Reflektioner efter Tingsryds AIF

Ojojoj så skönt med seger och gå till julledighet med lite glädje i kroppen. Nu visar vi ju återigen att vi kan lira bra hockey. Här kommer fler reflektioner.

Man kan ju inte säga att vi fick bästa uppladdning i och med att Tommy Wargh insjuknade tätt innan matchstart och fick spela på fem backar.

Vi inledde dock bättre än någonsin med två snabba mål i innan fem minuter svar spelare och fick Tingsryd att ta en rekordtidig timeout, redan efter 4.13. För övrigt andra gången det skett i år. Förta var ju mot Västerås som var än snabbare (3.43). 1-0 efter 3.03 svarade William Quist för efter en hypersnabb passning från Brock Trotter som inte ens Wille hann vara med på men han fick in returen. Av bara farten kom också 2-0 bara 1.10 senare när Jonas Emmerdahl hittade Alex Hutchings som kunde sätta sitt tionde mål för säsongen och alltså Lövens andra denna kväll.

Totalt sett gjorde Löven en mycket stabil första period med aggressivt och fysiskt spel som inte tillät Tingsryd till mycket eget spel.

Vi fortsatte bra även i den andra perioden, men tillät Tingsryd att reducera halvvägs in i matchen där jag tycker att Stefan Andersson inte riktigt gjorde jobbet fullt ut. Tycker väl han gott kunde tagit några fler skär ut mot målskytten Alexander Ruuttu. Nu gled han länge och gav Ruuttu ett närmare skott än behövligt. Bra avslut dock. Hatten av för det.

Vi kunde dock replikera relativt snabbt då Rasmus Edström sköt ett skott som Jesper Thörnberg styrde in, också hans tionde mål för säsongen. TAIF spelarna ville ha det till hög klubba och domare Pierre Schilken valde att ringa på målet, men det godkändes efter en rätt så lång bedömning.

22645954690_499d8b1721_b

Jesper Thörnberg, en av Lövens bästa spelare i segern över Tingsryd. Foto:AXELLÖF

Om 2-0 kom snabbt efter 1-0 så kom 4-1 än snabbare efter 3-1 målet, bara 49 sekunder senare då återigen William Quist var sist på pucken, denna gång på ett friläge där han fällde ut vänsterstocken och sprättade puck pucken bakom Johannes Jönsson i TAIF-kassen. TAIF-spelarna ville ha en interference på Kim Karlsson och hade det skett mot oss hade jag nog också klagat.

Tyvärr varade lyckan inte länge då TAIF reducerade sent i perioden och med bara 2 sekunder kvar drog vi på oss en riktigt onödig utvisning då Stefan Andersson gjorde sig skyldig till en puck out. Där måste Stefan ha koll på klockan. Spelet är helt ofarligt och det är bara att vänta ut perioden. Nu fick istället TAIF ett gyllene läge att komma in i matchen direkt i den tredje perioden. Stefan hade i mina ögon en av sina tyngre matcher i år. Inte många rätt från hans klubba tyvärr.

Vi fixade utvisningen och kunde sen försöka spela av matchen i den tredje perioden. vet inte om det är taktiken, men bli ju gärna så i ledning och främst i det läge där vi ligger. Visst fick TAIF en del lägen och främst via tre powerplay på möjligt onödigt, men också väldigt hårt dömda utvisningar. Kunde räkna till lika många fel från TAIF:s sida, men på den linjen var inte matchens rättsskipare Pierre Schilken.

En mållös sista period bjöd bland annat på en openice tackling av Brock Trotter. Den såg jag inte komma. Trotter passade även på att irritera motståndarna än mer när han vid en avvaktande utvisning skickade pucken i tom kasse i samband med avblåsningen. Tror han inte gjorde det för att vara den, utan tror han provade hur det känns att göra mål. Var ju ett tag sen.  Annars var han väldigt bra ikväll, lite tillbaka i vanligt slag. Underbar ass till 1-0, ytterligare en poäng vid 4-1 och i övrigt bra spel med många bra passningar.

Jesper Thörnberg och Lucas Sandström jobbade härligt med att stressa TAIF backar och delade ut tacklingar så det stod härliga till. Tänk en fjärdelina med dom och VEJ? och in med mer spets?

Alex Hutchings såg piggare ut än vanligt. Rasmus Bengtsson stabil i försvaret. Notera att han aldrig släpper blålinjen när motståndarna anfaller. Våra backar vill gärna backa ned mot tekningspunkterna, men har står upp och tvingar motståndare att välja en svårare väg. Jonas Emmerdahl svarade för två assist och främst den till Alex Hutchings mål var fin.

William Quist är förstår det som kanske ska lyftas mest. Det handlar just nu om att göra mål och det gör han. Denna kväll 2 st och totalt 10 sti år. Han fart river hela tiden stora sår i motståndarförsvaret. Trots dessa namn så var det ändå rakt igenom främst en laginsats. Tyvärr höll vi väl på att ställa till det för oss med gamla synder som att inte få pucken ur zon i slutet. Två fantastisk bra lägen schabblades bort och det var ytterst nära att TAIF kunde reducera flera gånger om och vad hade hänt då? Hade vi pallat ett 3-4 i slutet?

Nä, nu ska vi tänka positivt och helt glömma att jag råkade jinxa vid 4-2. Bara sekunder innan sms:ade jag sambon ”Stabilt idag. Snart bara 20 minuter på oss att sabba det :)”. Nu höll det, men samtidigt vet jag inte om jag är välkommen tillbaka till hallen? Vidskeplig som man är som lövare så vann vi ju när jag var hemma? Vad säger ni? Får jag komma tillbaka?

8 thoughts on “Reflektioner efter Tingsryds AIF

 • 16 december, 2015 kl. 09:21
  Permalänk

  En undran bara:Gustav Grundström nämns aldrig i nån match
  Är han lite av en brunkare som jobbar i det tysta??
  Såg inte hela matchen men det lilla jag såg i tredje så jobbade och slet han ganska bra

  Svar
  • 16 december, 2015 kl. 10:36
   Permalänk

   Håller med. Tycker Gustav gjorde en gedigen insats igår och har blivit bättre och bättre.

   Svar
   • 16 december, 2015 kl. 18:46
    Permalänk

    Riktigt bra energi startade han matchen med. Bra Gustav! Mer sånt!

    Svar
 • 16 december, 2015 kl. 16:25
  Permalänk

  Det var en riktigt bra match att se ! Inte samma galna forechecking utan lite mer styrspel, gjorde att laget hölls ihop på ett mycket bättre sätt. Man såg tydligt att man på det sättet hjälptes åt så mycket bättre och det blev en helt annan trygghet. Backarna var genomgående mycket bättre än tidigare och det berodde ju givetvis på att de var tryggare med hur forwards agerade. Det kändes som att hela laget var mer fokuserat, hela vägen från Kevin och till sista forward. Många var riktigt bra !!!
  Sen är det ju märkligt att när Löven förlorar då är det 47 kommentarer om hur värdelösa alla är, att alla ska avgå, att man ska lägga ner etc etc. Men när det blir vinst efter bra spel är det ganska tyst. Jag tror att de som gnäller mest är de som inte går på matcherna och inte är så engagerade, utan tillhör den beryktade Umeå-gnäll-mentaliteten.
  Vi andra försöker stödja vårt lag i alla lägen, och vi har givetvis synpunkter men försöker vara konstruktiva.
  Så till er som bara gnäller jämt : sluta vara såna gnällspikar ! Börja gå på matcherna i stället så vi kan skapa ett riktigt tryck i varje match ! Sluta vara så typiskt Umeå-gnällig !
  Det är ju bara i Umeå det gnälls så sjukt mycket på allt. Allt ska överklagas i hundra år av bofinkarnas försvarare, maskarnas vänner, barkborrarnas klubb mm mm. Det är samma gnäll-mentalitet här !
  Prova något nytt : var positiv ! Kom på matcherna !

  Svar
  • 16 december, 2015 kl. 19:45
   Permalänk

   Jag talar inte för alla som gnäller men vi supportrar stöttar självklart vårt älskade lag i vått och torrt oavsett hur det går.
   Vårt lag ger känslor och folk blir upprörda när det går dåligt och denna säsong har ju inte gått på räls precis.
   Vi vinner lite då och då och ligger trea från slutet.
   Det hade varit en sak om vi hade haft ett ungt budget-lag med målet att hänga kvar men nu är kraven större.
   Det som har upprört mig och säkert många andra är att vi inte har haft en taktik som passar laget och att vi har en kapacitet som är för högre placeringar.
   Nu verkar det ha blivit ändring på det och jag är självklart glad över segrar,liksom alla vi som älskar löven.
   Alla har dock inte möjlighet att gå på matcherna,eller bara en del av dem.
   Jag själv bor i huvudstaden och följer mitt lag så gott det går ändå.

   Svar
   • 16 december, 2015 kl. 19:52
    Permalänk

    Underbart med riktiga supporters ! Vad jag ville få fram var att Umeå är en riktig gnällstad ! Det ska gnällas på allt och överklagas på allt ! Därför är det så många som skriver här vid förlust, men aldrig skriver vid vinst ! Och som aldrig går på matcherna.
    Men till alla er som är riktiga supporters och står upp för Löven i både med och motgång : Tack för att ni finns !!! Oavsett om ni har möjlighet att gå på matcherna, eller inte !

    Svar
 • 17 december, 2015 kl. 19:00
  Permalänk

  Gurra G är verkligen någon vi bör satsa på.
  Alltid på hugget och inte rädd att trycka dit en tackling.
  Såna är det ont om i Löven.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: