Reflektioner efter Troja/Ljungby

Kaffe kaka tredje raka och nu känns det hyfsat bra, eller hur? Inte på något sätt perfekt, men en bra start på helgen. Här kommer fler reflektioner.

I min bok finns det likheter med matchen mot Södertälje. Vi gör ingen rakt igenom gedigen insats, men vi hittar vägar att vinna och det är det som är nyckeln till framgång. Mot Södertälje så det dassigt ut emellanåt och det gjorde det i denna match också, MEN vi släpper till förvånansvärt få riktigt bra målchanser och när vi har spelare som verkligen är i zonen, som kedja 1-2-3 är just nu, så räcker det. Adam Werner är stabil i kassen. vi har ett försvar som släpper igenom oerhört få skott och de skott som går igenom är plockpotatis för Werner. Addera et med en kedja som gjort 10 av lagets 16 mål, så har vi ett vinnande recept.

Tränare Joakim Fagervall kallade efter matchen några spelare för vägvisare i den tredje perioden. Jag vill kalla det något annat, men som egentligen står för samma sak.

Fagervall var också sådär nöjd med matchen, men otroligt glad att vinna och skönare att vinna här än vinna mot Färjestad i Karlstad i den arenan för jag vet hur svårt det är att vinna här. Vilken passning han valde att skicka där vet jag faktiskt inte. Kollade lite stats och av de mötena mellan Luleå och Färjestad som skedde i Karlstad slutade de 3 segrar var, men det är kanske den senaste kan refererar till då Luleå skaffade sig matchboll i kvartsfinalen säsongen 15/16, så de senare slog ut FBK med 4-1 i matcher.

 

Matchen då? Ja, sällan är väl de tillfällena då vi får sk. skitmål, men vid vårt ledningsmål redan efter 1.16 så led jag faktiskt med Robin Johansson i Troja/Ljungbykassen. Robin hjälper alltid Batman, men här stod inte Batman upp för Robin, det är en sak som är säkert. Messy Jonsson var då nöjd och har säkert inte gjort ett lättare mål. Efter Axel Ottossons 0-2 så såg det liksom kassaskåpssäkert ut. Vi hade full kontroll på läget och hade så perioden ut.

I den andra blev det ett helt annat ljud i skällan. 3.22 in i perioden åkte Austin Farley ut på ett matchstraff (5+20 min) som blivit omdebatterad i sociala medier. En offensiv tackling som för mig är en utveckling av hockeyn, där forwarden inte bara blir ett enkelt offer för backen att bara grabba tag i och slänga in i sargen. Det ska ju också i efterhand (enligt Fagervall) visat sig vara en felaktig utvisning, som han ändå köpte(?), en utvisning som domare Pehr Claesson missade, TROTS att Farley stillastående hade pucken i offensiv zon (undra vart Claesson hade blicken då?) och som en av linjemännen fick ta. Sen kan man ju undra, OM Claesson inte hittade en utvisning där, hur kunde han då INTE ta en utvisning på den Trojaspelare som jagade i kapp Farley och sänkte honom? Ska vi gissa på totalt tre matchers avstängning på Farley?

Nåväl, Troja reducerar på det 5 minuter PP:t och här kändes det oroligt. Vi drog även på oss ytterligare två utvisningar i den andra rundan och fick inte alls stäm i vare sig spelet eller kedjorna.

I den tredje perioden tycket jag vi spelare upp oss, hittade lite grunder i spelet och lät Troja husera utanför boxen utan att skaffa speciellt bra lägen och när sen numera legendariska Fredric Andersson satte 1-3 så kändes det tryggt. Målet kände som en mix mellan Patrik Nevalainen som ofta försökte den skridskofinten samt en riktig 80-tals storslalomsväng á la Ingemar Stenmark och sen lite prickskytte som värsta Ragnar Skanåker. Här kunde man också se kemin i 1-2-3 kedjan (90+13+20=123). Granlund drar på sig en back in mot mål, Hutch stannar högt i slottet och detta ger Andersson den yta han behöver för att sätta matchens sista mål. Skickligt.

När sen Alex Hutchings satte 1-4 var liksom saken biff.

Nu mår man gött. Jag säger bara, välkommen på onsdag Modo. Då ska vi dansa och det rejält!

3 thoughts on “Reflektioner efter Troja/Ljungby

 • 30 september, 2017 kl. 09:01
  Permalänk

  Finns det någon repris på Farleys tackling? Finns inte med i highlights.

  Svar
 • 30 september, 2017 kl. 17:12
  Permalänk

  Personligen tar jag en seger i Löfbergs arena före än i Ljungby alla dar i veckan, men det har väl sina naturliga förklaringar.

  Svar
 • 30 september, 2017 kl. 23:20
  Permalänk

  Farley! Avstängning? Blir det väl inte, inte enligt Swehockey eller har dom ändrat reglerna? Sedan sa ju Fagervall att utvisningen var felaktig, nog har han koll på vad han snackar om likväl sim domarna ser sitt misstag när de kollar reprisen! Tror absolut inte på någon avstängning!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: