Reflektioner efter Västerås

Vi besegrade alltså Västerås igår med 3-2 och det fanns mycketsom var bra, men ändå måste man tillägga att det finns förbättringspotential. Hårt att säga så om de nya serieledarna, men så är det ju faktiskt. Här kommer fler reflektioner.

I den fördta perioden hade Björklöven ett par powerplay utan att få till det där riktigt bra lägena. Vårt första PP (Deilert, Hutchings, Crandall, Andersson och Lindqvist) skapar i alla fall ett tryck men vill se mer av vår andrauppställning (Häman-Aktell,Selin,Lundberg,Stål-Lyrenäs och William Eriksson). Överlag känns det som att våra killar på vänsterkanten (Hutchings och W Eriksson), som många avslut ska komma ifrån, måste börja träffa mål och i viss mål också pucken som ju är en förutsättning för det första. Klar förbättringspotential. Annars en hyfsat bra förstaperiod där Björklöven var mer i anfallszon, men där Västerås hade ett par giftiga omställningar.

Pontus Andreasson briljerade ett par gånger med fina kroppsfinter och dragningar och när han får till det är det vackert som en sommardag. Vilken teknik den killen besitter.

Gillade det jag såg av Västerås Jimmie Jansson i slutsekunden som höll på att dela ut en blindside tackling som mer bara blev en knuff, men kollade snabbt hur det gick med William Eriksson. Sånt gillas. Respekt!

I en andra perioden fortsatte Björklöven att förlägga mycket av spelet i Västeråszonen och till slut slank pucken in efter att Oscar Stål Lyrenäs tagit sig in från hörnet, försökte hitta Emil Lundberg, men pucken tog på en Västeråsskridsko och hamnade istället hos Pontus Andreasson som med en backhand kunde få in pucken bakom Myrenberg i Västeråskassen. Grattis till första Hockeyallsvenska målet, Pontus!

Sen hade Västerås en gyllene chans att kvittera via ett fem mot tre läge, men med både tur och skicklighet kunde Björklöven hålla tätt och så också perioden ut trots att Västerås kunde rida vidare på anfallsvågen PP:t gav.

Kul att man gav unge David Eriksson istid och roligt att han nu tagit sig så långt, då jag följt honom sedan barnsben då han varit lagkamrat till min brors son. En otrolig talang som vi hoppas kan ta nästa kliv.

I den tredje perioden inledde Västerås furiöst och Björklöven gick inte riktigt att känna igen och tvingades ta timeout. Det fick önskvärd effekt då vi lite i en kontring med David Eriksson och Kristoffer Söder turligt kunde sätta 0-2. Eriksson skickade pucken i ribban så det bara small och pucken räffade sen Söders axel och in i mål. -Jag blev nästa rädd, sa Söder i intervjun med Sportkanalen efter matchen. Erikssons skott skulle jag vilja se mer av. Skulle nästan se att han fick än mer istid mot Almtuna.

Västerås skulle dock få vittring genom en reducering genom ett slumpskott från backplats som styrdes i mål och det är en typ av mål jag tycker vi ofta släpper in och då ofta med backparet Hardy Häman-Aktell och August Tornberg på isen, då pucken är på väg ur zonen men räddas kvar och slängs in mot mål. Då är de ofta inte redo utan långt från sin markering. Där spelar man inte klart situationen i min bok. Ligg kvar på din spelare tils pucken är ur zon.

Sen fortsatte Västerås att trycka på och hade det inte varit för ett förlösande brandlarm (Rökutvecklig i taket), kan man bara spekulera i hur matchen kunnat sluta. Nu fick våra killar ett break och kunde snacka igenom i omklädningsrummet medan hallen både tömdes och fylldes igen. Efter det ofrivilliga breaket kändes det ganska lugnt. Sebastian Selin kunde också sätta säsongen första kasse i HA då en Västeråsback olyckligt tappat pucken i egen zon efter att man tagit ut målvakten. Fick förresten häriga vibbar från matchen i mars 2017 då ju larmet gick i A3 Arena när Västerås skulle jaga ikapp. Gick inte då, gick inte nu. Man skulle få in en puck till bakom skicklige Joe Cannata, men då återstod bara fyra sekunder. På den efterföljande teckningen i mittzon menade kommentatorn att Västerås vann teckningen, men jag menar att Fredric Andersson vann genom att teka stenhårt framåt. Tolkade ni som jag?

En härlig insats från de våra och serieldning är inte kattskit. Sen det där med förbättringspotential. Tekningarna. Just nu vinner vi bara 43,37 % av tekningarna i snitt och det är sämst i Hockeyallsvenskan. Alex Hutchings, när ska han börja hitta av målet? Hade ett finfint läge i slutet igår och där skulle pucken behöva trilla in snart.

Alex Hutchings väntar fortfarande på sitt första mål denna säsong. Foto: Lucas Nordin

Samtidigt har vi det som man ville ha ifjol, nämligen att sprida målproduktionen på fler spleare. Vår matchspeaker Stefan Lindgren satte ihop en lista igår med hur många mål varje lag har gjort (av de som gjort tio eller fler mål) och antalet målskyttar inom parentes. Intressant läsning.

Vita Hästen 13 (7)
Tingsryd 12 (7)
Modo 12 (9)
Björklöven 11 (9)
BIK Karlskoga 10 (6)
Timrå 10 (5)

Kan vi hålla en bra spridning och hot från flera linor och samtidigt vinna, så är det förstås ett bra koncept. Alltid bra att inte behöva förlita sig på enskilda spelare, men vi vet ju vad som finns i Hutch kropp. Får vi bara ut de så, då jäklar. Sen har han ju helt andra kvalitéer nu än när han vra här senast. Utöver att nosa upp målchanser är han en grovjobbare och retsticka. Ganska bra CV.

Sen måste ju kommentera de fakta twitterkontot domarna.se kom med igår, nämligen kring utvisningar för too many players i hockeyallsvenskan, engren vi brukar vara riktigt bra på.

  • AIK, 5 st
  • Modo, Timrå, Vita Hästen, Västervik, Västerås: 1 st
  • Övriga: 0 st

Inte en notering än, riktigt bra.

Avslutar med det Sweetangel noterade. Man ska tydligen inte heta Alexander i Björklöven. Alexander Hellström blev skadad.. Alexander Wiklund blev skadad.. Alexander Popovic blev utlånad. Kvar är Alexander Deilert..

Era reflektioner efter matchen? Slkriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: