Reflektioner efter Väsby

Ja, hur reflekterar man efter 6-7 hemma mot Väsby? 6-7… låt den sjunka in… 6-7? Vi snackar alltså inte tiebreak i tennis även om jag trodde Vesel avgjorde på just tennis till 6-5 i den tredje perioden. Här kommer fler reflektioner.

Att gå igenom den här matchen från start till mål känns inte lönt. Dels tar det för lång tid att gå igenom alla detaljer, dels ska jag upp i ottan för hockeyskola med pojken.

Kort och gott, gör man sex mål på hemmaplan ska man vinna över tabelljumbon. Tyvärr verkar Väsby denna säsong blivit ett nytt boogieteam. Om det sen beror på att Väsby passar oss dåligt eller om inställningen hos våra spelare är helt fucked up när inte Timrå eller BIK Karlskoga är motståndet låter jag vara osagt, men jag skämdes i kväll. Så här får det inte se ut. Vi ser ju ut som en skock getter i egen zon. Finns ju ingen struktur alls.

Sen kan vi konstatera att alla omkastningar i kedjorna inte heller skänker stabilitet i laget. Ta bara en sån sak som att Perron tog Posslers plats ikväll. Ska han hitta ny omgivning när Possler återkommer, för den linan har ju varit den enda som funkat den senaste tiden? i 30 omgångar var alla kedjor näst intill cementerade, men nu dribblas det i full panik. Ska han ta Manbergs plats eller vem ska bort?

Sen kan man ju fundera hur tankarna går när man lyfter bort Selin ur laget, som tillsammans med Wiklund varit stensäker i PK. Nu körde man Vesel och Ottosson i matchen enda PK som samtidigt ska spel PP. Hur orkar dom det framöver? Då kan vissa oerhört mycket speltid och andra får tugga knopp. Blir tufft i ett slutspel. Säger inte att det inte är rätt att skicka Selin på läktaren, men man måste se på rollerna och göra de tydliga. Nu har ingen någon roll eller så känns det i alla fall. Många som åker omkring och väntar på att lagkamraten ska fixa biffen. Om en sen gör det så är grillen ändå inte tänd.

Nä, Björklöven allo 20/21 är en märklig samling av bra spelare som inte alls verkar hittat sin plats i tillvaron. Det är tränarnas uppgift att lösa det och få ihop gruppen. På 42 omgångar har man inte lyckats. Lyckas man på de 10 återstående? Räcker det att det blir slutspel för att de våra ska komma igång? Jag har länge varit trygg vid den tanken, men börjar smått tvivla. Vill inte tvivla, men laget förmår inte motbevisa mig.

Sen är det bara att konstatera, Björklöven med Kevin Poulin i målet är ett helt annat lag än utan honom i målet. Med honom finns tilltron till målvakten, spelarna kan fokusera på sin motståndare och låta Kevin fixar resten. När han inte står måste man fokusera på motståndare, puck, returer m.m och det är en enorm skillnad.

Nä, fan det här blev negativt och jag har försökt hålla en positiv anda, men nu börjar gasen snart ta slut i gasolvärmaren, då blir det kallt i förstugan.

Avslutar med att gratulera er som inte har hjärtat på det rätta stället, grattis till en sevärd match.

Era reflektioner efter 6-7 mot Väsby?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

14 thoughts on “Reflektioner efter Väsby

 • 19 februari, 2021 kl. 22:48
  Permalänk

  Oavsett vem som står i mål måste laget ta ansvar och hjälpa målvakten. Oerhört lätt att skylla på Mantler. Se hur målen kom till. Inte så imponerande försvarsspel, eller hur? En oerhört pinsam insats av många spelare.

  Svar
 • 19 februari, 2021 kl. 22:58
  Permalänk

  Sparka wallson.. så många ofattbara debakel denna säsong håller inte..

  Svar
  • 20 februari, 2021 kl. 18:29
   Permalänk

   Trodde stenhårt på lagbygget och då inräknat tränarstab, men tvingas konstatera att i allt för många matcher så tävlar motståndarlaget 3ggr hårdare än vi gör. Sen är det så att ett lags spelmässiga kvalité mäts bäst utifrån specialteam och hur det ser ut där ser väl alla… Sportchef har byggt ett kanonlag på pappret men på pappret vinns inga serier.
   Hoppas hoppas att jag har fel och att vi får se ett lag fullbombat med energi och att den klara plan som vid intervju efter VIK finns avseende powerplay ger full effekt och det lagom till playoff, för laget är seriens bästa om detta faller på plats.

   Svar
   • 22 februari, 2021 kl. 11:47
    Permalänk

    Har haft precis samma tanke om lag och lagbygge och en stark tilltro till att de höjer sig vid viktigare matcher. Samtidigt borde spelarna känna att de dom presterar just nu inte duger och då kunna höja sig, men det sker inte. det har börjat oroa mig. Den finns ingen berömd knapp att trycka på och får känslan att ledarstaben kanske inte kan skaka igång vårt lag.

    Svar
 • 19 februari, 2021 kl. 23:06
  Permalänk

  Man ids inte ens kommentera en sån här fundamental skitmatch som visar bl.a Wallson o Lahtis usla ledarskap. Pinsamt. Detta lag o denna förening har inget i SHL att göra.

  Svar
 • 19 februari, 2021 kl. 23:07
  Permalänk

  Som ett blank A4 papper
  Känner bara tomhet

  Svar
  • 21 februari, 2021 kl. 13:46
   Permalänk

   Såg inte matchen. Ej heller reprisen.Men,som bloggen konstaterar,gör man 6 baljor på hemmaplan,ska man fan inte förlora…
   Minns när Väsby var uppe i högsta serien.
   Dom blev toksist,men Löven hade enorma problem med dom.Kan minnas fel,men på den tiden var Löven otroligt starka hemma.Men,tror att Löven torskade båda hemma…Men nu förväntar jag mig att laget strävar efter andraplatsen.M a o ta sig förbi Bik,inte ha minus mot bottengäng.Motivation borde finnas.Att sätta in Mantler ser jag som ett korrekt beslut.Men,som även bloggen antyder,osäkerheten verkar av någon anledning sprida sig med Isak mellan stolparna.Wallson/Lahtis matchningar har fått mig att klia mig i huvudet många ggr.
   Men,jag är ju ingen coach.Men tydligen ser dom balanser i linorna som inte jag ser…Kom ihåg när dom signade Wallson.
   Snacket gick typ”äntligen får laget en coach som matchar laget i varje match”
   Har inte sett det.Med undantag för några få matcher. Köper verkligen Kentä det?
   Uppenbarligen.Skriker inte att någon ska avgå.Men,skärpning för fan!!!!

   Svar
 • 19 februari, 2021 kl. 23:10
  Permalänk

  Undrar hur det låtit i ladan vid icingmålet, om vi fått va där ?

  Svar
 • 20 februari, 2021 kl. 00:10
  Permalänk

  Undrar hur länge Kenttä har tålamod med Wallson. Men tränare är kanske svår att byta ut med så få matcher kvar innan slutspel. Aldrig sett Löven så bleka nån gång, ingenting funkar ju.

  Svar
 • 20 februari, 2021 kl. 06:36
  Permalänk

  *** ( red edit)

  – har Wallson tappat omklädningsrummet? har han varit där?
  – kommer Wallson kunna ryta ifrån typ ”Däääjlert skäärpes för faan i egen zooon!”
  – är det Fagervalls ”tjäääänsshhhlan” som helt saknas i årets Löven?
  – är planen att kommer vi att få se ett nytt Löven när det blir slutspel?

  Allt får vi veta i nästa avsnitt av …

  Svar
 • 20 februari, 2021 kl. 09:42
  Permalänk

  Minns inte sist jag sag samre forsvars spel. Nagra ar sedan minst. Man undrar smatt om Wallsson-Lahti var bra val. Avsaknaden av Joe ar enorm. Stor, stabil och gjorde tokraddningar i de flesta matcherna, dessutom grym fysik och kunde sta i princip alla matcher utan att adra sig skador. Skulle vi fa ordning pa skiten och ga upp till SHL sa skulle jag definitivt ga all in for att fa tillbaka Cannata. Tycker synd om eldsjalen Jesus som i ar gatt pa en del nitar o gjort nagra halvusla forvarv. Belov dock mycket nyttig.

  Svar
  • 21 februari, 2021 kl. 13:21
   Permalänk

   Absolut. Han har ingen spelidé

   Svar
 • 20 februari, 2021 kl. 17:23
  Permalänk

  Ta bort wallsson inget snack inget rygg dunk inte ett ljud under matcherna va fan e han dövstumm

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: