Reflektioner efter Tingsryd

Man blev snabbt så besviken över insatsen i matchen att man till och med redan innan matchen var slut kommit över förlusten. Så uppenbart dålig var kvällens insats. Här kommer fler reflektioner.

Backman duger, men sen? Arkivfoto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Efter onsdagens gedigna insats (trots förlust) mot Pantern fanns stora förhoppningar inför matchen mot Tingsryd, men visst borde man väl lärt sig? De lövare som tror något inför en match straffas hårt och besinningslöst, precis som vi gjorde ikväll. Man undrar faktiskt stilla vad laget pysslat med sen Panternmatchen? Tryckt i sig valium till både frukost, lunch och middag? Eller är det så illa som jag hade känsla av mot Vita Hästen, att vi lyckas sätta oss på höga hästar och går in och tror att vi är något för att vi dessförinnan gjort en bra match? För handen på hjärtat, Tingsryd behövde inte ens vara bra denna kväll, så klapp uselt var Björklövens insats. Det skulle vara så befriande om det kom fram att en finurlig elektriker strömställt varenda gröngul klubba eller satt dit sådana här. Ingen timing, ingen vilja, ingen glöd, ingen energi, ingenting. Det powerplay vi såg mot Pantern var som bortblåst. Nu kunde vi spendera en minut i egen zon eller att fyra man i eget sarghörn fick kämpa om pucken med en enda TAIF-spelare.

Fanns det då något positivt? Nä… ja, vi inledde väl hyfsat men efter två misstag och underläge 0-2 var det nattsvart. Vid 0-4 och två nya misstag fick vi igång lite offensiv och satte också 1-4 av Simon Backman och då tänkte man..kanske? Där kom en positiv tanke, en utv senare så var det 1-5. Sen satte vi förvisso två kassar i slutet, men vad betydde det?

Sen kan man ju undra varför man inte agerade från bänken? Ingen timeout, man snackade knappt i powerbreaken, man hade alla möjligheter att röra om i laget för att försöka väcka laget, men utöver några inhopp för Erik Rainersson så var hela matchen bara en lång väntan på slutsignalen. Nu var Fagervall inne på detta under presskonferensen, men skit samma om det skulle skärrat mer än det gav. Fanns inget att förlora. Hade omöjligt blivit värre.

Tingsryd slet sönder Björklöven med lätthet. Foto:Lövenbloggaren

Rätt oroväckande att vi har tre av fyra centrar som inte passerar 25 % i tek. Det är fan div 3 klass!

Nä, nu är det dags att agera. In med Granlund i första med Andersson och Hutchings och testa ett par matcher. Funkar inte det sära på 13 och 90. Ge Talaja en sista chans i tredje med Hage och Cody. 19,18,7 intakt. Lukas Eriksson tar centern i fjärde med Messy och Rainersson. WIkström på bänken. In med några nya backar som antingen inte är slut eller nöjd med livet.

Värst irritationsmoment kan man tro att Björklöven var denna match, men det var det inte. Det var kommentatorns kärlek till Tingsryds Kim Tallberg. Att nämna en spelares namn 18 gånger i den andra perioden, 9 gånger i den tredje och okänt i den första men någonstans kring 40 gånger på en match? Tallberg gjorde 21 byten, hans bytessnitt var 45 sek så namnet nämndes ungefär 2 ggr per byte. Då finna ändå 11 andra spelare på isen under samma tid. Ja, killen gjorde 2+1, men han är fan inte Sidney Crosby.

Era tankar om matchen. laget och där vi är nu?

13 thoughts on “Reflektioner efter Tingsryd

 • 25 november, 2017 kl. 08:46
  Permalänk

  Hoppas verkligen inte att det är så att di grönklädda bara ställer ut skridskorna på isen och väntar på lönechecken! Men som det ser ut så kan man tro det.

  Svar
  • 25 november, 2017 kl. 09:26
   Permalänk

   Man blir ju så frustrerad efter sådana här insatser men självklart måste vi lita på killarna och att de ger sitt yttersta varje gång. Revansch mot AIK helt enkelt.

   Svar
 • 25 november, 2017 kl. 10:02
  Permalänk

  Med den där inställningen och spelet så har dom inget att hämta mot AIK.
  Riktigt tråkigt att se matchen igår kväll.

  Svar
 • 25 november, 2017 kl. 10:26
  Permalänk

  Ni har alltid bra analyser vad tycker ni är största problemet.
  Jag tycker att många baklängesmål beror på rätt så svagt agerande av backarna i man mot man framför mål och att det glids in i situationer istället för att åka hela vägen.

  Svar
 • 25 november, 2017 kl. 11:04
  Permalänk

  Inte är man gladare idag efter en sömnlös natt efter lövens otroligt pinsamma insats igår. Det är för mig helt obegripligt att det kan bli så. Okej att en sådan match kommer men dom har dom ju redan haft flera den här säsongen b.la Oskarshamn och Hästen. Men jag är rädd att vi inte sett den sista plattmatchen den här säsongen då varken Jocke eller spelarna verkar veta vad som gått fel och är som IQ ? Ingen av spelarna kan få godkänt men absolut inte heller ledarstaben, varför hände absolut inget från deras sida ? Ingen timeout och vad man kunde uppmärksamma i TV;n inte heller några förändringar i laget förutom Rainerssons sex byten.

  Jag tror problemet stavas övermod, efter en bra prestation i en match typ Modo / Pantern så tror spelarna att dom är så djävla bra att dom bara kan glida in så löser sig allt. Det håller inte och jag fattar inte varför inte det kom en timeout redan efter första målet och att man inte tidigt bänkade lite folk bara för att sända signaler om att det är inte okej att starta som igår.

  Med den inställningen dom hade igår hade dom torskat med typ samma siffror även mot LN 91.

  Vad har hänt med Pukka ? Han har varit obegripligt dålig jämfört med hur han varit tidigare på säsongen. Åkerström vad har han att göra i allsvenskan ? Skicka honom till Teg ! Och det är obegripligt att han hade mer speltid ( 17:19 ) än Backman ( 15:39 ) och Pavel ( 12:45 ) som var i mina ögon dom två minst dåliga backarna igår. Men det är väl ytterligare ett tecken på att ledarna inte heller var med i matchen. Emmerdahl måste komma tillbaka, jag kan bara hoppas att det rykte jag hört att det kan vara stora problem att komma tillbaka efter den typen ska inte stämmer. Oavsett så måste det komma till ett par bra backar om säsongen ska sluta bra.

  Det är skön att få skriva av sig lite för att få utlopp för sina känslor 😉 Nu är det bara att vila och försöka få tillbaka lite energi till AIK matchen även om det känns otroligt tungt just nu.

  Svar
 • 25 november, 2017 kl. 13:00
  Permalänk

  Agerandet på plan är likt överbetalda divor som inte bryr sig ett skit om klubbmärket dom spelar för !
  1 ok match o minst 2 dåliga . Så har det ju sett ut !? O det e inte 1 spelare el 2 som som inte är där . Det e mer el mindre alla på plan . Med vissa undantag . Laget har tex en första femma som inte har fungerat bra sen den satts ihop . O endå spelar match efter match .
  Roope tex invärvad för o älskas av fansen enligt Fagervall . Delvis ihopsamlad av fansen .. Han fungerar inte i den femman . El dom andra fungerar inte me honom . Nu gled jag iväg på sidospår . Åter till ämnet .

  Inställning ?? Vad spelar man för ? Varför spelar man hockey överhuvudtaget ? O i vilket lag spelar man ?
  Fortsätter den här pissinställningen av laget som helhet så borde dom inte skriva autografer till fans ! Utan skriva på sina egna kontraktsavslut !! O ledningen ? Varför händer inget i båset när laget presterar likt div1 men lyfter lön för betydligt mycket mer ! Spela femmor match efter match som inte fungerar ? Spelar spelare som tamefan borde lånas ut till Norge ?! O inte ens en timeout ? När laget inte e där .. Inget händer ?! Man blir pissad på av ett för säsongen mediokert allsvenskt lag likt Tingsryd . Ingen arbetsgivare accepterar att sina anställda missköter sin anställning likt detta ? Ingen kan komma på sitt jobb o inte göra jobbet ! Då blir man ifrågasatt av ledningen ! Varför man ens är där !? Bara för o lyfta pengar ? El för att faktiskt bidra me sitt bästa för att företaget/laget ska levera?
  Nånting måste hända ! O det e nu !

  Svar
 • 25 november, 2017 kl. 13:18
  Permalänk

  Björklövens insats i matchen tyder på att laget inte är bättre än så. Det kan ju faktiskt vara så när laget
  förlorar att man mött ett starkare lag och då är det bara att acceptera detta faktum. Varför inte kunna inse att Björklöven inte är världsmästare och att det faktiskt finns spelskickligare lag som t ex Tingsryds AIF.

  Svar
  • 25 november, 2017 kl. 13:37
   Permalänk

   Ingen har heller sagt att Björklöven är världsmästare och man är inte heller bättre än tabellen säger. Samtidigt vet vi vad laget kan när man får ut sitt bästa och då är man bättre än exempelvis Tingsryd. Återigen se tabellen. Tingsryd stod inte för någon större spelskicklig insats i går utan den prestationen bjöd björklöven på, så vi kan inte inse det faktum att vi mötte ett bättre lag. Mot Pantern föll vi mot ett bättre lag, men inte igår.

   Svar
 • 25 november, 2017 kl. 13:59
  Permalänk

  Resultatet talar sitt tydliga språk men det är alltid svårt att ta en förlust när man ser sitt hyllade älsklingslag förlora, dåliga förlorare finns det alltid och kommer alltid att finnas.

  Svar
  • 25 november, 2017 kl. 14:05
   Permalänk

   Så allt bestäms över en match? Skönt att veta.

   Svar
 • 25 november, 2017 kl. 14:23
  Permalänk

  Mats Jönsson : alla lag vinner o förlorar ! En än gång prestationen som avgör . Är laget inte på banan när man spelar match så förlorar man oavsett motstånd o oavsett vilket lag man än är !? Det lag som vann igår är för kvällen det bättre laget !

  Det e lövens prestation som inte e okey dom blev överkörda igår för att prestationen inte ens e 50 %

  Svar
 • 25 november, 2017 kl. 15:46
  Permalänk

  Var tyvärr på plats igår och tidigare på dagen besökte jag det klassiska varuhuset BÖRJES å träffade där en av spelarna i TAIF som sa att löven egentligen är ett bättre lag då de gör det jobb de ska, men att alla lagen i HA vet att de gör ju inte alltid det och att det skulle kunna vara TAIFS chans ikväll. Jag svarade att den tiden är förbi och att löven nu hittat ett spel som funkar både hemma å borta och att de inte släpper till så mycket nuförtiden………..! Ridå!

  Svar
 • 25 november, 2017 kl. 16:07
  Permalänk

  Frågan är varför tränare, ledning, sportchef eller vad ni vill kan begå så fatala misstag år efter år med att bygga fel där det är som viktigast, backar och målvakt. Hur lyckas man alltid hitta dessa fullständigt värdelösa spelare, främst backar. JA, Stefan A, Stenqvist håller inte. Vad gäller Åkerström hittar jag inte ord som nog beskriver hur dålig han är. Vad Fagervall ser i honom övergår mitt förstånd. Släpp prestigen för fan och skeppa honom omedelbart. Gillar inte Pavel värst heller men han kan få vara kvar som 8:e, typ. Målvaktsituationen har många redan sammanfattat väl med att ha 2 lån och jag håller med. Hur Fagervall behandlar Rainersson och spelar med ren dynga som t.e.x Messy, Talaja, Granlund istället är en stor skam både mot Erik och oss supportrar. Så fruktansvärt uselt bp som vi har och ändå fortsätter han med Messy, Åkerblom och rundningsmärket i tröja 57 visar bara på inkompetens. Om nått bevisligen i inte funkar så gör om och förändra, fortsätt inte. Så, nu har jag fått sagt lite av hur illa jag tycker det är. Sa jag att jag var less. 1 poäng mot VH, Pantern och Tingsryd, men Fagervall var ju i alla fall nöjd med 1 pinne och prestationen i Malmö, det är där vi skiljer oss åt.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: