Reflektioner efter Troja/Ljungby

Stabilt utan att glänsa, våra guldhjältar på plats, vad finns att åsikter om? Ingenting eller en hel massa? Här kommer fler reflektioner.

Jag är av den åsikten att antingen gör man det till fullo eller så ska man inte riktigt hyllas. Vart hamnar då Björklöven efter denna kväll? Ja, precis som Jesper Jäger sa på presskonferensen, det var segt och det var halvlojt. Både matchen och hyllningen faktiskt.

Vi fick uppleva en rätt härligt ceremoni, men visst var vi ändå i final 81/82, Virus? Sen kan man spekulera i valet av datum. Guldet erövrades 15 mars 1987 och 15 mars 2017 var vår säsong redan över, men välja detta datum, som krockar med NHL-premiären i Globen och kanske inte lika lättplanerade landskampen i fotboll, men självklart måste detta spelat in i möjligheten att locka hit spelare från guldlaget.

De som var på plats var:

#5 Lars Karlsson
7# Patric Åberg
#24 Rolf Berglund
#12 Mikael Andersson
#13 Hans Edlund
#20 Jon Lundström
#22 Peter Edström
#26 Johan Törnqvist
#27 Tore Ökvist
Massör Tom Pietilä
Tränare Hans Lindberg

Saknades bland spelarna gjorde alltså alla målvakterna Göte Wälitalo, Jacob Gustavsson, Anders Bergström, backarna Torbjörn Anderson, Peter Andersson, Calle Johansson,Torbjörn Andersson
och Nicklas Holmgren. Bland forwards saknades Matti Pauna, Michael Hjälm, Lars-Gunnar Pettersson, Peter Sundström, Ulf Dahlén och Pär Edlund.

När vi ska slå på stort och hylla laget med ett 30-års firande, specialpriser i entrén, specialtrycka matchtröjor, efterfest på lokalt ställe där fansen kan få chansen att mingla med sina forna hjältar så får man alltså hit 9 av 24 spelare?

Än tråkigare blir det väl när man inte såg en enda av dessa närvarande som visade sig bland folket. Varför inte ta en runda i första pausen i era ”matchtröjor” och låta folket träffa er, ta er hand, uttrycka sin tacksamhet för vad ni gjort för Björklöven och Umeå?

Nu blev detta lite mellanmjölk och jag gillar det inte. Gå all in eller inte alls. Jag älskar klubben och ni som jobbar häcken av er för att få det att fungera, men det här hade vi kunnat gjort bättre. Kändes nästan som att man bara ville få det gjort och det fick bli som det blev.

Matchen då?

Vi inledde lite halvdassigt och Troja fick också ta ledningen på ett mål som jag inte alls gillar. Vet inte hur tänket är i Björklöven där men David Lindqvist hamnar helt på mellis och ställer Werner i målet. Jag kan ju tycka att det är bättre att han ger Werner fri sikt än att försöka täcka. På det avståndet blir han bara så liten att han endast skymmer Werner men inte målet. Nä, släpp det skottet och Werner tar den pucken. Nu skymmer du bara.

Exlövet Jonathan Nielsen dundrade in 0-1. Foto:Lövenbloggaren

Vi kunde dock kvittera tämligen omgående då Fredric Andersson äntligen hittade målet igen. Jacob Stenqvist hittade igenom med ett backskott och vi vann två kamper kring målet och Freddan kunde göra sitt åttonde mål för säsongen.

Vid 2-1 Tänkte jag just hur ofta det är då Jacob Andersson skjuter i täck eller utanför vilket han gjorde i sekvensen innan och vips gör han mål. Min jinx-förmåga visar sig åt bägge håll.

SEn hade vi ett PK som jag inte gillar (återkommer till det), men vi täckte ett antal skott, tror Andreas Wikström har blånader både här och där innan Messy läste spelet och kunde hur läckert som helst i friläge briljera in 3-1. Trött? Jo, tjena. Datsyuk hade fan inte gjort det bättre. Sen en ny fiol? Du kan det där att frälsa…

Måste redan här berömma Troja back tillika exlövet Jonathan Nielsen. Vilken back. En kille som jag redan då vid tryouten med sportchef Grönberg gillade och sen dess fattat att han kommer komma tillbaka. Nu var han med sina 4 skott mot mål (helt fel, måste skjutit minst det dubbla) ett ständigt hot och vem kan inte älska en back som direkt han kommer in över offensiv zon har bössan laddad?

Släkten är värst brukar det ju heta och det blev ju väldigt tydligt då Jesper Thörnberg satte 3-2 väldigt elegant efter Pukkas bjudning. Snyggt av Thörna och ännu snyggare att inte fira målet.

Sen hängde vi 4-2 i powerplay som i och med det målet slutade på 25 %, men vi får inte luras av att en sekvens över ett par sekunder av fyra PP ledde till mål. Vunnen tek, skott och mål på retur är i sig inget bra PP, bara en bra sekvens. Här finns verkligen förbättringspotential för överlag ser vårt PP ut som skit. Vi kommer inte ens in i zon.

Sen hängde vi 5-2 i den tredje perioden genom Axel Ottosson precis när jag började tänka ”Heja Troja” då jag hade 4-2 på löventipset. Jinx? You bet! Vilken skott av Otto!!

Kvällens minst nöjda? Trojas Elias Edström som hade två skott i virket och en utvisning som gav lövens 3-1. Tung kväll för en annars bra spelare.

Bra seger men en hel del att skruva på.BP inte ok. Liten box är självmord. Förvisso 100 % denna kväll, men så liten fyrkantig box är att be om baklängesmål. Byt till diamant. Då styr du backarna på ett annat sätt. JU spelar vi PK i egen zon hart när 2 min per utvisning.

PP? Hur kan vi inte ens komma in i zon? När motståndarna har PP så är de konstant i vår zon. Vi kommer inte ens in. Ändå vinner vi. Styrka helt klart, men som jag sagt. Det finns definitivt förbättrings potential och det med endast några små drag på skarvarna och då blir vi bra, läs riktigt bra!

Era reflektioner efter ,matchen? Skriv en kommentar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: