Reflektioner efter Tingsryd

Stabilt, fokuserat och disciplinerat. Lägg till en bra defensiv och tålamod så har vi receptet vi igår använde till att mala ned ett formstarkt Tingsryd. Här kommer fler reflektioner.

Oron var ganska stor inför matchen hur vi skulle komma ut till den här matchen, men ganska snabbt insåg man att det var ett helt annat Björklöven vi skulle få de denna kväll. Dock var den inte den glada och sprudlande hockeyn som kom i första rummet utan en påtaglig disciplin och stabilitet.

Den första perioden var tempostark från bägge lagen. Vi inledde med en tidig utvisning, men den städade vi av på ett bra sätt mot seriens bästa PP och hade ju faktiskt kunnat ta ledningen när Alexander Wiklund skapade sig ett jätteläge i en två mot en situation, men valde av någon märklig anledning att passa Sebastian Selin istället för att skjuta.

Även vi skulle få chansen i PP efter att Karl Johansson dragit iväg på en offensiv rajd där det slutade med ett backhandskott i stolpen. Där skapade vi två bra lägen för Alex Hutchings, men inget mål i den första perioden.

Tingsryd hade en del tryck mot oss med ett antal långa anfall, men vi lyckades hålla dem på utsidan.

Gillade när Tingsryds Roman Semjonov kollade läget med Connor ingram efter att han skjutit ett högt skott mot axel/huvud.

Mållöst i paus, men en sak man ofta kan se om ett tag är i fokus är om man vinner mycket tekningar och 31%-69% vunna tekningar till oss var ett tydligt tecken.

 den andra perioden fick vi verkligen fart under rören, 2-11 i skott före tio minuter var spelade och det kändes som att ett mål var på gång. Hade bra känsla där och blev än bättre när de spelade Danko Jones ”I had enough” i högtalarna.

Karl Johansson fortsatte att vara en av matchens förgrundsfigurer och gjorde nog sin bästa match i löventröjan och när han fick med sig ytterligare en utvisning var det dags för matchens första mål och det målet är mitt. Sa i en sekvens innan utvisningen att ”väldigt vad osynlig Alexander Deilert varit ikväll”. Boom och 0-1. Sen ska vi kanske ge en del cred till skymningen framför mål. Vet faktiskt inte om Adam Åhman reagerat än?

Här var det Björklöven för hela slanten och vi hann med någon bra chans till innan vi satte 0-2 genom Alex Hutchings, fint förarbete av grovjobbare Justin Crandall. Målen föll alltså 15:20 och 17:39 i den andra perioden och vi kunde hålla ut trots en stark avslutning av Tingsryd där Connor Ingram svarade för ett par riktigt fina räddningar. 6-17 i skott och 38-62% i tek. Fortsatt fokus.

Tingsryd gjorde allt i sin makt för att komma i kapp i den tredje perioden, men därtill var Björklövens defensiv allt för stark. Axel Ottosson satte 0-3 på en fin genomräkning och matchen var i hamn.

Har väntat på att Connor Ingram ska få göra en genomstabil insats och igår kom den. Många bra räddningar bakom ett stabilt och sammanhållet försvar. Det går hand i hand och han har sannerligen inte haft en lätt inledning bakom ett tidigar svajigt Björklöven. Nu återstår väl bara för Sebastian Selin att sätta en kasse?

Sammantaget en riktigt bra insats av Björklöven och skönt för både dom och oss att vara tillbaka på banan igen. Nu återstår att se om man kan följa upp den här segern med en lika Stabil, fokuserat och disciplinerat insats med bra defensiv och stort tålamod i morgon. Då får Kristianstad svårt att ta poäng.

Era reflektioner efter Tingsryd? Skriv en kommentar..

*

Varför inte redan nu tippa utgången mot Västervik? Det spelet lägger för med fördel hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

3 thoughts on “Reflektioner efter Tingsryd

 • 3 december, 2020 kl. 17:52
  Permalänk

  Håller med.
  Närapå ett annat än mot Väsby.
  Möter vi inte Kristanstad?

  Svar
  • 3 december, 2020 kl. 19:34
   Permalänk

   Närapå ett annat lag,än mot Väsby.
   (Hade jag tänkt att det skulle stå)

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: