Reflektioner efter Västerås

Man har på något sätt alltid men rätt bra känsla när det kommer till matcher mot Västerås och efter ytterligare en seger så finns ju ingen anledning att tycka annat. Här kommer fler reflektioner.

Efter att ha kämpat med en influensa som gav sig natten mot matchdag tog man sig på svaga ben till A3 Arena och fick efter nio omgångar äntligen se en trepoängare och skönt att Björklöven någonstans verkar ha hittat ett stabilt spel. Att det sen ska ta närmare 40 omgångar att gitta det ställer jag mig fortfarande frågande till. Det är ju inte det mest avancerade spelsystemet, men det låter vi vara just nu. Funkar det bådar det gott inför avslutningen.

Igår fick vi se Västerås tidigt ta ledningen genom deras fruktade powerplay och det är en fröjd att exempelvis se Kalle Östman. Han är ju verkligen ögonfinten personifierad. Titta åt ett håll, passa åt ett annat. Alltid skridskorna placerade så att han har flera alternativ. Rörliga lagkamrater som anpassar sina rörelser till de andras. Ser lätt ut , men är uppenbarligen svårt.

I upprinnelsen till den utvisningen på Stål Lyrenäs fick Emil Lundberg ett skott på foten som gav enorm smärta, men Lundberg kunde slutföra matchen, men haltade betänkligt när fansen hyllade laget efter matchen. När Lundberg efter avblåsningen kom till båset var han så ursinnig av smärta att han med full kraft drämde till den öppna båsdörren så att Simon Åkerström höll på att få handen mosat, men hann dra bort den i absolut sista hundradelen. Annars hade vi nog haft ytterligare en handskada utöver den fingerskada Alexander Hellström avbröt matchen för. Lägg där till en lårkaka på Messy och sen oklart vad som höll en för övrigt närvarade Mikko Pukka från spel, så har vi orosmoln så det räcker och blir över.

I den andra perioden kvitterade vi genom Sveriges gladaste målskytt Mattias Granlund, men vilken assist av Sebastian Selin. Där snackar vi spelsinne. Se fick ju nämnde Selin chansen att ge laget ledningen på straff, men den vill han nog göra om. Det sk skottet liknande mer skotten man levererar på en kall målvakt under uppvärmning. Mer kräm tack och när vi ändå är inne på skott. Någon som vet vem som nekat David Lindqvist rätten att skjuta?

Ledningen skulle vi dock ta då mål specielle målskytt Jacob Peterson pangade in ett slagga på halvvolley i en rätt tilltrasslad situation i mitten av den tredje perioden, bara 24 sekunder efter den missade straffen. Viktigt.

Sen presenterades Mattias Granlund som matchen lirare i Björklöven och hur tackar som på bästa sätt då? Jo, genom sitt andra och Björklövens tredje mål. Bra stressad av stabile Kristoffer Söder. Känns som att den kilen växer mer och mer ju längre säsongen lider. Och Grandlund då? Ja, vilken kille han ändå är. Grundbrunkare deluxe , men gör en massa viktiga mål och genomgånende en av de klart stabilaste. Finns ju ingen som kan lugna ned ett pressat läge som honom, han vänder ofta hem så laget kan byta. Mycket rutin i den kroppen.

Västerås lyckades dock skapa spänning i slutet då man satte 3-2 med 1.43 kvar av matchen med utplockad målvakt. Viss press lyckades man skapa, men den ende som lyckade sätta en puck i mål var Björklövens Jacob Andersson som med 45 sekunder kvar hittade tom kasse med ett stenhårt slagskott. Frågan är bara hur Jacke tänkte i det där läget, OM han överhuvudtaget tänkte? Han kan ju omöjligen missat att Emil Lundberg fortfarande var i zon, han fick ju passet från just Lundberg och i och med att den gick i mål bedömdes det som en avsiktlig offside och tekning i egen zon. Även om han missat det så finns ingen anledning att riskera en icing med mindre än minuten kvar att spela. Viktigt med sinnesnärvaro. Det där var verkligen inte SHL-takter. Nu höll vi ut, men ett tag var jag orolig att han just där och då uppfann ett nytt sätt att förlora. Så blev det inte och vår första trepoängare den AIK den 20 december var ett faktum.

Nu tar vi med oss detta och njuter förstås av att alla fans runt omkring har svårt att förstå att fansen ropade in spelarna efter matchen. Ni har aldrig vandrat i våra skor.

Era reflektioner efter matchen?

***

Dessa spel lägger du förstås hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Reflektioner efter Västerås

  • 26 januari, 2019 kl. 15:55
   Permalänk

   Jo, läste det och ställer mig väldigt frågande till alla som hyllar vår fart och skridskoåkning. Tycker alltid att det är tvärt om. Ett hårt pass och alla lag är igenom mittzon. Vi transporterar i leda, så håller inte med i det och rutinen? Nja.

   Svar
   • 26 januari, 2019 kl. 18:06
    Permalänk

    Kan nog förstå VIK:arnas ilska över sista utvisning, själv hade man nog blivit vansinnig om den drabbat oss.
    Å andra sidan…herr Bergman bommade en solklar neddragning i fritt läge samt en lika solklar crosschecking i slutet av andra. Totalt sett…inte så mycket att skylla på i slutändan anser jag.

    På tal om domare: jag måste faktiskt ge Schilken stort beröm för hans säsong. Jag tycker han har utvecklats jättemycket och det är sällan alltför mycket att ifrågasätta efter matcherna…och dessa flyter också på bra nuförtiden med få klagomål och avbrott. Däremot Lyth och nämnde Bergman…dom har några steg kvar på sin utvecklingssteg kan man säga.

    Svar
    • 26 januari, 2019 kl. 18:25
     Permalänk

     Ja, ville hålla mig från domarna, men nu med fyrdomars kommande säsong får vi hoppas på bättring. Sista utv är horribel. Har tittat flera gånger och inte ens den enögdaste tar utv där. Lider med VIK där och i lite andra lägen.

     Svar
 • 26 januari, 2019 kl. 16:45
  Permalänk

  Vi har skador hela tiden, detta borde innebära att det finns pengar att spetsa truppen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: