Reflektioner efter Tingsryd

Efter den här insatsen så är så oförklarlig som så mycket annat den här säsongen är man fullständigt tom inombords. Här kommer fler reflektioner.

Megazone

Att Tingsryd är ett bra lag och att vi enligt tabellen inte är det så är ändå denna insats så långt ifrån okej man kan komma. Vi fick storstryk av dom senast vi spelade i Nelson Garden Arena, men att tvingas bevittna den här insatsen av det lag man älskar smärtar så oerhört. Exakt alla fel man man kan göra gjorde vi, även om man tydligen pratat om alla dessa innan match, ändå begick vi dom. Hur kan det vara möjligt? Det kan bara betyda en sak. Vi har antingen för dåliga spelare som inte fattar ett taktiskt spel eller så saknas ödmjukheten och man lägger av att kämpa när det går lite emot. Man sviker klubbmärket på bröstet och man sviker fansen (främst de som åkt dit, en del 25 mil enkel väg).

Kort snabb sågning vid några av målen:

0-1 Måns Hermansson får i mitten åka förbi tre av våra försvarare och göra mål på en förvisso fin passning, men där måste det ta stopp

0-2 Stillastående Nicklas Johansson får skjuta i PP förbi Stefan Andersson som flyttar på sig, Skotträdd?

1-3 Stefan Andersson har full kontroll men lägger ut pucken för mesigt som gör att Marcus Persson för runda Lucas Ekeståhl-Jonsson och de bytande hinner inte in även om Emil Wikström borde kört över Persson framför mål istället för att peta med klubban.

1-4 Rasmus Edström har PL 400 under rören när Kari Sihvonen skrinnar ikapp över en hel zon.

1-6 tappar helt markeringen framför mål

2-7 Återigen lim under Edströms och även Stefan Anderssons skridskor när Patrik Nilsson satte fart. Inget större ingripande av Andreas Ollikainen i målet heller.

Sen hade vi två mål i PP där Lucas Sandström styrde in 2-1 då vi trodde att vi var på G och sen en retur där Brock Trotter gjorde 6-2.

Man trodde att den trasiga isen efter första perioden skulle gynna oss, men så blev det inte. Det här uppehållet kommer lägligt och frågan är vad klubben gör? Det finns inget lag i serien som bjuder på sådana här bottennapp och det är så oerhört smärtsamt att vara lövare nu. Ska inte skriva mer, då blir det bara fel.

Ge mig dock era reflektioner, men håll er över bältet, tack.

Megazone

15 thoughts on “Reflektioner efter Tingsryd

 • 10 februari, 2016 kl. 07:37
  Permalänk

  Finns bara ett ord FIASKO säsong!!
  Så mycket som gått fel och frågor som man undrar över men inte lönt att ta upp nu förren det är helt över!
  Hoppas nu bara man inte gör så att det blir nerv neråt!

  Svar
 • 10 februari, 2016 kl. 07:41
  Permalänk

  Såg inte matchen men följde den på VK.
  Mitt intryck är att dom bara spelar av säsongen.
  Får vi en dålig start så känns det uppgivet i dom flesta matcher.
  Spelarna är helt enkelt inte beredda att offra en hörntand för laget och sin tränare.
  Känns också osäkert om dom som har utgående kontrakt vill stanna i Löven.
  Hoppas säsongen analyseras snabbt efter den avslutas och att man bestämmer sig för en inrikting(tränarbyte?ny sportchef?)och inte i vanlig ordning drar ut på tiden.

  Svar
 • 10 februari, 2016 kl. 08:00
  Permalänk

  Ska man hårddra det såhär efter en natts grubblande så ska ju denna match sluta typ såhär. TAIF har 30 poäng mer än oss och att vi idioter fortsätter hoppas match efter match att det ska se bättre ut el att vi ska få se nåt nytt säger väl mer om oss egentligen. Vi minns väl Timrå matchen oxå där alla visste vad som krävdes o ändå gör de tvärtom, alla fel i världen. Och såhär har det ju varit hela säsongen.
  Till o med SHL spelare som kommer till oss blir det ju bara kattskit av…
  Nej tyvärr bloggen. Älskar er för allt jobb ni gör o gjort under säsongen men nu lägger jag ner för i år…

  Svar
 • 10 februari, 2016 kl. 08:18
  Permalänk

  Skönt att Lukas är tillbaks:)

  Svar
 • 10 februari, 2016 kl. 08:26
  Permalänk

  Fattar inte hur seg Edström blivit. Skicka han till teg

  Svar
 • 10 februari, 2016 kl. 09:21
  Permalänk

  Lucas Sandström och Stefan Öhman sammanfattade läget väldigt bra i de båda periodpauserna. Ändå fortsatte det att se dåligt ut. Hur är det möjligt?
  Det är en stor bedrift att få det här laget att underprestera på det viset. Till nästa säsong måste försvarsspelet skärpas till rejält. Det är pinsamt att se hur vi släpper in vissa mål. Halva backbesättningen ska bytas ut.
  Vi kan/får inte byta tränare och sportchef ännu en gång. Dalle, Tommy och Markus. Analysera och se till att vi tar lärdom av den här säsongens misstag.

  Svar
  • 10 februari, 2016 kl. 11:24
   Permalänk

   Kan/ får inte…. BS!
   Finns ju inte en möjlighet att den trion får vara kvar…
   De har ju ingenting… inget grundspel.. inga linjer.. ingen spelidé. ..
   Och när de får frågan varför det ser ut så här är alltid svaret:
   Det är svårt att svara på, vi vet inte riktigt vad som felar!

   Är så jävulskt less just nu.. helt otroligt.
   Rensa ut skiten.
   Kontinuitet kan vi börja med nästa säsong 😉

   Svar
 • 10 februari, 2016 kl. 09:41
  Permalänk

  Jag har i princip sett alla matcher i år och är inte speciellt överraskad över denna förlust. Vi har hittills under säsongen spelat bra i en (1) period. Tror det var andra perioden mot Västerås hemma. Då blev det iofs inga mål men det var tydliga linjer i spelet och bra fart. Alla andra gånger vi spelat ”bra” har det egentligen varit enbart en kraftig kämpainsats. Jag klagar verkligen inte på dessa insatser.
  När vi inte har ork att genomföra en match enbart på vilja har vi förlorat.

  Håller verkligen tummarna att vi håller Haparanda bakom oss. Fortfarande många poäng att spela om.
  Taktiken kommer inte att hjälpa oss att klara detta, hoppas orken hos några gör det.

  Svar
 • 10 februari, 2016 kl. 09:54
  Permalänk

  Bältet sitter vd fotknölarna..

  Löven suger på alla plan en förening som verkligen inte lyckas med nått.. Som Miljöpartiet ungefär

  Svar
 • 10 februari, 2016 kl. 11:19
  Permalänk

  Kristoffer Grundström snälla kan inte du bara sluta figurera på internet. Ta istället vara på tiden du lägger ner framför datorskärmen och försök göra något trevligt i ditt liv, känsla är att det behövs. Är så sjukt less på dina kommentarer som allt för ofta gör att folk associerar dig med oss andra lövenfans och det är fan inte positivt för fem öre.

  Svar
 • 10 februari, 2016 kl. 12:11
  Permalänk

  Av historien lär sig Löven INTET! Historien upprepar sig IGEN och IGEN och IGEN!! Den som inte lär sig av sina motgångar är DÖMD av historien att GÅ samma Väg igen och göra samma fel igen!! De som inte blickar bakåt eller framåt – dessa bör också SE UPP!! Hur svårt kan det vara????
  Värdegrund-changethegame-pyjamas-mellanmjölk är i Löven mycket VIKTIGARE än att skapa en ärlig kravställd VINNARKULTUR? De föräldrar/ledare/styrelse/sponsorer med barn/ungdomar/elitspelare som skriker och klagar mest blir kvar (de som inte vill nåt eller kan bli nåt blir kvar) och alla BRA personer som ställer KRAV och VILL NÅGOT lämnar föreningen. Har nu varit supporter i 56 år och nu funderar jag på om det är värt att må såhär dåligt varje satans säsong!! Rensa föreningen och börja med GUBBJ*VLARNA först! Sen varje USEL tränare från A-lag ner till Tre Kronor!! Bort eller lägg ner!! Skitdåligt fiasko!

  Svar
 • 10 februari, 2016 kl. 13:08
  Permalänk

  Kontinuitet? Historien upprepar sig då hela tiden! De som inte lär sig av sina motgångar är av historien dömda att vandra samma misslyckade väg igen. De stackare som inte blickar bakåt eller framåt dom måste verkligen SE UPP! Changethegame-pyjamas-mellanmjölk är numer i Löven viktigare än stimulera en kravställd vinnarkultur. Vart finns satsningen på J20-elit? Får vi bara behålla talangerna så kommer också andra talanger hit utifrån. Anställ de bästa tränarna i J16-20 och rensa totalt.

  I barn och ungdom är det de föräldrar med barn/ungdomar som är sämst som skriker och klagar mest och blir kvar medan de talangfulla lämnar föreningen eftersom de inte litar på föreningen. Stäng truten på dessa och visa att vi satsar på våra talanger. Har nu varit supporter i 56 år och nu funderar jag på om det är värt att må såhär dåligt varje satans säsong! Kontinuitet av fiasko!

  Svar
 • 10 februari, 2016 kl. 17:47
  Permalänk

  Jag ska fatta mig ytterst kort om det ni också är inne på i inlägget. För det har talats alltför lite om den riktigt låga nivån som Löven håller ibland. Det kan handla om hela matcher, perioder eller mindre spelsekvenser då man inte tror sina ögon. Det man ser ibland är ett uruselt spel som inte är allsvenskt nånstans. Att TJ och spelarna själva fortfarande ens tillåter en så låg nivå i den 46:e omgången. Okej om det var omgång 3. Prestationerna känns inte direkt bättre än året vi var tillbaka i hockeyallsvenskan.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: