Reflektioner efter Väsby

Uppenbarligen var den riktigt bra insatsen mot BIK Karlskoga bara ett gammalt spår i diket som förde upp laget på vägen igen, för i går var Björklöven tillbaka i diket och vilken dikeskörning det blev.. igen mot jumbon Väsby. Här kommer fler reflektioner.

Man kan ju undra hur många repor Björklöven ska skaffa sig i diket innan man åter hittar en stabil färd längs vägen igen?

Matchen då? Ja, tron om att man skulle ta en gruvlig revansch efter debaclet i Väsby för en vecka sedan fick sig ju en rejäl törn inledningsvis då man undrade om tabellen var uppochnedvänd. Väsby lirade och körde som aldrig för och om det var mest vänster eller höger häl Björklöven mest stod på låter jag vara osagt, men maken till puckstirrande vid 0-1, passiviteten och virrigheten vid 0-2 och den ihåliga boxen vid 0-3 har man sällan sett.

Vid reducerade snabbt till 1-3 baka 38 sekunder efter 0-3 och där och då kändes det riktigt viktigt.

I den andra perioden kunde vi äntligen känna igen Björklöven. 19-1 i skott och 2-0 i mål och då kändes det som att vi likt tidigare rest oss från taffliga inledningar. Det skulle ju förstås ha blivit fler mål och kanske främst tänker på Posslers missade tomma kasse och Liss dubbla skott i virket.

Med 3-3 och Björklövens bästa period över lag kvar så skulle det väl gå vägen? Ja, det trodde nog laget för man kom inte ut bra. Ingram la en puck över sarg och på det PP satte Väsby sitt fjärde mål. Ingram har dessvärre inte imponerat så här långt och vill briljera lite väl mycket med klubban och här betalade det sig väldigt dåligt. Nu ska vi säga att han haft det otacksamt då laget varit direkt dåligt de matcher han spelat utöver BIK där han svarade för e n riktigt bra insats.

Vi fick börja jaga och det visade sig ganska snabbt att det här inte alls var Björklövens dag, därtill var felpass och feltagna beslut allt för många. Vi skulle också avsluta matchen så som det anstår ett lag helt i obalans, med ett självmål när vi tagit ut målvakten för att satsa på sex utespelare.

Nu får vi bara hoppas att laget kan komma tillsammans under den kommande roadtrippen från tisdag till söndag. Sen kan man hoppas att tränarna funderar varför man gjorde om i PP och PK efter BIK-matchen? Varför slänger man in tidigare petade Selin i PP utan att ha levererat? Varför körde man inledningsvis Gustav Possler istället för Kristoffer Söder i PK och VARFÖR i hela friden körde man med Pontus Andreasson i PK med 10 min kvar av matchen? Håll den enda fungerande offensiven fräsch. Blev ganska avgörande..

Är själv inte orolig på det sättet att jag/vi vet vad laget presterar med rätt taggning som ett slutspel givetvis är, men visst är det oroande att det kan se ut så här och det i så många matcher? Ska det vara så svårt hålla sig på vägen, att kunna tagga till fast motståndet inte är Timrå, MODO, BIK eller SSK? Svårt att vinna serien med fyra segrar av 13.

Era reflektioner efter Väsby eller rent allmänt?

* * *

Om detblir fler dikeskörningar är knappast spelbart, men är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Reflektioner efter Väsby

 • 30 november, 2020 kl. 16:52
  Permalänk

  Är beredd att hålla med dig.
  Tycker att backsidan igår såg otroligt ihålig ut.Deilert brukar ha en eller två ”slarviga” grejer för sig per match.Men,han brukar ju allt som oftast kompensera det med sitt offensiva finlir.Igår funkade inte mycket för honom.Pausfinterna fintade mer hans kedjekompisar.Men,det var inte bara han.Knappt någon spelare får godkänt.
  Rahimi ser otroligt seg ut.Har dom tränat ner sig?
  Trodde att W/L skulle coacha lite hårdare på slutet.Sista pp närmast pinsamt….
  Men men,händer alla lag.Bara att komma igen. Snyta sig,och dänga upp smålänningarna.Tror och hoppas att det blir bättre.Alla i laget vet hur jobbigt det är i Tingsryd.Kan inte bli fel med motivationen.Bit ihop nu!!

  Svar
 • 30 november, 2020 kl. 22:52
  Permalänk

  Skillnaden i det stora hela från fjolåret och inledningsvis stavas målvakter. Vi hade ett gäng dåliga perioder förra året oxå men då stod Cannata på huvet o hjälpte laget till vinster. Poulin likaså i år men nu har vi ingen av dem o då straffar sig dessa dåliga perioder. Om det så är första, andra eller sista. Löven är emellanåt så dåliga så man vet inte vad. Tråkigt när man vet vad de kan prestera. Får väl se vad Besse kan införa till laget. Intressant iaf

  Svar
  • 1 december, 2020 kl. 08:59
   Permalänk

   Håller delvis med dig.Lägstanivån var bra mycket högre förra året.Försvarsdiciplinen var mycket högre.Då blir det även lättare att vara målvakt.Offensivt så behöver det inte vara perfekt.Förra säsongen vann löven matcher även när det inte stämde offensivt.Nu,när det glappar betänkligt försvarsmässigt,så krävs det större effektivitet offensivt.Cannata var förstås en jättefaktor,men inte hela sanningen,anser jag.Ingram är ingen Cannata,men så dålig är han inte.Har gjort ett antal misstag,absolut.Tycker att Manler var bättre innan blev skadad.Skulle vilja se ett mer
   flexibelt försvarsspel.Att närapå alltid spela sig ut ur zon centralt,känns ganska så lättläst numera.Vilket innebär att laget spelar fast sig,forwards på väg framåt,och det uppstår ett glapp mellan lagdelarna.
   Såg reprisen mot Väsby.Löven hade emellanåt ett mycket ”långt” lag.Tanken med lövens spel ska ju vara att vi är kompakta,i alla zoner,vad jag har förstått.
   Hitta fler lösningar i egen zon,då tror jag mycket löser sig.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: