Reflektioner efter Tingsryd

Jo, Ray till slut kommer det några reflektioner. Ibland kan det vara bara att låta besvikelsen och irritationen lägga sig lite och se lite mer nyktert på tillställningen….lite så. Här kommer fler reflektioner.

20160916_195949

Vi har i alla fall jäkligt snygga tröjor! Foto:Lövenbloggaren

Det var rejält svalt här på bloggen i går. The S hade tekniska problem och undertecknad var, utöver olust att skriva upptagen med att hämta sonen på flyget och sen rejält trött efter att ha spelat sju innebandymatcher under dagen. Därför blev det slafen än sena reflektioner. Nu kommer dock några ännu senare reflektioner och vi kan väl börja med att man nog aldrig varit med om ett lag som under de två första omgångarna tappat tre(!) tvåmålsledningar. Inte heller ett lag som bitvis spelat mycket bra till att i underläge bli totalt handlingsförlamat. Att oron bland fans är stor idag är inte underligt.

Kontentan är att vi måste lära oss att stänga matcher och kunna spela smart och på resultat. Sen måste förstås de billiga baklängesmålen upphöra. Det är inte så att motståndarna behövt jobba speciellt hårt för att ta ikapp de ledningar vi skapat för oss. Som i går, 2-0 ledning och bud på både 3-0 och 4-0 och vips så står det 2-2 innan man vet ordet av. Likadant vid 4-2. Känns hur säkert som helst och medan man knyter sin sko så står det 4-4.

Sen får vi samma scenario vid 4-5 som vid 2-3 nere i Oskarshamn. Laget är helt oförmöget att lägga in en högre växel och framförallt ett kreativt spel. Ligger man under i slutet kan man inte bara dumpa och jobba. Man måste ha kontroll på pucken och vi har tillräckligt skickliga spelare att spela oss in i zon för att skapa press. Att tokajaga i slutet när våra spelare redan är urslut är ju bara dumt. När vi väl har puck orkar vi inte skapa något.

Den här förlusten visar ju också att man inte lärde sig av det som hände i Be Ge Hockey Center. Det visar tyvärr också att det kanske är det här som är Björklöven. Höga toppar och ännu djupare dalar. Det värsta av allt är väl att man fått bygga laget precis som man vill ha det, men de dåliga bytena som ger baklängesmål finns kvar och förlamningen i underläge. Sen har vi en backsida som tyvärr inte alls hållet måttet. Här är jag övertygat om att det redan händer saker i kulisserna. Skulle inte förvåna mig om det sker förändringar inom bara någon/ett par veckor.

Sen är det surt med en förlust, men visst var det kanske den händelserikaste matchen man sett i T3 på mycket länge? Synd bara att vi inte kunde gå därifrån lyckliga. Nu väntar en tuff bortamatch mot AIK som lär komma revanschsugna efter kvällens förlust mot Södertälje. Kommer vi lika revanschsugna? Vill gärna höra era reflektioner efter matchen…

6 thoughts on “Reflektioner efter Tingsryd

 • 17 september, 2016 kl. 21:38
  Permalänk

  Men Åkerblom sa ju att vi hade ett bra försvar:))

  Om det skulle hända saker vad skulle det vara isåfall??
  Funderingar??!!

  Svar
 • 17 september, 2016 kl. 21:43
  Permalänk

  reflektioner:
  Total besvikelse!
  TJ har en taktik och endast en istället för att vid 2 målsledning spela mer defensivt så fortsätter man tokköra. varför inte bara låta Centern få en liten mer defensiv roll vid 2-0 eller 4-2 ?
  Vad händer vid 4-5 jo Tingsryd slår genast över på försvar och stänger matchen, de verkar ha 2 planer på hur de ska göra både vid underläge och vid ledning.

  Sedan får man höra Åkerblom stå och dilla om det ena och andra och dessutom tycka att vi har ett bra försvarsspel … 8 mål i backen på 2 matcher säger annat!

  Svar
 • 17 september, 2016 kl. 22:15
  Permalänk

  Blev väldigt bekymrad efter att ha sett matchen. Det måste vara väldigt svårt att spela back i Löven. Även om vi inte har tillräckligt bra backar. När vi får spelvändningar hamnar backarna väldigt lågt och våra forwards kommer instormande i zon lite hur som helst. Vi får ju aldrig till ett etablerat försvarsspel. Motståndarna kommer rättvända mot våra backar och har ganska lätt att skapa vassa chanser. Målen vi släpper in är i princip alla efter dålig organisation i försvaret.

  Svar
 • 18 september, 2016 kl. 08:02
  Permalänk

  Backarna är dåliga, men inte bara deras fel att dom släpper in så ”billiga” mål. Tj måste bort, verkar ju inte kunna matcha laget varken vid ledning eller underläge, han är helt värdelös precis som förra året./P

  Svar
 • 18 september, 2016 kl. 08:04
  Permalänk

  Mycket bra bloggat. Det mest intressanta kommer på slutet. Det är ju backsidan och försvaret som behöver bli bättre. Det jag upplever som positivt är ju att vi gör mål. Säsongen är lång o med en försiktig optimism så kommer det här att vända.

  Svar
 • 19 september, 2016 kl. 03:45
  Permalänk

  Samma skitdåliga försvarsspel som ifjol. Kan inte stänga matcherna. Samma otydliga prat från GM som när han var tränare i Löven senast. Alla ska vara taggade och vilja tävla och ge allt mm, ja sen då? De sakerna är ju grundliga delar i en inställning men är GMs spelidé samma som Tommys?
  Är så less på de här 2 tränarna och deras strategi.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: