Reflektioner efter Troja/Ljungby

Återigen en match som vi skulle vunnit men förlorar och som samtidigt ställer en mängd frågor…igen. Här kommer fler reflektioner.

Noterade en sak under uppvärmningen och det var att domare Pierre Schilken passerade genom Lövens bås efter sin egen uppvärmning och bakade på plexit till Messy och den blev lite tjo och tjim dem emellan. Insåg då att domarna har en rätt bra relation med spelarna vid sidan av isen. Frågan är dock om deras relation fick en liten törn efter att Schilken tagit ett par ganska billiga utvisningar på Messy som sen var vansinnig flera gånger om under matchen när han inte fick liknande saker med sig under matchen, men udda blev kanske jämt när Messy till slut fick med sig en femma då han fick en skalle över munnen.

Nåväl, innan vi går in på matchen så måste jag säga en sak som irriterar mig varje gång det är gratismatch. Då kommer det folk som normalt inte går på hockey och et kanske är lite av grundtanken, MEN det skapar en enorm irritation när de dyker upp fem minuter innan nedsläpp och förvirrat valsar runt på läktaren i jakt på sin plats. På några läktare fungerar et med publikvärdar som visar dom rätt, men på många ställen är det fullständig kaos. Något måste göras åt det är, dels att förtydliga för folk att komma i tid samt att de till att publikvärdarna gör sitt jobb. På min läktare funkar det, men blir ändå fel när typ 20 pers går om varandra i mörkret under introt för att se sitt exakta stolsnummer.

Nu går vi in på matchen. Vi fick ett tidigt ledningsmål efter att Stefan Andersson hittat rätt (som undertecknad ensam tippat på i vår tävling) på något sätt, men alla mål räknas. Vi följde upp det med en stabil PK, men sen skulle vi ta oss an vårt PP och även om det första såg helt OK ut med många skottförsök så är vårt powerplay återigen så ofattbart lättläst, lite som en pekbok för små barn. Skott ska komma från backplats, inget annat finns och därför ställer vi inga frågor till motståndarboxen. De får stå rättvända hela tiden och bara flytta med i sidled. Låt i stället pucken gå runt i zon så de får vända sig och också vända ryggen till backarna som då kan röra sig och hitta fria skottlägen. Få dom att hamna i lägen där de måste göra ett val ” Täcka den eller den?”

Sen köper jag aldrig statistiken under matchen att Björklöven endast hade nio skott utanför och sju i täck. Den måste vara felaktig och att Simon Åkerström bara hade sex skottförsök under hela matchen varav endast ett i täck?

Ett annat stort förbättringsområde är att våra backar MÅSTE sluta med olaten att i tid och otid söka burskydd. Jacob Andersson är förebilden för de övriga. Vi kan ibland vinna puck i mittzon, men i stället för att ställa om fort ska vi likt förbannat in bakom vår keeper. Omodernt.

Troja/Ljungby kvittrade ju efter att vi av någon outgrundlig anledning tappade initiativet efter två raka PP och exlövet Simon Fredriksson kunde givetvis sätta sin första kasse för säsongen. Snyggt av honom att inte jubla och han vände sig faktiskt mot Lövens bås direkt efter att pucken satt och knyckte på axlarna och slog ut lite med armarna och sa typ -Sorry.

Vi in ledde den andra perioden piggt, men stod för ytterligare ett uselt PP, varpå Troja istället kunde ta ledningen och även om det var ett fint skott så såg den allt annat än otagbar ut.

Vi kunde dock kvittera genom vårt egentlige enda hot nuförtiden då Roope Talaja satte sitt femte mål på de senaste sex matcher och det skulle ju komma ytterligare ett.

Till slut fick vi utdelning i PP i början an den tredje perioden, men inte alls frukten av bra spel utan ett avslut från Roope gick ju på målvakten och på en back i mål, turligt så et förslår, men sånt tar vi.

Tyvärr fick vi inte alls njuta av de ledningsmålet speciellt länge då exlövet Jonathan Nielsen bombade in 3-3. Jag gillade honom när han var här och ville ha kvar honom då och skulle vilja ha honom nu. Få backar i hockeyallsvenskan har samma timing i slagskottet som honom. Hans satte ju ett närmast identiskt mål när han var här senast och gjort näst flest mål bland backar i HA efter exlövet Marcus Björk i Oskarshamn.

Sen har vi ju tur att vi inte hamnar i underläge och blir utan poäng när den för dagens något osäkre Oscar Masiello tappade att rätt harmlöst skott i egen stolpe och att Troja i anfallet efter hade en puck i ribban.

Visst hade vi kanske lägen att vinna matchen men det visar fortfarande att vi inte har spelare som i ryggen hittar målet. Det kan inte vara en slump att det ser ut så här match efter match. Det är spetsen som saknas.

Ett par bra lägen per lag i förlängning ledde till straffläggning och där gick det som det brukar. Förlust för fjärde gången av fyra den här säsongen och 13 förlusten på de 14 senaste straffläggningarna. Nu var det riktigt dåliga straffar överlag och bara en i mål och det var den ende distinkta. Noterade ni hur mycket puckarna hoppade på isen vid straffarna? Märkligt att man slutat snabbspola som man gjorde förr. Sen kan man ju tycka att man borde valt att lägga straffarna åt andra hållet då spelet i den tredje perioden mest var i Trojas zon och även stor del av förlängningen.

Inte konstigt att isen var rätt dålig framför den kassen. Märkligt beslut av Schilken.

Tyvärr tappade vi ju chansen att hota för en topp 2 plats och genom att återigen agera Sveriges vänligaste förening som ger bort poäng åt både höger och vänster, också tappade möjligheten på plats 3.

Fick höra att man siktar på att ta in två bra namn under kommande vecka, men även om jag boostade för en viss satsning för bara några dagar sen kan tycka av vi sparar på dom pengarna? Jag menar, inte ens Sidney Crosby skulle tillföra något här då vi exempelvis fortsätter att låta sista back transporterna puck i myrtempo över röd och dumpa för fyra stillastående lagkamrater på offensiv blå? Ska vi prompt spela på det här sättet så leverera puck till forward i högst fart (vilket då förutsätter att de faktiskt åker max, vilket nu sällan sker) låt denna dumpa där övriga två forwards kommer i samma syra och använda den farten att komma före backar och snabbt ta oss mot mål. Vi kan inte ha detta långsamma anfallsspel där vi tillåts hålla till i hörnen för det är bara att inse att vi har för klena spelare som inte orkar ta sig in på kassen och därför blir det så många alibiskott i trots allt alltid har och tar. Är man mindre än sin motståndare måste van slå dom då den fördelen man har vilket ofta är farten. Att efter matchen hör att det är torftigt, vi har hört uddlöst och trubbigt längs hela säsongen, men det beror ju på detta enligt min åsikt. Vi använder inte de kvalitéer vi trots har i laget. Ska du spela stillastående brukarhockey är det väl bättre att ha spelare med måtten 190/95?

Här är ju en saknad trio som verkligen skulle göra skillnad. Kändes inte som att den här bilden var speciellt uppskattat från vissa håll.

Om blickar kunde döda? Foto:Lövenbloggaren

Sen är det ändå märkligt. Vi ligger trots allt femma och jag tycker ändå mycket är klappkasst. Fler delar i spelet borde sitta efter 44 omgångar. Det känns som att vi fortfarande letar efter vårt spel? Kanske har högre krav, men tycker vi kan få ut så mycket mer av det här laget än vi får just nu.

Era åsikter tack.

14 thoughts on “Reflektioner efter Troja/Ljungby

 • 10 februari, 2018 kl. 11:22
  Permalänk

  ”Bilden inte uppskattad från vissa håll” och ”om blickar kunde döda”????
  Har ni nån inside information om Hutchings?

  Svar
  • 10 februari, 2018 kl. 11:25
   Permalänk

   Nä, väldigt tyst.

   Svar
 • 10 februari, 2018 kl. 11:44
  Permalänk

  Åter igen en Klockren analys !
  Håller me dig i mycket .
  Men klart man ska våga satsa nu !
  O inte nästa säsong .. våga värva spets när spets saknas .
  Nu o inte nästa säsong !

  Det va många år sedan man hade en sån här bra placering i tabellen .
  Defensiven sitter o ser bra ut . Sånär på igår då jag tycker att nästan ingen spelare kommer upp i nivå .
  Men offensiven är sjukt trubbig . O har varit länge . Hutch murphy saknas oerhört . O måste ersättas om det ska spelas slutspel .
  Men då var vi ju där igen .. Har klubben slutspel som mål el duger 9-10 plats ? I en hockeyallsvenska som är den svagaste på många år där alla lag slår alla lag .
  Så värva spets el strunta i det det som är frågan !? Lång el kort säsong ?
  Många gnällde ju så förra säsongen över att säsongen va slut så tidigt . Spelare som supportar .
  Så vilken väg väljer löven ? Slutspel spelas inte med den offensiv laget har nu . Nu ger man bort matcher . Kom o vinn vi kan inte göra mål än hur stort spelövertag vi än har .

  Svar
 • 10 februari, 2018 kl. 12:07
  Permalänk

  Hockey är inte konståkning och vinster relateras inte till ”spelövertag”. Det handlar om att göra flest mål. Tycker att Troja vinner rättvist ur den synvinkeln att man spelar smartare och har bättre ”snipers”.

  Svar
  • 11 februari, 2018 kl. 11:48
   Permalänk

   Är det nån som påstått att man vinner me bara spelövertag ? Ej kommer upp i nivå va anledningen . Oftast går spelövertag hand i hand med mål . För har man ett 60% spelövertag så skjuter man mer o i vanliga fall är inte alla avslut alibi avslut av spelare som ej kommer upp i nivå !
   Troja va absolut bäst o klart värda segern . dom kanske tillome borde vara värda en 3-4 plats i serien me sitt smarta spel o supersnipers .

   Svar
 • 10 februari, 2018 kl. 12:21
  Permalänk

  Löven saknar en coach
  Som har egenskapen att matcha de bästa spelarna för dagen. Att skicka in nr 10 å 11 till tekning i försvarszon tätt inpå lövens 3-2 mål är nästan tjänstefel !

  Svar
 • 10 februari, 2018 kl. 19:59
  Permalänk

  Christer.. löven har en mycket kompetent coach som kan matcha läget. Det har Fagervall bevisat flera gånger.. det är inte där problemet sitter!

  Svar
  • 10 februari, 2018 kl. 21:55
   Permalänk

   Fagge har definitivt visat det genom att främst coacha tekare, men i det stora hela? Tycker vi borde få ut mer av den offensiv vi har idag. När jag var A2:a i Boden på 80-talet hade vi mer avancerade och kreativa uppspel än Björklöven har idag. Man vinner genom att trots allt äga puck…eller?

   Svar
 • 10 februari, 2018 kl. 21:04
  Permalänk

  Hutch kommer att ersättas (eller kompletteras om han kommer tillbaka i år) med så likvärdigt som möjligt av det som finns på marknaden…men inte till vansinnespris. Det är vad jag tror. Eftersom Riska uttryckligen sades vara en ”ersättare” för Hage är det bonus i fall vi får se honom mer i år. Murphy kommer tillbaka innan säsongen är slut eftersom han är tillbaka i stan, annars hade han säkert varit kvar i hemlandet.

  Löven brukar ju gå under radarn när det gäller nyförvärv, så det lär väl ske igen. Själv blev jag dock lite nyfiken när jag såg Mika Pyörälä på Rumour-list på Eliteprospects. Många kopplingar finns och finnar är ju uppskattade av Fagge. Han är inte yngst men han har definitivt fortfarande kvalitéer, framförallt i PP även om han kanske inte är den utpräglade målskytt vi behöver. Lär vara ett långskott dock eftersom han fortfarande är under kontrakt i Schweiz och även torde finnas under kategorin ”vansinnespris”.

  Men sen…gardera upp och namnge en keeper åtminstone. Det måste finnas en skarpare back-up till Werner och Masiello än en juniormålvakt om vi ska kvala uppåt, särskilt om vi har ambitioner med avacemang för vårt J20-lag.

  Svar
 • 11 februari, 2018 kl. 09:18
  Permalänk

  Löven4ever:

  Snälla kolla upp vad som händer med forumet gröngult.se.

  Nu står det att kontot är ”suspended”.

  Jobbigt när det ligger nere.

  Svar
 • 11 februari, 2018 kl. 12:47
  Permalänk

  Ja va är det som hänt med gröngult 🙁

  Svar
 • 11 februari, 2018 kl. 13:16
  Permalänk

  Har ju varit en massa teknikstrul senaste veckan på grongult.se så kanske har att göra med det, va dock en hel skriverier innan stoppet ang två nya som skulle vara klara så man kanske lagt ner tills allt är på plats vad gäller detta?

  Svar
 • 11 februari, 2018 kl. 16:14
  Permalänk

  Forumet igång igen

  Svar
 • 12 februari, 2018 kl. 01:44
  Permalänk

  Blir mest less på bristen av kämparanda. De flesta verkar väldigt loja och oinspirerade.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: