Reflektioner efter Tingsryd

Härlig start på helgen med en riktigt viktig krigarseger över Tingsryd. Viktig på så många sätt. Här kommer fler reflektioner.

Vi fick se en riktig krigarinsats av de gröngula denna kväll. Foto:Lövenbloggaren

Varför då viktig? Ja, dels så lämnade vi Tingsryd sex poäng bakom oss, men framförallt så kunde vi följa upp en seger mot ett topplag med att även vinna matchen efter. Sen är den första gången sen omgång 17 som vi vinner mer än en match i rad (blev då tre). Pantern på måndag och då? Nja, vi benar ut den här matchen först.

Var lite orolig att han var tankspridd eller så kanske berodde det på att han var så taggat? Vad jag pratar om är att Fredric Andersson, vår lagkapten som alltid när det är dags att ställa upp på blålinjen innan match kommer förbi båset och hämtar matchtröjan som skänks till matchens företag. Denna gång fick dock båset ropa till sig David Lindqvist som fick åka och lämna den till Freddan.

Vi hade marginalerna med oss denna kväll. drygt sex minuter in i matchen fick TAIF:s Robin Wernström-Palmqvist öppet mål, men han lyckades knappt träffa pucken. Där ska det naturligtvis vara mål och vem vet hur matchen hade artat sig då?

Nu var det istället vi som satte 1-0 och det på ett mycket vackert sätt då David Lindqvist smekte fram pucken till Axel Ottosson som snyggt skickade pucken högt förbi Rubin i TAIF-kassen. Ottossons tredje mål på två matcher. SEn skulle han ju ha gjort ytterligare ett i slutet när han missade helt tom kasse när TAIF satsade på sex man. Mest arg över det är sambon som hade 4-2 på oddset.

Tyvärr hann vi knappt jubla klart innan Tingsryd kunde kvittera bara 57 sekunder senare. Nu gjorde inte det så värst mycket då vi replikerade tämligen omgående då Jacob Stenqvist bara 24 sekunder senare helt plötsligt befann sig med öppet mål efter en något turlig studs på ett skott och så var ordningen återställd igen. Även här mål för andra matchen i rad för Frölundalånet för övrigt.

I den tredje perioden kunde vi sen utöka vår ledning till 3-1 i powerplay då Lukas Eriksson och Austin Farley verkade försöka bräcka varandra med många kortpass, men till slut såg Farley ut att ledsna och hittade en ny lekkamrat, Roope Talaja på bortre stolpen som enkelt kunde smacka in pucken! Vilken assist!

Om vi hade lite röta vid vårt 2-1 mål så hade TAIF dubbel röta när deras 3-2 mål blev till. Vete tusan hur många den studsade på och for och flög innan den hamnade i vår kasse. Nåväl, 26 minuter och 23 sekunders kamp senare så kunde vi alla jubla ikapp efter en riktigt krigarinsats och det är bara att vänja sig vid detta. Björklöven anno 2017/18 är inget skönspelande lag. Det är en armé av krigare. Fagervalls armé!

100 % i PP!
100 % i BP
Det duger bra!

Stor eloge till alla i A3 Arena. Riktigt bra stämning som bra fram laget i tredje.

Era reflektioner av matchen? Skriv en kommentar…

2 thoughts on “Reflektioner efter Tingsryd

 • 13 januari, 2018 kl. 10:52
  Permalänk

  Håller med riktigt bra tryck i hallen, men jag tycker att det är för dåligt att så lite folk kommer till hallen en fredagskväll och speciellt efter att Löven gått så bra på slutet.

  ALLA TILL LADAN PÅ MÅNDAG !

  Svar
  • 13 januari, 2018 kl. 21:19
   Permalänk

   Ja nu kör vi. Fyll ladan!!

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: