberg om den senaste tidens skriverier. Jag fick en mycket bra uppfattning att klubben nu faktiskt fattat vilken problematik man har att jobba med och att man faktiskt tagit tag i detta. Det här är ett problem vi på Löven4Ever känt till under många år, men som folk förbjudit oss att skriva om, av rädsla för att deras barn ska hamna i kläm. Nu är det ute och inte en dag för tidigt. Nu hoppas vi bara att det sker en tydlig och synbar förändring och jag har stort förtroende i Anders.

En grej jag sett och även skrivit om, men missat att få på film är Hardy Häman Aktell och Zach Palmquist traditionsenliga high five efter lineupen. Nu fick jag den. Rätt skönt den sådana här grejer.

Innan matchen kunde vi kallt konstatera att Västeråsklacken kom med säsongen helt klart största flagga och utöver det kan vi nog redan utse säsongens flaggviftare. Kika in den här avslutningen.

Matchen då? Ja, gästande Västerås inledde ju furiöst och surrade som bålgetingar inledningsvis och att vi höll 0-0 de första fem minuterna kan vi bara tacka vår rekordman i målet, Joe Cannata. 8-0 i skott efter 4.43 och det kändes som att Västerås uppfunnit samma medicin mot våra uppspel som MODO uppfunnit, att stressa oss till misstag. Vi hade vårt första skott på mål efter 5.15, vår första egentliga målchans värt namnet efter 8.20, då Vesel högg på en retur. Då hade vi 2-13 i skottstatistik.

Fredric Weigel fick med sig en utvisning, men inte ens ett powerplay kunde få igång laget. Ett skott på mål i det läget var liksom symptomatiskt med lagets insats så långt.

Matchens första powerbreak skulle dock vara startskottet för en bra Björklövenperiod. Den följande femminutersprioden vann vi med 4-0 i skott och en mer positiv känsla började infinna sig, men 0-0 efter den första perioden var förstås ett rejält plus i kanten.

Kan förstå att Brian Cooper var duktigt irriterad på domare Mikael Nord som prefekt placerad och i lugn och ro kunde missa den höga klubban på Cooper i slutet av perioden.

I en andra perioden fick vi se sånt som man aldrig vill se. En Västeråsspelare som får ett skott klockrent på munnen. Att man inte blåser av direkt i sådana lägen kommer jag aldrig att förstå. Skönt att Calle Själin återkom i spel, om än med fullvisir.

Sen började den hända saker i Björklövens bås. Våra två extraforwards Emil Lundberg och Kristoffer Söder fick helt plötsligt ett byte ihop med Fredrik WeigelWilliam Erikssons och Olle Liss bekostnad och vilket drag det blev. Här var det inget snack om att rakaste vägen mot mål var medicinen. Inget duttelidutt som de andra håller på med. Efter ett par halvchanser satt pucke i mål, ditförpassad av Kristoffer Söder som är starkt på en retur efter Emil Lundbergs skott, men jag vill lyfta August Tornbergs snabba direktpass till Lundberg som gav honom den extra tiden att hinna skjuta förbi täck. Tornberg en gigant i matchen, felfri och gjorde sin klart bästa match för säsongen.

Här hade jag och Sweetangel precis snackat om vikten av den första målet i matchen, så som matchen häll på att utveckla sig.

Här kändes det också som att firma Söder & Lundberg sände signaler till övriga truppen att gå mer rakt på mål. De visade också precis det man vill se av spelare som blir satt på sidan att ”jag ska banne mig kriga om min plats”. Bara då blir det en konkurrenssituation. Nu vill jag också de detta på backsidan. Även om jag tycker att alla gör det jäkligt bra, så behöver de också känna svetslågan jaga.

Vi fick sen se ett rätt bra powerplay av Björklöven utan att det gav utdelning, men kul att se att man nu matchat i Axel Ottosson. Borde kunna bidra i den spelformen.

I den tredje perioden handlade det mycket om att hålla undan och det gjorde Björklöven på ett mycket bra sätt. Västerås hade sina chanser, men en omutlig Joe Cannata tänkte inte kapitulera denna kväll och vi hade våra chanser att utöka, men vi kunde hålla undan och vinna med matchens enda mål.

Visst kommer Västeråsfans att gräma sig över Sebastian Benkers miss i inledningen av den tredje perioden där det öppna målet helt klart var svårare att missa är sätta pucken, men det var en sån dag för er i går. Vi hade en sån i onsdags.

Jag vill minnas Joe Cannatas sköna kroppsfint bakom eget mål i den tredje perioden. Riktigt skön.

Avslutar med att imponeras av den insats Västerås står för, med sju ordinarie borta och med inlånade spelare som fick spela i tröjor med övertejpade nummer som det inte luktade så lite hemmabygge, men fan vilken match de gjorde. Tummen upp! Värd minst en poäng, men vi var ofina att skicka hem gästen lottlös och när MODO samtidigt föll blev kvällen underbar dubbelt upp. Sju poängs serieledning, det sitter ganska bra, eller hur?

Era tankar efter Västerås? Skriv en kommentar..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

3 thoughts on “Reflektioner efter Västerås

 • 1 februari, 2020 kl. 18:14
  Permalänk

  Skönt med 3 poäng och Västerås var riktigt bra precis som Joe. Tycker de ska bryta transatlantkedjan i PP och sätta in Liss där istället så det blir lite action. Som det är nu är det passningar i det oändliga på utsidan. De som går rakt på ska primeras.

  Svar
 • 1 februari, 2020 kl. 19:48
  Permalänk

  Menar du att du är nöjd med #5 Häman aktell?

  Svar
 • 1 februari, 2020 kl. 20:26
  Permalänk

  Kul att den lilla detaljen med Tornbergs direktpass innan målet poängteras. Nått jag reflekterade över direkt i matchen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: