Reflektioner efter Väsby

Toppen mot botten ska bara sluta på ett sätt och gjorde också så, men en bra första period och fem bra minuter i tredje gav målen. Vi gjorde vad som krävdes och inte ett skär mer. Här kommer fler reflektioner.

Sköt att få återgå till reflektionsbilden ovan efter vinst och vinsten var det aldrig något snack kring och kanske är det svårt att hålla fokus när det var sån klasskillnad i den första perioden?

Björklöven satte full syra inledningsvis och Väsby räddades av av vi tydligen har svårt att räkna i dagens Björklöven. Dagens första utvisning (av två) för spel med för många spelare på isen gav Väsby lite andrum. Inte så att det fick något ryck i sitt PP, därtill förstår man statistiken två mål på 35 möjligheter och toksist i den tabellen (5,71%). Deras PP var näst intill obefintligt den här kvällen.

Mål skulle det dock bli. 1-0 på retur av Tyler Vesel efter skott från Alexander Hellström som därmed svarade för säsongens första poäng. Grattis Acke!

2-0 kom i slutet av perioden i vårt första PP och där hyllar vi Wallson/Lathi som till slut förändrat lite i PP. In kom Axel Ottosson istället för Fredric Andersson och det gav resultat direkt. På sin andra chans satte Ottosson sitt tredje mål för säsongen på en delikat passning från Tyler Vesel som rappt och helt oannonserat hittade ”Otto” framför mål. Noterade också att Daniel Norbe fanns på isen istället för Zach Palmquist, men de kan ha bytt under utvisningens gång.

Oron som skulle visa sig befogad efter en period var att skillnaden var så stor mellan lagen att en viss nonchalans skulle infinna sig i den gröngula truppen. Så blev det. Hafsigt och slaftsigt och ett oerhört långt lag i den andra perioden gav Väsby en hel del kontringsmöjligeter, men en stabil Isak Mantler och ett ineffektivt Väsby höll siffrorna vid 2-0 även efter två perioder. Det man minns av den andra perioden var ju annars när Väsbys storstjärna Raphaël Lavoie fick Alexander Wiklunds skridsko i ansiktet i en situation framför mål. Han fördes till sjukhus, men mycket mer vet vi inte just nu.

Man kan undra vad som sen sades i omklädningsrummet i den andra pausen, för det var ett helt påkopplat Björklöven i inledningen av den tredje perioden. Efter 2.53 stänkte William Eriksson in 3-0 efter starkt förarbete av Gustav Possler. Eriksson ersatte Olle Liss som bara gjorde ett byte i inledningen av den tredje perioden.

4-0 gjorde Gustav Possler själv 2.43 senare och min fråga här är nog vad Linus Ryttar valde för tillbehör till korven och om Sebastian Bengtsson valde nåt annat?

Ytterligare 1.38 senare ville Alexander Deilert vara med och leka och satte något så ovanligt som ett handledsbackhandskott i det bortre krysset. Riktigt läckert mål.

Sen slog vi av på takten, drog på oss några utvisningar och även om vi klarade av dom galant så skulle vi slarva in ett reduceringsmål och tycker faktiskt synd om Isak Manler som var värt en nolla den här matchen. Varför man valde att ringa på målet var att sekretariatet hade glömt att sätta igång tiden från avblåsningen innan. Man kollade alltså tiden för målet. Tack för den upplysningen Gustav @essebro.

Totalt sett måste matchen sammanfattas som en klassisk match i novemberlunken. Laget gjorde vad som krävdes, men inte mer. Noterade att Possler kan telepati. Sa nån gång i mitten av andra att han kanske kan vara Sveriges smalaste finlandsfärja, så seg tyckte jag att han var och har varit, men hans tredje period bådar gott. Han bästa period den här säsongen.

William Eriksson åter pigg som inhoppare och målskytt dessutom. Olle Liss som vilades (eller skadad??) fortsätter att se seg tung och vilsen ut. Kommer inte alls till sin rätt på sistone. Hur ska vi torka krutet i hans bössa igen?

100 % i PP, 100 % i PK, svårt att göra det bättre?

Väntar fortfarande på att kedjan Selin, Andersson, Wiklund ska få fart på offensiven.

Ja, finns som sagt en hel del förbättringspotential i laget just nu. Ändå leder vi serien. I-landsproblem, eller?

Era reflektioner efter Väsby? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: