Reflektioner efter Västerås

Det som var upplagt för en festfredag med mycket publik och bra stämning, blev till slut till en match som inte bara gick fel väg utan som även skapade huvudbry för Björklöven inför framtiden. Här kommer fler reflektioner.

Vi inleder kanske där. Inte nog med att vi förlorade, än värre är det att vi fick Alexander Deilert visat av banan för en huvudtackling, ett helt riktigt beslut men som får som konsekvens nu när den uppgraderats till game att han automatiskt stängs av minst en match och missar således kommande derby mot MODO. Det innebär att vi i skrivande stund har sex backar att tillgå i den matchen och en av dessa är Alexander Popovic, som suttit på bänken i sex av säsongens matcher, men inte fått EN enda sekunds istid och nu måste slängas in i ett stekhett derby, måhända mot sin gamla klubb, men känns det logiskt eller ens troligt att han fixar det? Lägg därtill att Oliwer Larsen hinner hem från sitt landslagsuppdrag, men kommer från en flygning från Danmark OCH kommer då spela tre matcher på tre dagar. Lägg till att när det igår började lukta bäver i tredje perioden bänkades Ludvig Stenvall. Nä, vi får nog hoppas att Per Kenttä hittar den där ersättaren till Andreas Hjelm. Inleda Movember med att luggas på två raka mustascher, måhända mot toppkandidater men ändå. Lägger vi sen till mina farhågor om att Alexander Deilert skulle kunna bedömas som en återfallsförbrytare då han i mötet med MODO i SCA-cupen tilldömdes ett matchstraff för just huvudtackling med medföljande avstängning på tre matcher under försäsongen, vilket brukar medföra ytterligare två matcher och då skulle kunna innebära att han kan stängas av så länge som fem matcher. Då har vi problem. Vi vill ju inte heller stressa in Alexander Hellström i spel. Har vi månne en Alexander Sundström i någon av våra killar?

Matchen då?
Ja, innan nu pucken hann släppas inledde man ju med att presentera två nya säsonger med lagkapten Fredric Andersson och det värmer riktigt bra. Läs mer om våra tankar kring det HÄR.

Vet inte om jag skrivit om det tidigare, men jäklar vilken kraft Brian Cooper tacklar med. Grym teknik med tanke på att karln bara mäter 178 cm. Väger förvisso 89 pannor.

Den första perioden var i många delar en riktigt bra period av två bra lag som ville mycket med mötte bra försvar.

En detalj jag noterade i slutet av perioden var när det blev gruff framför Västerås mål och August Tornberg ville åka ned och hjälpa tre lövare mot fem gulsvarta. helt rätt att vilja stå upp för sina lagkamrater i underläge, men då var Hardy Häman Aktell snabb och tecknade till Tornet att vända hem för att vi skulle få behålla tekningen i offensiv zon. Detaljer..

Den andra perioden blev mer av ett ställningskrig och man kände att det var en sån där match där ledningsmålet skulle vara viktigare än det brukar vara och så blev det ju. Västerås ledningsmål kom knappt halvvägs in i matchen och arbetet framför eget mål där Sebastian Benker blir sopren lämnar väl en del att önska.

Mitt i allt. Såg ni hur integrerade Västerås reklam var? precis som vår. Snyggt.

En annan grej jag kan gå igång på är detaljer. Som när det var en avvaktande utvisning på Oliwer Larsen för crosschecking där han lockat fram en brottningsmatch med Västerås lagkapten Fredric Johansson, som han dels vinner på fall och som sen renderar i en 2+2 utvisning för bägge spelarna.Precis ett sånt utfall man vill ha när man riskerar att bli syndabock.

Sen åkte ju Alexander Deilert ut för en huvudtackling och vi fick mer eller mindre slutföra matchen med fyra backar, då Ludvig Stenvall sattes åt sidan. Blev lite uddlöst i det läget. Bra vilja, men lite som att man värderade om man orkade satsa i varje läge?

I en tredje perioden fick vi dock vår chans då domarna helt plötsligt insåg att man faktiskt kunde visa ut en Västeråsspelare och då en duo direkt. Ett läge fem mot tre är alltid ett bra läge och med Björklövens giftiga förstauppställning kändes 1-1 mer än logiskt, men en VIK-trio som kämpade som en tiger i bur mot ett Björklöven PP som var mer stillastående än Norrtåg såg till att 0-1 stod sig.

Man skapade not totalt sett mer målchanser än det brukar behövas att göra mål, men vi lyckades återigen att göra en tidigare kanske lite ifrågasatt målvakt till en vägg. Ett litet Lövensyndrom som verkar vilja sitta kvar i väggarna.

Björklöven skulle till slut sätta allt på ett kort då man tog ut Joe Cannata ut kassen, men hann han ens sätta sig i båset innan 0-2 var ett faktum? I det här läget fick vi betala att vi kört så hårt på transatlant-linan som inte orkade sätta press på matchvinnaren Sebastian Becker som enkelt kunde sätta pucken i tom kasse trots ett tre mot ett läge. Här borde vi kunnat pressa honom hårdare och kanske förhindrat 0-2 målet.

Nåväl, ingen hiskeligt hemsk förlust. Almtuna smakade mer bäver och vad vi tar med oss från denna kväll är förstås två nya år med Fredric Andersson som lagkapten och att GD åter var magisk.

Heder åt er på Ståplats H.
Ni får oss alla att må
Även en sån här kväll
Kommande lördag ska MODO få smäll!

Dina reflektioner efter Västerås eller om det jag tyckt till om? Skriv en kommentar..

* * *

Du hittar många bra spel hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: