Reflektioner efter Vännäs

Det blev alltså 6-1 i genrepet och det var inte mycket att säga om det. Vännäs orkade i en period och sen var det inget snack. Här kommer fler reflektioner.

Måste väl först inleda med att bekänna min kärlek till småhallar. Kanske inte alltid själva spelet i den samma, men charmen runt omkring. Hembakat fika, familjär stämning och den där ”alla känner alla” mentaliteten. Sen kan man inte heller klaga på mottagandet och att personligen hälsas välkommen av klubbchefen.

Sen presenteras ju helt andra saker i ex pauserna.

Hörde förresten av en följare på Twitter att han, BussUrban och i videon rallyförare Göran tell firade Björklövens SM-guld på ”versan”. Bar en sån sak. Inte konstigt Göran har det snyggaste biltaket man sett.

Matchen då?

Ja, Vännäs fick ju ett tidigt ledningsmål efter slarv i ett lövenuppspel och sen var 2-0 ruggigt nära i Vännäs första PP när luckan mellan Mattias Pettersson var stort som Värmlands skogar men han lyckades i sista hundradelen att knipa ihop. Från vår vinken såg det ut som givet mål.

Sen satte Emil Lundberg 1-1 via en straff som förvaltades på sitt patenterade sätt. Ingen scouting där?

SEn rullade det på. 3-0 i andra och 2-0 i tredje och en komfortabel seger.

Oscar Ståhl-Lyrenäs fortsätter att vara den spelare som enskild hotar på bästa sätt. Finessrikt spel och effektiva och dräpande skott.

Lite hetta i matchen och då var förstås Vännäs nyförvärv från Västerås Kevin Weiskog som ju inte är någon främling i utvisningsbåset. Både Acke , förvisso mest ordväxling och sen Emil Lundberg som hamnade i ett litet slagsmål.

100 % i PP och även om målen i sig inte var frukten av ”bra” powerplay så satte man två mål på två försök och det sänder ändå bra signaler. Ett 100 % PK är också något att ta med sig då jag tyckte att Vännäs hade ett bra PP med snabba pass, bra varianter och bra rörlighet.

Björklöven blev nog berövade på ett mål i slutet. Visst såg den pucken ut att vara inne från den position vi satt på. Tyvärr finns ju inte målkamera och fanns inte heller en riktigt bra placerad domare heller. Nåväl, det kan man ta i en träningsmatch.

Nu väntar en vecka av spänning och uppladdning inför premiären nästa fredag mot Modo inför ett förmodat fullsatt A3 Arena. Biljettläget som VK presenterar idag är näst intill detsamma som bloggen presenterade i början av veckan. Du ska väl dit?’

Era reflektioner efter matchen?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: