Reflektioner efter Tingsryd

Efter segern mot Tingsryd i fredags fick ni inga reflektioner från mig då internet hemma kraschade. Det hade varit ganska trevlig läsning då vi spelade rätt bra och körde över Tingsryd. Idag vaknar vi upp med smärta i baken och undrar vem fan det var som körde över oss?Den som har ett svar på hur det kan se ut så här när vårt älskade Björklöven i år försöker spela hockey… eller hockey? Vete fan vad det är, men nu börjar man bli ganska less. Vad fan är problemet? Den som har svaret på den frågan borde få nobelpriset i…psykologi? Sambon var inne på att den var otur att vi åter mötte Tingsryd då det gick så lätt i fredags och att man förmodligen trodde att det skulle rulla på i samma anda. Om det stämmer så har vi ett jäkla problem. Vi höjdes till skyarna inför säsongen och började också poängmässigt bra och vann utan att egentligen förtjäna det. Vi tänkte förmodligen att när det lossnar blir det ännu bättre. Vi tappar ödmjukheten och förlorar åtta raka. Nu hittade vi vinnarspåret igen och får svullhuvud?

Vi vinner alltså skotten denna kväll med 28-25 och förlorar med 2-7!! Vi vinner skotten i den andra perioden med 12-5, men förlorar med 1-3! Tre mål på fem skott. Måhända två av dom i tre mot fem men i alla fall!

Vårt försvarsspel ser så ostrukturerat ut att Monty Pytons 100 meter för personer utan lokalsinne känns mer organiserat. Offensivt kändes det helt OK inledningsvis efter att vi lyckades att stå emot Tingryds frejdiga inledning.

Jag upplever att vi har ett alldeles för rakt försvarsspel. Vår center med backarna står helt i linje utan någon som helst djup och blev lätta att spela sig förbli med Tingsrydsforwards som fick pucken i högsta fart i mittzon.

Kommentatorerna var rymt kåta på vårt powerplay och menade att det är det klart bästa i hela hockeyallsvenskan. Visst får vi visst ryck, men de riktigt bra målchanserna är lätträknade och en kille som exempelvis Brock Trotter kommer alldeles för långt ut och högt ut i PP för att själv vara ett hot. Han kan aldrig komma till skott och blir då lätt läst, som förövrigt hela vårt PP. Stefan Andersson vågar inte länge skjuta och passen är sällan av sådan kvalitet att direktskott är en möjlighet. Se exempelvis på Tingsryds två mål i fem mot tre (seriens sämsta lag i PP inför denna match). De låter pucken ta ett par vart runt i zon innan läget kommer. Då tvingas försvaret att vända sig om och tappar killar bakom ryggen. Fundera hur vi spelar, vi som är så bra.

Vi ligger under med 2-0 efter en period och ska enligt skolboken komma ut taggade för att kunna jaga i kapp. Vi drar istället på oss tre utvisningar på 29 sekunder och 2.14 in i perioden ligger vi under med 4-0.

Vi byter målvakt och får viss effekt via Jesper Thörnbergs 4-1 och har mängder med lägen att sätta 4-2 vilket skulle ha gett goda chanser att ta oss tillbaka i matchen, men istället släpper vi in ett onödigt 5-1 mål i slutet av perioden och matchen är definitivt över.

Johan Löf / AXELLÖFPlatt fall för Björklöven mot Tingsryd! Foto:AXELLÖF

Den tredje perioden blev bara en formsak och det mest upphetsande som hände var väl Williams Quists märkliga matchstraff när han och Patrik Nilsson kramades. Tacksamt läge för Jon Palmebjörk att få visa upp sig för tränarna när resten av laget helst skulle vilja gömma sig i omklädningsrummet. Inte bättre blev det att Jon drällde med pucken i sitt första byte som gav 6-1 målet.

Det märkliga kanske är att Jonson/Åkerblom inte gjorde en enda förändring i laget utöver bytet av Bjurö till Lindskoug. Det minsta det kunnat göra var att vaska om i laget för att väcka spelarna lite grann.

Finns väldigt lite positivt att ta med sig från den här matchen och det är bäst att vi glömmer den fortast möjligt, men en ska tar jag med mig. Såg ni Brock Trotters hemjobb i slutet med ca 20 sekunder kvar? I spel 5 mot 4, i underläge 2-7 när Tingsryd försökte kontra, jobbade han hem som ett komplett psyko!

Hur ser era reflektioner ut efter matchen? Skriv en kommentar…

9 thoughts on “Reflektioner efter Tingsryd

 • 11 november, 2015 kl. 09:04
  Permalänk

  Hänger inte T.J löst nu så är man förvånad.
  Det håller inte att tro att det här kommer att vända.
  Spelet är ju långt ifrån bra..tryggheten ..fantasin ja finns dåliga linjer i uppspelen.
  Backarna ..vad?

  Svar
 • 11 november, 2015 kl. 09:22
  Permalänk

  Leasa Bodén….. 😉

  Svar
 • 11 november, 2015 kl. 11:11
  Permalänk

  Ja ska bli spännande att se hur tränarduon formerar laget på torsdag ! Ska man bänka efter prestation som Jonsson uttryckt att han gör så borde det bli en del förändringar . Eller gäller det bara av tränarna utsedda syndabocken Palmebjörk ? Vet inte om jag vill se någon fler match man tappar faktiskt sugen

  Svar
 • 11 november, 2015 kl. 12:26
  Permalänk

  Jag vill se en förändring i tränarstaben inom kort om veckan summeras med tre förluster.
  Ska det ske ett byte så ska det göras när tiden finns kvar att vända på tåget.

  Svar
 • 11 november, 2015 kl. 12:44
  Permalänk

  Är fruktansvärt oroad just nu. Det sätt som matchen igår genomfördes (har inte sett den men enligt rapporter) visar med all önskvärd tyglighet att något är otroligt fel. Det är så otroligt mycket som gått fel.
  Bänkningen av Kevin var förmodligen rätt men har han tagit det på rätt sätt och är problemen ur världen?
  Hur är stämningen i laget? Drar alla åt samma håll och framförallt åt samma håll som ledarna.
  Varför i hela friden har man just idag bara en målvakt och bara 6 spelbara backar?
  Hur ser träningsupplägget ut, är laget nedtränat?
  Ska Trotter också hamna i dvala?
  Jag är otroligt orolig och ser faktiskt fram emot en Södertälje säsong.
  Kan det vara så att Waltin var en fantastisk ledare? Att tappet var större än vad man trodde?
  Vad beror det på att Jon är helt under isen, hur tar han det? Biter han ihop eller deppar han ihop.

  Svar
 • 11 november, 2015 kl. 13:04
  Permalänk

  Värdelöst håglöst villjelöst. …spelare som tjänar mycket pengar som inte bryr sig…..hjärta att spela för klubben man skrivit på finns inte(jag bryr mig inte får min lön ändå) tränarna bry väl sig inte Heller som det verkar….dåliga ursäkter varför det inte funkar….bara dåliga ursäkter och inget händer inget görs…..lägg ner sliten eller tag i skiten

  Svar
 • 11 november, 2015 kl. 14:06
  Permalänk

  Thomas – W och W må ha varit duktiga på ishockey, men bra ledare var de INTE. Deras ledarskap må ha varit ok i gamla Sovjetunionen, men inte år 2014. Mycket bra av Lövens ledning att våga sparka ut dem! Jon har blivit hackkyckling av Tommy J och om man hela tiden får höra att det man kan och vill göra inte duger, så blir det svårt att ”komma i form” även om jag vet att han kämpar som bara tusan hela tiden. T.ex att få spela back på träningar. Hur klokt tycker du det låter?
  kforslöv – enl. samma tema som ovan. De som verkligen brinner för klubben och skulle offra vilken hörntand som helst för Löven, de sätter Tommy J på bänken.

  Svar
 • 11 november, 2015 kl. 18:35
  Permalänk

  Det mest tragiska är väl att analysen i inlägget är klockren.
  Bara det är ju helt åt skogen.

  Är det laget eller tränarna?
  Beror det på individuella bottennapp eller kollektiv blockering?
  Var det detta Waltin såg förra säsongen , folk får tycka vad de vill med W var inte rädd att ändra.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: