Reflektioner efter Västerås

Tre sköna poäng efter en match som kunde varit en bilfärd på ren asfalt, men utvecklades till en känsla av vattenplaning. Här kommer fler reflektioner.

Inför matchen fick vi se en hyllning av de riktiga kultspelare i Nicklas Johansson och Stefan Andersson. Ni som missade vår långa söndagsintervju igår med Steffe hittar den HÄR. Härligt att man kan visa uppskattning till spelare som varit klubben trogen under lång tid. Sen kan tycka att man i mediernas högtid kunnat skrapa ihop några videosnuttar på matchbilder med de bägge. Hade höjd stämningen och känslan än mer. Stort tack till Nicke och Steffe för allt n gjort för klubben!

Matchen då? Ja, vi rivstartade och hade en hel del bra lägen och främst tänker jag kanske på ett läge som Jacob Peterson hade som bara måste bli mål. Redan där tänkte man, jaha, ska det bli en sån match igen? Men det blev det ju inte. 1-0 satte vi i vårt första powerplays sista sekund när Alexander Wiklund styrde in Simon Åkerströms tunga skott. Skönt att han börjat träffa mål. Oerhört viktigt för vårt PP. Där hade jag som Västeråsfan blivit lite sur över det tama uppvaknade Viklund får framför mål, ungefär som vårt försvar gjort emellanåt.

En av våra farhågor inför matchen var ju vårt smått obefintliga PP samt lite ihåliga PK och som vi också satte som en av våra nycklar inför matchen. När vi slarvade i ett byte och åkte ut för spel med för många spelare på isen i slutet av den första perioden så trodde jag att vi skulle slarva bort vårt överlag, men trots ett bra PP av Västerås med många tunga skott från framförallt Jonas Liwing så höll vi tätt perioden ut. Det skulle ju sen visa sig att det var vi som hade matchens vassaste PP och tätaste PK.

När vi sen tidigt i den andra perioden satte 2-0 på ett sånt sätt som man väntat på, snabb spelvändning med långt pass av August Tornberg, snabbt pass av Marcus Jonsson och sen friläge som fint förvaltades av Mattias Granlund följt av en fantastisk fyrpelpump, så var det starten på en märklig period av Björklöven. Vi tvingade Västerås till en tidig timeout och när sen Jacob Peterson satte 3-0 så där enkelt som bara han kan få det att se ut så kändes matchen kassaskåpssäker. Lite Elias Pettersson över det målet. Peterson i krysset låter förresten lite som titeln på en barnförbjuden film. Pilsnerfilm goes XXX. 🙂

Visst fick Västerås reducera tämligen omgående, lite klent försvarsagerande av Simon Åkerström, borde kunnat var lite aggressivare där, men sen får han ingen bussig passning vid offensiv blå av Kristoffer Söder. Ett onödigt mål helt enkelt, men det fanns liksom ingen oro i vårt spel och när pigge Sebastian Selin satte 4-1 på ett sätt som kändes så självklart och också vårt andra av fyra i PP, så var allt fortfarande lika kassaskåpssäkert. Västerås andra reducering kändes bara som ett sånt där onödigt mål som inte ska gå in, det är förvisso ett bra skott, men helt oskymt och det ska Masse ta, men 4-2 efter två perioder kändes ändå lugnt.

Sen känns det återigen som att vi slår av på vårt aggressiva spel och låter Västerås ta över taktpinnen och de tillåts också komma ikapp. Vid 4-3 slarvar Oskar Masiello å det grövsta. Han måste se att det kommer en Västeråsspelare efter sargen dit han lägger pucken. Det verkar också som att Jonas Emmerdahl kommunicerar att han vill ha pucken bakom mål och vid 4-4 kände det som att Masse återigen hade ett hål i plockhandsken. Lite oroväckande att de flesta målen som han släpper in kommer just på plockhandsksidan, som att han inte får upp den riktigt i sidledsförflyttningar. Han blir väldigt liten, till skillnad från Pettersson som bröstar upp sig mot pucken. Dock räddade Masse ett par frilägen så genomusel var han inte.

Vi vet dom inte ned oss utan kunde trycka in segerpucken av Fredrik Andersson bara 15 sekunder efter Västerås kvittering! Han var stark där vår genuine lagkapten som verkligen ville ha in den där returen på Åkerströms skott. Att det inte var han utan Emil Lundberg som fick assist på den känns väldigt, väldigt märkligt. Hur kan man missa den?

Nåväl, tyckte vi matchen igenom kunde skönja en bättre timing i anfallsspelet, med konstruktiva passningar över hela banan och det har jag och säkert många andra väntat på. Effektivt PP och även spel fem mot fem och en tät PK. Börjar mer och mer gilla det Björklöven vi ser just nu.

Lite kuriosa. Såg ni när Mattias Pettersson bjöd på en slidning i uppvärmningens slutskede när en av knattarna sköt? Glädjer ett 70-tals hjärta att se att även de unga minns den gamla skolan.

Efter matchen kom ju spelarna upp till pausgången vid supportershopen och signade autografer och fotades med ett stort antal barn. Otroligt uppskattat från många håll och frågan är om inte sonen, som bara har ögon för en spelare, var den lyckligaste. I nydesignad tröja fick han träffa stora idolen Stenqa, Alias Jacob Stenqvist.

Summa summarum, det kändes onödigt att tappa kontrollen över matchen, men samtidigt starkt att kunna häva sladden och ro hem alla tre poängen. Nu ser vi fram emot onsdagens bortamöte med BIK Karlskoga.

Era reflektioner efter matchen?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter Västerås

 • 26 november, 2018 kl. 20:51
  Permalänk

  Bra match av löven..borde inte varit så jämnt på tavlan.
  Undrar vad Västerås tränaren var så deppig över ,att de inte skulle få hända? Det missade jag.
  Forza löven

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: