Reflektioner efter Tingsryd

Grym insats trots dåligt PP och BP och en het amerikan. Där är några av reflektionerna efter 4-3 mot Tingsryd. Här kommer fler.

När man insåg att vi på kort tid skulle få uppleva domare Richard Magnusson två gången om och han vid det första tillfället skapade en märklig match då han hittade matchens första utvisning med åtta sekunder kvar (som blev en 2+2) så undrade man ju stilla hur lång tid det skulle ta denna kväll? Ja, inte mer än 12:18 faktiskt och innan den första perioden var över hade han hittat en åt vardera laget.

Intressant att vi inledde med vår på pappret fjärdelina mot Tingsryds vassa förstalina. Ett taktiskt drag att neutralisera dom? ja, något annat ser jag inte, men rätt märkligt då det också är den kedja som skapar mest i löven just nu. Jag kan aldrig se att man ska utnyttja Cody Murphys hiskeliga fart i ett defensivt syfte eller Stefan Öhmans smartness i spelet. Det var ju också dom som satte både 1-0, 2-1 och 4-3. 1-0 genom Linus Boström som nu har nu på tio matcher gjort lika många mål som Alex Hutchings ersättare Joakim Högberg gjort på 13 matcher. Just saying. 2-1 gjordes av Cody Murphy som alltså satte sin första puck i löventröjan. Grattis Cody! Läcker assist där av smarte Stefan Öhman där Stefan drar med sig två man (se 48 sek in i highlights). 4-3 återigen av Murphy efter läckert förspel av Lucas Ekeståhl-Jonsson. Mer om det nedan.

För övrigt var det märkligt få avblåsningar fram till första målet.

Något jag vill se framöver och kanske främst när Kim Karlsson kommer åter är att Axel Ottosson kliver ut på en kant. Hans fart och skickliga skridskoåkning måste utnyttjas längre upp i banan. Se bara hur han gjorde 3-2 målet.

Noterade att domare Richard Magnusson måste vara rightare då han tog hakningsutvisningen på Tingsryds Oskar Carlsson.

Vi fick ett par väldigt avgörande situationer i den andra perioden. Först hade vi ett antal riktigt bra lägen till 3-1, men istället kunde TAIF kontra till, van man själv ville, 2-2. man ringde på situationen men inget mål dömdes. Istället åkte Lucas Sandström ut i situationen något som jag uppfattade som en fullstädigt normal och vanlig tackling. (Döm själva i highlights efter 1.15) På tekningen efter så har Niklas Pavel full kontroll på pucken men får den ändå inte ur zon. I ett läge kort senare fullföljer han i mina ögon en helt onödig tackling som ger TAIF ytan mitt i boxen så att Nicklas Johansson kunde hitta en helt ren Johan Eriksson som kunde kvittera.

Vi fick för övrigt se en väldigt intensiv avslutning av den andra perioden där vi fick se lite känslor efter avblåsningarna, något vi inte såg tidigare i matchen.

Vad var det för ung hjälte som sjöng i den andra pausen på Frans ”If I were Sorry” samtidigt som han höll på med mobiltelefonen?? Fick sen höra att det var en egen idolvariant och att han tydligen var bidrag 47. Lägg ihop detta med klappor och att publiken ska ropa efternamnet efter sina målskyttar, ja då han ni svensk hockey på ett snöre.

När Axel Ottosson satte 3-2 fem minuter in i den tredje perioden så rodde jag att vi skulle stänga matchen och det hade vi kanske gjort om inte Niklas Pavel dragit på sig sin andra utvisning i matchen, denna gång efter en i mina ögon onödig puck out och Tingsryd tilläts kvittera. Skönt att vi till slut kunde ta ledningen för fjärde gången och hålla ut så han inte fick bli lite av en syndabock. han hade nog sin tyngsta insats i Löventröjan där väldigt lite gick hans väg. Ger man förnyat förtroende eller ger man Emil Wikström chansen mot AIK? Jag är tudelad, men det kan vara bra att få vila lite emellanåt för att riktigt kunna växa in i den allsvenska kostymen. Samtidigt känns hans spelstil viktig mot AIK.

När Cody Murphy avgjorde och gav oss ledningen för fjärde gången i matchen så var det alltså den åttonde gången på de två senaste matcherna som vi kom tillbaka efter att ha tappat en ledning. Mycket starkt gjort av grabbarna.

En annan sak kring segermålet är hur smart Lucas Ekeståhl-Jonsson agerande. Efter att Tingsryds Adam Schmidt blivit skjuten på foten och närmast oförmögen att röra sig så riktade LEJ spelet mot ytan där han fanns för att skapa yta för sig själv och sen Cody Murphy. Han har ett jäkla hockeyhuvud och kan han bara släppa viljan att vara en Erik Karlsson look-a-like och spela säkrare i egen zon så kan ha ta hur många kliv som helst. (Se 2.28 in i highlights)

Sen måste jag bara berömma Tingsryds skridskoåkning. Satan i gatan vad det går när deras forwards sätter fart. Bara Cody Murphy och i viss mån Axel Ottosson kan matcha.

Sen lite ris. Stefan Andersson gjorde det mot Oskarshamn och gjorde det igen. Han FÅR bara inte bli så målkåt att han ska lägga puckar mot det öppna målet när motståndaren plockat sin målvakt, OM han inte är 110 % säker att den sitter. Nu fick vi återigen en tekning i egen zon, denna gång med nio sekunder kvar. Hade han flippat ut pucken i mittzon hade segern varit klar. Nu fick TAIF en riktigt bra chans till att kvittera och grymt nära var det. Det måste en rutinerat räv som Steffe förstå.

Till sist. HUR kunde Tobias Hage och Hannes Johansson få matchstraff med två sekunder kvar. ja, Hannes försökte slåss och Hage höll ned honom som att han var ett litet marsvin som inte ville bada. När Hannes inte gav sig drog han tröjan över huvudet, men inte ett enda slag utdelades. Döm om alla fans förvåning där det först skrevs ut som ett match-penalty dvs automatisk avstängning! Det ändrades sedan, men jag hade nog nöjd mig med 2 minuter. Tur att det inte var mer kvar av matchen. Fast å andra sidan, Hage var ju vår sämste tekare denna match… med 61,54 %. Sjukt bra siffra i normala fall.

Tingsryd hade chansen att ta serieledningen vid poäng. Alltid skönt att få vara laget som hindrar sånt och som stoppar en streak. Annars brukar vi vara laget som låter andra spräcka sina negativa streaker mot oss. Nu bröt vi en egen månads lång segerfri streak på bortaplan. Bra så.

Era tankar om matchen? Skriv en kommentar…

8 thoughts on “Reflektioner efter Tingsryd

 • 2 november, 2016 kl. 07:28
  Permalänk

  Kanonmatch igår. Otroligt glädjande. Men börjar bli dags att uppmärksamma hur dåliga vi är i special teams. PP såg spelmässigt bättre ut. Men vi börjar närma oss katastrofnivå i BP. Vore det inte för vårat BP så skulle den här matchen inte behövt bli spännande. Förmodligen inte den mot Oskarshamn heller. Rättas inte det här till så kommer vi att förlora en himla massa matcher ”i onödan”. Även matcher när vi spelmässigt är så bra som igår.

  Svar
  • 2 november, 2016 kl. 13:38
   Permalänk

   Jag har sagt det förr och jag säger det igen vad gäller PP.
   Rör om i formationerna under PP. Jag skulle vilja se till exempel Stefan Andersson och Stefan Öhman på blålinjen. Öhman är center och är van vid att vara hyfsat defensiv och är rätt snabb på rören.
   Sedan petar vi in Lindqvist och Thörnberg som sköter klapp klapp spelet och trycker runt puck och vi ställer in Niklas Pavel framför kassen. Han ska inte göra någonting annat överhuvudtaget än att stå i vägen, ta stryk och dela ut stryk. En jobbig jävel framför målvakten som psykar bort honom ordentligt. Låt backarna jobba för att trycka undan Pavel och på så sätt frigör vi ytor framför kassen.

   Andra uppställningen blir Jacob Andersson och Ekeståhl Jonsson på blå.
   Sedan har vi Murphy och Ottoson som sköter spelet och driver runt puck och Messy framför kassen i samma position. Han ska däremot också raka in returer, gräva under plockhandske och trycka in målvakt + puck in i mål vid tillfälle.

   Tredje uppställningen blir Stefan Andersson och Stefan Öhman på blå linjen än en gång.
   Offensivt trycker vi in Lucas Sandström och Tobias Hage samt Linus Boström eller Nicke J.
   Här är det Hage och Lucas som snurrar, samtidigt som Lucas ska ha ett jävla driv framför mål och pressa och störa. Boström/Nicke står pall i slottet och jävlas med backarna och målvakten. Jävligt enkelt, och sen börjar vi om igen.

   I övrigt vad gäller PP så måste fler puckar gå på mål. Jag tycker att det blir bättre för varje match som går, men återigen så gäller mantrat jag brukar upprepa: ”You miss 100% of the shots you dont take.” It’s as simple as that.

   Svar
 • 2 november, 2016 kl. 09:37
  Permalänk

  Kolla reprisen på bp målet där Pavel går ut går och stöter (vilket en back skall göra om motståndaren ej har kontroll på pucken). Det är Johansson som totalt missar sin markering…..

  Svar
  • 2 november, 2016 kl. 11:23
   Permalänk

   Nicke får ju två man. Dels målskytten men även pointman och hade han gått hårt på målskytten hade pointman fått hur mycket yta som helst. Ska vi pressa som Pavel gör måste alla sätta press. Enmans press är för lätt att spela över som hände här. Sen har ju motståndaren full kontroll över pucken vilket innebär att Pavel aldrig skulle ha stött i förstaläget.

   Svar
 • 2 november, 2016 kl. 09:40
  Permalänk

  Sjukt gött att Murphy fick hänga två kassar!!

  Svar
 • 2 november, 2016 kl. 12:30
  Permalänk

  Såg matchen på cmore och löven var ju det bättre laget för kvällen men ändå jämnt målmässigt.
  Kommentatorn på cmore avslutade med att säga att det var en jämn match!!
  Målmässigt ja..men jag tycker inte att den var speciellt jämn, helt klart lövens match.
  Bra jobbat!!!

  Svar
 • 2 november, 2016 kl. 15:10
  Permalänk

  Nu har 15 omgångar gått. Vore kul om ni kunde visa Lövens tabelläge och poängskörd efter 15 omgångar åren efter comebacken till allsvenskan. Hur ligger vi till?

  Svar
  • 2 november, 2016 kl. 17:42
   Permalänk

   Kolla in Everysport.com

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: