Reflektioner efter Tingsryd

Fantastiskt start, en som vanligt usel andra period med en spännande avslutning och seger. vad mer kan man begära på en fredagskväll? Här kommer fler reflektioner.

Noterade vid förra hemmamatchen att Jacob Andersson klippt sig och är säker på att Linus Boström och Austin Farley följd den trenden att skaffa sig en ny julfrilla. Därför blir man glad när denna små guldlockar fortfarande sitter kvar, eller hur?

20161216_200927

Björklövens egna guldlock med sin magiska skridskoåkning. Foto:Lövenbloggaren

Inledningsvis undrade jag om man glömt att ge förstalinan med Murphy, Hamill och Boström mat. Trodde de formligen skulle äta upp Tingsrydsspelarna. Murphy skrinnar ju alltid i 180 knyck och Boström är en jobbig jävel, men att Hamill skulle ha sån glöd och energi? Han är grymt bra, men sån vilja? Sjukt bra inledning från hela laget över lag och jag har då inte sett något i närheten denna säsong. Första tio var grym.

1-0 där Cody Murphy gjorde en halv Monpetit på en läckert avvägd passning från skicklige Zack Hamill.
2-0 där Linus Boström är starkt framför mål och rakar in en retur
3-0 där Austin Farley hittar en lucka som knappt finns där han pricksköt på vattenflaskan.

Vattenflaskan förresten. Hade Löven varit lite vaksamma där skulle målvakten Tim Sandberg ha drabbats av en utvisning då han inte hade vattenflaskan i avsedd behållare bakom målet.

Till slut gjorde vi mål i powerplay (4-2 målet), men jag har svårt att se att vi ska ha framgång med bara ”lirare” eller smurfar inne i PP. Första uppställningen med Ekeståhl-Jonsson och J.Andersson med Hamill, Murphy, Farley bygger ju på skott från antingen backarna eller Hamill, men vem ska göra skitgörat framför mål? Nästan än värre är det i den andra uppställningen med S.Andersson, Högberg, Ottosson, Karlsson och Thörnberg som sällan skapar speciellt mycket i PP. Här är det ju döfött att någon ska orka in på mål vid eventuella returer. Nä, in med Boström eller varför inte Pavel på mål? Någon som kan, orkar och vågar ta striden.

Sen gillar jag hur Zack Hamill vid PP direkt samlar sin uppställning och snackar igenom innan nedsläpp.

Grymt tungt baklängesmål till 3-1 med bara fem sekunder kvar till den första periodvilan. Hade inte Emmerdahls klubba gått av så… smart av Tingsryd att utnyttja just Emmerdahl brist på räckvidd i det läget. Det är felaktigt de som de säger i highlights att han tappade klubban. Det var trasig och därför kunde han inte plocka upp den.

Inte började den andra perioden bättre när Tingsryds skicklige Johan Eriksson lättvindigt fick ta sig in i Lövens zon och med tur och skicklighet fick ett rätt öppet läge till slut. Här tror jag Fernström inte alls väntar att han ska ta sig förbi Lucas Ekeståhl-Jonsson utan ska tvingas ta skott varpå Fernström tar ett par skär ut och på så sätt släpper luckan i andraläget.

Om den första perioden var bra så gillar jag inte Björklövens insatser i andra perioderna. Så var det även på den gamla goda tiden men nu får vi se det ingen. samtidigt är det givetvis svårt att bibehålla den starten man fick, men hafsigt och slarvigt i den andra.

I den tredje perioden kom så den situation som Tingsryd klagat högljutt på och visst är den felaktig och visst kan man nog tycka att tre domare borde de att Marcus Jonsson fick en skridsko i nyllet och visst är det märkligt att man kunde utdöma en hög klubba, MEN vet inte varför den här är värre än allt annat som domarna dömer för eller missar under matcherna? Visst blir den kostsam för Tingsryd när vi gör 4-2, men de skulle haft en hakningsutvisning bakom mål sekunden innan de gör 4-3 och då är det ju 1-1, eller hur?

Nu ska jag inte klaga över att de fick reducera i slutet för på så sätt fick jag in mitt första resultat i årets Löventips. Tack för den Bodén.

Ingen har väl missat att Modos Drew Paris petades i kvällens Modo-match där tränare Andreas Johansson motiverade det med att man just nu har sex backar som är bättre. Sjundeback var lövenfostrade Tobias Aronsson född 1999. Mycket säger mig att Drew Paris har spelat sin sista match i Modotröjan och envisa rykten gör gällande att det bli Löven nästa. Det hörde vi redan första gången förra lördagen, men vet inte om jag gillar idén med honom i Löven? Visst skjuter han som en häst sparkar och visst skulle ha säkert leverera i PP, säkert på gudomliga pass från Hamill, men sen då? Han är ju långsam och orörlig som en Atlantångare och behöver vi mer sånt i egen zon? Sen ska ha vara riktigt dyr och bäst betald i Modo. Även om de förmodligen skulle få stå för halva hans lön blir det inte billigt. Nä, hoppas på en annan lösning, även om vårt senaste Modoförvärv Austin Farley just visat att han är hyperFarley med 4 mål på 6 matcher och levererat bättre än vad jag förväntat mig. Skulle jag veta att vi får ut lika av Paris så…kanske?

Hur tänker ni kring matchen, kring laget och kring ryktet Paris? Skriv en kommentar…

6 thoughts on “Reflektioner efter Tingsryd

 • 17 december, 2016 kl. 09:46
  Permalänk

  Paris är inte rätt för oss. Du har rätt i vad du skriver. Skall det vara nyförvärv skall det vara av absolut toppklass och tvåvägs av rang. De andra kvaliteerna har vi i laget.

  Svar
 • 17 december, 2016 kl. 11:36
  Permalänk

  Inte en till back som är seg i egen zon. Skulle vi få in 2 bra defensiva backar, så tror jag faktiskt att SHL inte är en omöjlighet. Fast då måste målvakterna åtminstone ligga nära 90 procent..

  Svar
 • 17 december, 2016 kl. 11:54
  Permalänk

  Inte kan väl ledningen vara så rent ut sagt dumma att de införskaffar ytterligare en back som är katastrof i egen zon. Även om han kanske stänker in nått mål i pp så är det ju inte mängden mål framåt som är vårat problem. Det är ju försvaret och en ( helst 2 ) stark defensivt skicklig back vi behöver, inget annat. Stort nej tack till Paris.

  Svar
 • 17 december, 2016 kl. 12:00
  Permalänk

  Första perioden är bra . Synd att man släpper ett mål med 5 sekunder kvar .
  Sen agerar ekeståhl (Fredriksson ) eftersom han inte finns på plan för kvällen vid 3-2 . o då är det match igen 🙁
  skönt förövrigt att slippa fredrikssons petande o puttande ! hela hans figur lyser ju snälla bänka mig jag vill inte vara här ! jag e rädd ..

  Förövrigt tycker jag Tingsryd är ett snabbt lag med vassa omställningar . Men ikväll tycker inte jag att dom e bra . Lövens misstag gör match av detta oxså !

  Skönt att få in målvaktsklass i form av Fernström kommer bli viktigt ! när han blir varm i kläderna . Fernström me Werner som backup ska kunna räcka till toppen av tabellen .

  Det som e det största problemet nu är defensiven . Spelet i egen zon o rädslan att göra fel . O detta ständiga petande med klubborna ?

  Gå på kropp ta bort spelaren ! Sätt stop i spelet .

  Svar
 • 17 december, 2016 kl. 20:11
  Permalänk

  Vad är det som får alla att tro att Drew Paris är dålig i egen zon, och skulle vara en offensiv back? Jag skulle klassa honom som en defensiv back, med ett bra skott som en bonus.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: