Reflektioner efter Tingsryd

Det var en sån dag, rånet i Småland eller ineffektivt. Ursäkterna eller förklaringarna kan uttryckas på många sätt. Kontentan var att vi lämnade isen utan poäng när det gott kunnat vara tre. Här kommer fler reflektioner.

Efter förra veckans tre segrar var känslan god inför gårdagens bortamöte med Tingsryd, trots avsaknaden av våra två bästa defensiva backar i Daniel Rahimi och Adam Plant. Tyvärr det skulle visa sig att vår defensiv inte är samma sak utan dessa.

Matchen då? Ja, vi inledde riktigt bra och trots att TAIF hade en puck via Kevin Poulin i stolpen var det vi som skulle ta ledningen då Alexander Deilert hängde med i ett anfall och så som han brukar göra i slottet, hittade han gubbhörnet till 0-1. Resultatet höll sig perioden ut trots ett par bra lägen för bägge lagen. Hela 8-17 i skott vittnade om Björklövens överläge i den perioden.

Tidigt i den andra skulle dock Tingsryd kvittera i powerplay efter bara 32 sekunder och det målet kändes rätt onödigt. De utnyttjade ett dåligt byte och kunde komma fyra mot två och så lätt får det inte gå till.

Vi skulle fortsätta bjuda på mål i numerärt underläge. Exlövet Rasmus Bengtssons 2-1 mål från blå, där två Tingsrydsspelare får tillåtas skymma Kevin Poulin, helt utan påhälsning av en lövare. Det var inte heller hur skolboken om försvarsspel.

Före det här hade vi många bra lägen såsom på Daniel Norbe, Alexander Popovic och Karl Johansson men det var liksom inte den dagen.

Sen har vi en chans att i ett tre mot två läge skapa något riktigt giftigt i slutet av den andra perioden, men istället dräller vi och Tingsryd kan kontra in 3-1 med ynka 8 sekunder kvar an den andra perioden, återigen med Rasmus Bengtsson som målskytt. Här hände något som ofta händer är våra backar hamnar i en 1 mot 2 situation. Man väljer att stöta på puckföraren och tvingar målvakten att göra en svår sidledsförflyttning istället för att skära av passningen och låta målvakten fokusera på puckföraren. Nu gjorde Kevin Poulin vad han kunde, men Bengtsson var urkylig och flippade pucken i krysset på den sita Kevin kom ifrån. Helt otagbart och luktade sniper i hela Småland. Noterbart är att Tingsryd gjorde tre mål på fyra skott i den andra perioden.

I den tredje perioden försökte vi och fick visst tryck emellanåt, men därtill var vi alldeles för mjäkiga och ville inte alls ta oss in i skiten som krävs för att göra mål. Blev väldigt mycket utsida och skott i block.

Tingsryd kunde sen avsluta med att sätta 4-1 i tom kasse och vinna rättvist då hockey ändå går ut på att göra mål. De satte defensiven perfekt och vi fick oss en tankeställare. Vi måste våga stoppa in näsan i skiten och få lite mer fart i våra anfall. NU får vi långa långsamma anfall som oftast slutar med ett skott i block eller utanför. Sen när vi väl skapar bra lägen, och de fanns, så är vi på tog för ineffektiva. Vi vann skotten med 32-19, hade 67-42 i skottförsök. Med andra ord 18 skott i block och 17 utanför. Det duger inte.

Ingen katastrofal insats denna kväll, det finns goda intentioner., men special teams och effektiviteten måste upp och det redan imorgon mot ett pånyttfött AIK som tagit poäng i 14 av sina 16 matcher man spelat sen man bytte tränare.

Era reflektioner efter TIngsryd? Skriv av er..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter Tingsryd

  • 12 februari, 2021 kl. 09:24
    Permalänk

    Tycker Löven alltid hittar ett sätt att förlora matcher, första perioden påminde mycket om förra årets lag, sen efter Tingsryds kvittering rasade allt som vanligt. Självförtroendet försvann och både anfall och försvar krackelerar som vanligt. Tycker Wallson måste agera inte bara titta på, ingen timeout eller förändring i kedjorna. Vi supportrar väntar oss mer av laget…

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: