Reflektioner efter Tingsryd

Äntligen en seger igen, men någonschtans känns det som ett onödigt poängtapp igen. Samtidigt fann en del positivt att ta med sig från matchen. Här kommer fler reflektioner.

Visste av gammal vana att Matchspeakern skulle göra något extra när nyförvärvet Nikolai Belov skulle äntra isen för sin första lineup och han gjorde ingen besviken.

Matchen då? Ja, Björklöven inledde klart bäst, hade ett par bra lägen i Alex Hutchings och J T Brown och man hade 7-0 i skott innan Tingsryd fick iväg sitt första skott på mål efter 9.45.

Sen såg vi en situation där Kevin Poulin kunde gått ut på en långpuck men tvekade och stannade i målet, vilket aldrig hade skett om han inte fått två tidigare smällar i år.

En annan sak man kunde se är tveksamheten när vi får skottlägen då vi är så ineffektiva. Pontus Andreasson hade bra läge där alla förväntade sig ett skott, men valde att passa istället och vips fick Tingsryd ett friläge. Nu gjorde Poulin en enastående dubbelräddning, men sådant får vi inte bjuda på. Vi måste våga fortsätta att skjuta när vi har läge. Till slut trillar pucken in.

Tingsryd skulle dock få in första pucken det efter ett rörligt spel på offensiv blå och sen ett skott för styrning, med endast 44 sekunder kvar av den första perioden.

Vi avslutade den första perioden och inledde den andra i powerplay och där kom kvitteringen där J T Brown satte sitt första mål i den gröngula tröjan, lite smålikt Tingsryd med en fin styrning. Skönt att se att vi också kan hitta yta för styrning i slottet.

Sen la Nikolai Belov en puck i ryggen på en av linjemännen som fick lite ont och Nikolai var sen och bad om ursäkt vid nästa avblåsning. Vet dock inte vad han kan sa sagt då de samtalade ett tag, när han enligt uppgift endast behärskar engelska.

Vi fick sen ett PP där får förstauppställning huserade i zon i alla de två minuterna och det var nära några gånger utan att ringa. Därför blev man lite snopen när Tingsryd istället utnyttjade sitt nästa PP, på ett skott som jag trodde Kevin Poulin hade, men pucken trillade ed på isen och returen rakade in i mål.

Så skulle vi då äntligen få ett sk AIK-mål, ni vet som de där fyra de fick i ett hemmamöte för inte så länge sedan, då deras puckar studsade och for och låt till slut på ett blad till öppet mål. Ungefär så blev det där Gustav Possler var sist på pucken. Tänk att man ska bli gladare för ett skit mål än ett snyggt dito. Skitmålen behövs. Mer skrynkligt mot mål tack.

Vi fick in ytterligare en puck, men det målet dömdes helt riktigt bort för hög klubba och sen hade ju Allrgiht-kedjan en fin kombination där Tyler Vesel missade fritt läge med sekunden kvar av perioden. Ett mål där hade smakat hallonbåt.

I den tredje perioden inledde Kevin Poulin med en helkul räddning där han liksom hoppade i luften och nöp pucken mellan benskydden. undra vilken sida den finns i skolboken för målvakter?

Vi tog sen ledningen för första gången i matchen då J T Brown styrde in sitt andra mål för matchen och han börjar visa vad vi hörde om honom när han kom, grym kring målet. Det visade han den här matchen. Annars kan kanske målets behållning Nikolai Belovs glädje. Först verkade han vilja ta hela världen i famn samtidigt som han tjoade mer än jag någonsin hört i A3 Arena, både när de kramades och när han passerade båset för den obligatoriska highfiven.

Vi skulle tyvärr slarva bort segern när vi av någon outgrundlig anledning bestämde oss för att spela med världens minsta box i egen zon i spel fem mot fem. vet inte om Poulin hade en påse godis i målgården, men Tingsryd fick ta över helt. Det slutade som det ofta gör med utvisning och än mer Tingsryds press. Inget mål där, men kvitteringen skulle komma efter att vi förlorat en sargduell i egen zon, men där vi utgår från att vinna då vi inte alls hade koll på övriga motståndare.

Vi fick in ytterligare ett mål som likt det förra videogranskades för hög klubba och som måtte samma öde. Sista chansen fick Tyler Vesel som med bara minuten kvar i fritt läge sköt både utanför och över.

Matchen gick till övertid och inför den fick jag bevittna hur skön Nikolai Belov verkar vara. Ja, ni er själv.

Den dansande ryssen. Magiskt!

Väl i övertiden blev det Zach Palmquist som avgjorde efter 1.50 han var först på en ett par returer och såg till att bonuspoängen stannade i Umeå.

Tar väl med oss att vi fortfarande har svårt i PK (66.67 %), viss förbättring i pucktempot i PP (trots allt 33,33 %) och att J T Brown verkar vara på G. Kul också att se att Nikolai Belov har förvånansvärt bra handleder. Man bänkade Olle Liss i den tredje perioden och ersattes av Kristoffer Söder. kan vara en tanke att han ska tänka till och börja spelare enklare och återgå till den rolspelare han är dvs skytt, skytt och åter skytt, inte speluppläggare.

Era reflektioner efter Tingsryd?

One thought on “Reflektioner efter Tingsryd

 • 16 februari, 2021 kl. 09:05
  Permalänk

  Lite oroande att Liss blev bänkad. Han hade ingen bra match men bara typ 20 sekunder i PP en match när vi hade rätt dåligt sådant och när Crandall radade upp indianer i egen zon och Selin gjorde ännu en match som en seg figur som aldrig skapar någonting men är bra i BP ???

  Mycket oroande är att vi fastnar i egen zon så lätt. Just nu enkelt för motståndarna att lägga ner pucken i hörnet och vinna den igen eller vänta på ett uppspelsmisstag som just nu frekvent kommer.

  Ska vi få det spel vi hade förra året måste spelarna åka närmare varann och släppa pucken på ett tillslag istället för att åka några meter och titta efter en smart passning. Sen finns det ju något som heter platsbyten också.

  Jag tycker Liss ska vara med i PP och vi måste hitta en lina han trivs i. Mitt förslag att testa är
  med Brown och kaptenen. Kaptenen måste också upp lite om det ska lyckas i år.

  Heja Löven!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: