Reflektioner efter Väsby

Två poäng av sex under denna bortaturné mot Västervik och Väsby ska givetvis ses som en rejäl missräkning, men samtidigt, hur illa får det se ut egentligen? Här kommer fler reflektioner.

Björklöven inledde säsongen med tio raka segrar och maskinen såg oslagbar ut. På de fem senaste har vi tagit sex poäng och bara AIK och Kristianstad är formsvagare. Vi snackar inte lite grus i maskineriet just nu utan en hel grön kommunal sandlåda. Ingenting fungerar just nu. Vi har ett powerplay som (när vi väl får chansen) inte alls klickar, vi har ett PK som inte är en maktfaktor längre, vi har spelare som hellre spelar för sig själv än som ett lag. Lägg därtill ett målvaktsspel som inte är matchvinnande. Då är vi inte längre en maskin utan mer en radiostyrd bil utan fjärrkontroll.

Sandlådor hos BULA AB
Vem lassade in denna i Björklövens spel?

Matchen då? Ja, man hade ju rört om i några kedjor och även i alla backpar i Adam Plants frånvaro och det gav ju tyvärr ingen som helst effekt. Att Sebastian Selin bänkades var mer än väntat men att tro att Olle Liss var den som skulle få fart på den linan ihop Fredric Andersson och Alexander Wiklund. Det kändes kanske dödsdömt på förhand. Återkommer till det i ett senare inlägg.

Vi fick se en ganska jämn inledning och vi har ju för vana att Björklöven inleder med att följa motståndarens pipa, vilka vi än möter. Väsby tog ju sen ledningen, på ett mål som ett lag i motgång släpper in, ett missriktat skott från exlövet Johan Lorraine som gick via Fredric Andersson i mål. Vi skulle dock kvittera efter att den som kanske håller den högsta lägstanivån i laget Pontus Andreasson satt en puck i en av få snabba anfall. Här drev Gustav Possler bra på mål så Andreasson fick tid att invänta rätt skottläge. 1-1 efter den första perioden var inte mycket att säga om. Väsby kändes något vassare eller i alla fall hungrigare och motiverade.

Hemmalaget tog åter ledningen efter att vi fått ett lååångt byte på de våra och till slut räknade vi fel och pucken satt åter i vår kasse.

Bara 26 sekunder senare fick vi en något tveksam straff med oss i ett friläge för Alex Hutchings och den vet vi numera vem som slår. Oskar Steen(säker). Nu verkade Väsbymålvakten Linus Ryttar ha sett hans tidigare straffar och överflyttade över lite på klubbhandssidan för att stänga den luckan och du la Steen den istället i uppkomna luckan på puckhandsidan.

Här började vi till slut få igång lite som kan påminna hockey och glädjen blev ju påtaglig när Alexander Hellström drygt två minuter senare satte vårt första och enda ledningsmål i matchen till 3-2, hans första mål på sex säsonger, 1950 dagar eller på 352 matcher. Grattis Acke till säsongens första kasse!

I den här delen av matchen kändes det som tidigare. Vi spelade rätt uselt men kunde ändå gå till ledning och spelade också hyfsat efter detta ledningsmål. Tyvärr bara i fyra minuter för två misstag skulle få momentum att svänga. I ett bra läge valde Carl Grundström, istället för att skjuta, spela en svår passning bakåt, men en brytning och en kontring som följd. Ingram räddade läget men helt plötsligt hade domaren hittat en utvisning. Jag kan fortfarande inte sen den, men ni kanske kan förklara?

I det följande PK:t kunde Väsby kvittera och det riktigt vackert, men efter detta var den totala uselheten personifierat tillbaka. Visst , karl Johansson hade ett skott i ribban med tre sekunder kvar och hade sen suttit hade slutresultatet blivit ett annat. Nu blev det ribba ut som i den mesta kring Björklöven just nu.

Vi inledde den tredje perioden med att dra på oss två (!) raka utvisningar med för många spelare på isen och under den andra åkte även Daniel Rahimi ut och passade seriens dittills sämsta lag i PP att göra sitt andra för matchen och ny ledning. Vem satte den? Givetvis ett annat exlöv i Väsby Gustav Bouramman. Vi försökte sen med att ta ut Connor Ingram, men kom aldrig nära ett kvitteringsläge utan Väsby kunde punktera matchen till 5-3 i tom kasse.

Till slut en rättvis seger till Väsby och kanske bra för Björklöven att inte längre klara sig med segrar trots att spelet inte fungerar. Då kan man skydda sig med att ”snart lossnar det”. Helt tydligt går det nu helt åt andra hållet och frågan är vad som behöver göras. Jag kommer med mina tankar om detta i ett senare inlägg, fram till dess..

Era reflektioner efter Väsby? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Reflektioner efter Väsby

 • 23 november, 2020 kl. 17:43
  Permalänk

  ”De kommer hårt på oss direkt i början av matchen….” Det är klart det blir så när motståndarna har högre fart på grillorna än LÖVEN. Den dåliga forecheckingen också berodde på sega grillor. De lösa puckarna man förlorar beror på samma sak. Se till att träna fart på träningarna så kanske det kommer att se ut som förra säsongen!!!💛💚

  Svar
 • 24 november, 2020 kl. 03:15
  Permalänk

  Ja inte nog med att Lyth dömde som en blind höna igen så var man tvungen att stå ut med en j-a kråka i direktsändningen. Kan ingen släppa ut den från hallen eller åtminstonde flytta den långt från mickrofonen. Herregud vad jag retade mig på hen. Sen dessutom spelet är ju under all kritik just nu. Även vid de stunder vi fick till några långa anfall så hände ju ingenting…. Wallson har lite att fundera över här. Hur få fart på spelet/spelarna? Liss då? Ska han inte spela med folk som kan sätta honom i skott? Ja nej, det är inte kul att se de gröna just nu. Ingram gjorde ju en del bra räddningar men försvaret är ju även det kattskit för tillfället så ska bli intressant att se nästa match om tar säsongen på allvar nu. Möjligtvis gick det för lätt i början då de vann ändå

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: