Reflektioner efter Vännäs

En trevlig tillställning, ett Björklöven som tog i under tio minuter och två veckor kvar till premiären. Här kommer fler reflektioner.

Jag har lättare att ta att vi har en tradition att möta Vännäs på försäsongen än exempelvis laget från Norr. Den matchen ger egentligen ingenting, men här kan vi hjälpa Vännäs att kunna ta kliv framåt och i år exempelvis uppmärksamma deras 40-års jubileum. Att matchen sen i sig blir en rätt avslagen och förutsägbar historia är en annan sak. Vännäs hänger med så länge det är målmässigt jämt och att de har orken kvar, som i den första perioden. Även om Björklöven var det klart bättre laget var det en bra kamp med ett vilt kämpande Vännäs mot ett måttligt intresserat Björklöven.

Det bästa som jag tror hände under den första perioden fram till Björklövens ledningsmål var att man spelade Imperiets dänga ”Du ska va president” i ett spelaravbrott.

Vännäs bäste poängplockare ifjol sett till snittpoängen William Eriksson visade sig pigg matchen igenom, blev utsedd till Björklövens bäste spelare i matchen och var då den som satte den första periodens enda mål, men det skulle krävas ett kvitteringsmål av Vännäs i den andra perioden för att Björklöven skulle trampa i på riktigt, dra pluggen på epatraktorn om ni så vill och då gick man också från 1-1 till 1-5 på 8.28 och sen dog matchen av igen. När sen Vännäs reducerade till 2-5 i den tredje perioden fick löven lite fart under rören igen och höjde tempot utan att göra något ytterligare mål.

Är inte på något sätt orolig efter den här insatsen utöver att vi fortsatt är fruktansvärt ineffektiva. Ikväll borde man gjort det dubbla sett till de chanser man skapade. Kristoffer Söder missade bland annat två frilägen, Emil Lundberg ett och Oscar Stål Lyrenäs ett helt rent läge i slottet. Sen har vi David Lindqvist som ju aaaaaaaldrig skjuter när han har läge. Nästan sugen att föreslå att man sätter in en strömförande mojäng likt denna (klicka HÄR) någonstans i utrustningen som ger honom en jäkla kyss när han inte tar skott i givna lägen. Nä, löven brände kanske fler lägen än Dovamyra bränner sopor en vanlig dag, men det kan ikväll ha berott på att fokus inte var där till 100 %, vad vet jag? Sen blev det också lite ploj över det hela när man ofta försökte hitta en extrapassning i stället för att ta effektiva avslut.

Kul dock att Sebastian Selin fick hitta målet. Har ju efterlyst det under försäsongen och sa faktiskt till Angelina bara sekunder före målet att nu fattar bara ett mål av Selin så känns det riktigt bra och det slog ju in. Tanken kom ju också efter det att Pontus Andreasson satt sin första kasse någonsin i Björklöven (Grattis!), något som Oscar Stål Lyrenäs inte var sen att komma ihåg och nappade åt sig målpucken av domaren inför den följande teken.

Vi tar med oss en seger, trots allt fem mål och som sagt en trevlig tillställning.

Vi avslutar med att hoppas att auktionerna som nu Vännäs kommer att ha på dessa retrotröjor kommer att inbringa många sköna slantar till deras verksamhet.

Era reflektioner efter matchen? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan eller hockeyettan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

One thought on “Reflektioner efter Vännäs

  • 8 september, 2019 kl. 08:06
    Permalänk

    Hoppas pluggen dras ofta under säsong och att vi slipper dåvamyrans inblandning 🙂

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: