Reflektioner efter Västerås

Ytterligare en match där det kunde blivit tre, borde blivit två, men vi lämnade isen med en poäng. Här kommer fler reflektioner.

Björklöven hittade återigen tyvärr ett nytt sätt att förlora, denna gång på ett sätt vi inte behöver oroa oss för att uppleva framöver.

Matchen då? Ja, vi inledde ju riktigt bra , på ett sätt som man hört Fagervall prata om inför matchen, att komma ut som man gör på hemmaplan. Fart och fläkt och inte så ängsligt och ”vi är slagna på förhand känslan” som man haft tidigare bortamatcher. Vi inledde ju med helt OK powerplay och äntligen har man fattat att man måste ha en rightfattad spelare till vänster i första powerplayuppställningen, Tornberg denna kväll och förmodligen för många kvällar framöver. Vi följde upp det med en bra PK där jag noterade väldigt snabba byten och hann ha fem forwardspar på isen innan vi var fulltaliga.

Tyvärr kunde vi inte hålla tätt i den andra PK:t då exlövet Frdrik hetta kunde raka in en retur till 1-0. Riktig otur att Jonas Emmerdahls klubba verkar gå sönder då han sekunden innan kastar bort den, annars hade han nog kunnat störa Hetta en aning och kanske förhindra det ledningsmålet.

Kvitteringen till 1-1 i powerplay skulle dock komma när ovan nämnda August Tornberg satte sin första kasse för kvällen. Läcker passning av Sebastian Selin som liksom pauspassade förbi ”sin gubbe” och Tornberg var ju klinisk i avslutet. När man sen kollade i statistiken så höll man ju på att trilla baklänges när domarna först hittar Jacob Andersson som målskytt (inte liknande nummer, olika klubbfattningar och inte lik på en punkt!) och Fredrik Andersson som förstaass och Selin som andraass. Inte ett rätt med andra ord. Nu fick man ju till det senare, men att det blir så många fel i statistiken inledningsvis?

Oavgjort efter den första perioden gjorde ju att man såg fram emot resten av matchen med stor hunger. Vinst i tekningar och i skott visade ju också att vi svarade för en gedigen insats så långt.

Den andra började ju dessvärre betydligt sämre. Vi började att släppte till ett par kontringar och Oskar Masiello fick gör ett par riktigt bra räddningar. Vi hade väl också några bra kontringslägen men dessvärre kunde jag konstatera att vid alla tre två-mot-ett lägen vi hade i matchen var Alexander Wiklund puckförare vid samtliga tillfällen och där fanns inte en tillstymmelse till kreativitet eller samspel. Frågan är om han ens såg sina lagkamrater (Två gånger med Lindqvist och en gång Peterson)??? Alla gångerna körde han rakt fram, utan riktningsändring eller försök till att sätta målvakten eller försvarare på prov, sköt två höga ofarliga långskott och en gång blev han upphunnen med utvisning som följd (förvisso mål där), men knappast hans tanke när han kom två mot en. Måste bara bli kreativare än så i sådana lägen.

Västerås kunde på nytt ta ledningen i powerplay efter att man lyckat speta in en retur och när 3-1 kom bara ett par minuter senare kändes det som att matchen höll på att rinna Björklöven ur händerna. Detta mål var ju också snarlikt ett par av de som Västerås gjorde i hemmamatchen mot oss, högt skott ur dåligt vilken ovanför plockhandsken på Masiello. Det har även skett i andra matchen Masse stått och vid skott från den vinkeln måste han täta första stolpen. Det får bara inte finnas luckor där!

Vi spelade inte bra i det läget, men när vi åter fick chansen i powerplay och slängde in samma manskap som vid 1-1 kvitteringen ringde den igen och med samme målskytt igen. Smart spelat av Fredric Andersson och Emil Lundberg som lockade över den svartgula boxen så att Tornberg kunde få ytan för sitt välplacerade skott. Härligt att se en variant i PP. Det tog bara 28 omgångar!

Sen hann man ju knappt studsa klart i soffan innan det var dags för den fysövningen igen. Jacob Peterson gled igenom Västeråsförsvaret och David Lindqvist kunde göra sitt tredje mål för säsongen och den andra med skridskon, för även den här gången hade han videobedömningen med sig.

Oavgjort alltså även i den andra perioden och det kändes som att den gick på poäng till Västerås, men det är ju målen som räknas.

Sen inledde vi ju den tredje perioden riktigt bra, hade bl.a. 6-2 i skott efter fyra minuter och spelade sen av en PK på ett föredömligt sätt.

Sen verkade som att målvakterna vill köra en intern tävling ”Vem bjuder bäst” när Samuel Ersson i VIK-kassen släppte en allt för frikostig retur som vi utnyttjade skoningslöst där David Lindqvist hittade Emil Lundberg som enkelt kunde raka in ledningsmålet till 3-4. I det läget kände det ganska säkert, men tyvärr skulle Masiello vinna tävlingen när han något oförklarligt ska försöka fånga en hög puck som med säkerhet skulle gått en meter över målet men försöker hoppa upp och plocka den, men istället tappar in den i kassen. Det hände och det positiva är att vi förmodligen aldrig kommer se det igen.

Väl i förlängningen hade vi lite mer av spelet och en del halvchanser, men till slut drog Västerås det längsta strået och avgjorde men en dryg minut kvar och vi fick nöja oss med en poäng.

I det stora hela en klart godkänd match av Björklöven, en av de bättre och kanske den bästa på bortaplan rent spelmässigt, men vad hjälper det? En poäng tar oss inte högre upp i tabellen. Vi måste börja prenumerera på treor, så enkelt är det.

Avslutar med en händelse i en annan match igår, alltså den 12/12. I matchen mellan Oskarshamn och AIK gjorde Oskarshamns Jonas Engström 1-2 efter 12:12, vilket var hans… just det, 12:e mål. Lika häftigt som märkligt,eller hur?

Nåväl, era reflektioner efter matchen? Skriv en kommentar…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: