Reflektioner efter Tingsryd

Drag på läktaren, ny energi, men också Ineffektivitet, ny målvaktsskada och en effektiv motståndare gav Björklöven dess andra förlust för säsongen, men sitt lugnt i båten. Här kommer fler reflektioner.

Efter gårdagens förlust mot friska Tingsryd är det många som höjer ett varningens finger och går så långt som att årets Björklöven inte är i närheten av fjolårets. Kamma er, sitt i båten och schlappna av!

Det kommer matcher där du skapar otaliga målchanser , men sätter färre, där motståndaren är din direkta motsats och sätter mer eller mindre allt och det var vad vi fick se i går. Det händer, de hände i går och kommer hända igen och så längre det inte händer match efter match är det ingen fara. Kommer inte hända igen inte i en direkt framtid i alla fall. Därtill är Björklöven på tok för skickliga.

Matchen då? Ja, vi fick ju en drömstart där Oskar Steen satte 1-0 där han accelererade i mittzon så det såg ut som en rymdmänniska ihop med vanliga människor och visade varför Färjestad vill ha honom tillbaka OM det är möjligt. Allt ligger ju i Bostons händer om de eller inte vill ha honom i spel denna säsong. Anser de att ha kommer bidra där borta när AHL väl drar igång, ja då stannar han i Björklöven fram tills den 15 januari.

Det målet satte ju tonen för den månghövdade publiken, en 600 % ökning mot senast och de hördes. Det drev ju också på hemmaspelarna, men även motståndet och vi fick kanske se säsongen intensivaste första period.

Gästerna skulle kvittera efter att Daniel Norbe dragit på sig en s.k. nödvändig utvisning där Tingsryd annars skulle fått ett friläge. På det PP kvitterade man efter ett skott som lidelsefullt för hemmapubliken gled in över mållinjen och det skulle visa sig att det inte var målskytten Anton Svensson enda lottovinst denna kväll.

Björklöven skulle dock kvittera utdelningen i PP och ta ledningen med 2-1 när Alex Hutchings hittade rätt. Detta i ett PP som snabbt blev omtalat att hålla hög SHL-klass och tror få hade protesterat om det givits fyra assists istället för regelmässiga två. Wow, vilket mål.

I den andra perioden skulle dock Tingsryds effektivitet i PP visa sig igen, och det efter ett riktigt snyggt mål, men visst kan man diskutera den utvisningen på Adam Plant? Om man sen jämför den crosschecking han själv fick i slutet av perioden som domarna tycket var ok. Kollade efteråt läget med en domare på hög nivå som utryckte sig diplomatiskt. – Du förlorar inget på att ta den, i alla fall i mitt tyckte. Man tog den i alla fall inte och matchen var lika så långt.

Wiklund och Rahimi hade inte samma åsikt om Plants utvisning som domarna. Foto: Lövenbloggaren

Björklöven lät sig inte nedslås av det utan tryckte dit ett ledningsmål bara 46 sekunder senare genom Daniel Norbe och där var liksom ordningen återställd. Viktigt med en snabb replik.

I samband med den andra periodens Powerbreak fick så Isak Mantler ett skott olyckligt på halsen och fick som ni redan vet bryta matchen. In kom 17-årige juniormålvakten Adam Bengtsson som ju mer eller mindre kastats in i laget som backup efter att Kevin Poulin skadats för någon vecka sedan. Föga anade han att han även skulle få debutera, men vilken debut sen. Vid första räddningen fick vi höra ett större jubel än vid målen tidigare och det följde med matchen igenom. Laget hamnade också lite på hälarna efter Mantlers skada vilket är logiskt efter de scener man ska ha upplevt i båset i samband med bytet. Jul att se hur Alexander Hellström tog om hand om Adam vid bytet efter den andra perioden och före tredje. Vilken papparoll ha tog.

Adam Bengtsson stod för en enastående debut i Björklövens A-lag, blott 17 år gammal. Foto: Lövenbloggaren

Med en 3-2 ledning efter två perioder han jag hoppats att lagets kulle spel safe och på ett betryggande sätt, men tyvärr hade jag omklädningsrummet mickat och hörde följande. – Nu grabbar går vi ut och spelar så svårt vi kan. Svårare spel än det vi fick uppleva i inledningen av den tredje perioden har jag nog sällan sett. Otroligt svåra pass, soloåkningar dömt att misslyckas gav Tingsryd en gratischans in i matchen.

Kul också att se Isak Mantler tillbaka i båset i den tredje perioden och det ska bara vara bra med honom.

Tryggt att se Isak i båset i den tredje perioden. Foto: Lövenbloggaren

Dock skulle det dröja tills 16,2 sekunder kvar av matchen innan kvitteringen satt, detta efter att både Adam svarat för ett antal kvalificerade räddningar, men främst kanske Björklöven bränt (eller Adam Åhman räddat) ett otal bra målchanser.

Kvitteringen sen? Ett skott som alla trodde gick i en både ut i hörnet men i själva verket gick rakt upp i luften och som kvällens lyckopojke Adam Svensson träffade av på halvvolley och 3-3 var ett faktum. Hoppas verkligen Adam njöt av detta mål för valet av detta och en vinst på Euro Jackpot ger ungefär samma odds. Han valde ett mål.

Lider med Adam som annars hade fått komma ut som hjälte i sin  debut. Nu blev det inte så då Tingsryd var ofina att även plocka med sig bonuspoängen efter ett snyggt avgörande mål där exlövet Rasmus Bengtsson noterades för sin tredje assist och där Alexander Semjonovs son Roman avgjorde. Släkten är ofta värst, även denna kväll.

Vi gratulerar Tingsryd till först lag att besegra både Björklöven och Timrå. Få lär få med sig den bedriften denna säsong.

Jag är dock inte orolig. Så länge vi skapar så många kvalificerade målchanser som denna kväll så kommer vi fortsätta lastar segrar på hög. Jag sitter lugnt i båten. Lider mer med Svensson Svensson. Tror ändå han valde fel.

Era reflektioner efter Tingsryd? Skriv en kommentar..

*

Att spela på om Anton Svensson spelar brännbollsyran i framtiden är knappast spelbart i dagsläget, men är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Reflektioner efter Tingsryd

 • 9 november, 2020 kl. 16:37
  Permalänk

  Klockren analys.Bogren vågade knappt titta i kameran efter matchen.Trodde väl att han skulle åka fast stöld!!??!!Snacka om utdelning!Det kommer liknande matcher.Måste vara otroligt inspererande för smålänningarna att få åka upp till Norrland(kom tydligen redan i fredags) och möta serieledarna.Lyckades med bravur att störa Löven.Possler bättre och bättre,tycker jag.Otur med Mantler,Adam grym.Bara att komma igen.Shit happens!!

  Svar
 • 9 november, 2020 kl. 18:09
  Permalänk

  Hade nog hellre sett Possler än William Eriksson i boxplay. Utvisning med 30 sek kvar och vi sätter inte in Viklund och Selin…….? Synd dessutom att lövenspelaren slår den i mål så att utvisningen verkställs och vi får spela 4 mot 6 Och med tekning i vår egen zon. Hade varit bättre att bara försvara med fem man, målisen var ju redan utplockad. Förhoppningsvis några lärdomar av detta och framförallt viktigt att behålla kylan i slutsekunderna! Rasmus hade verkligen förtjänat att hålla nollan……!

  Svar
 • 9 november, 2020 kl. 20:02
  Permalänk

  Adam kommer att bli en bra löven målvakt inom 2 år är han en av lövens 2 målvakter. Löven har lärt sig av den här matchen i nästa match kommer dem att vara ännu hetare framför motståndar kassen. Och det kommer även målen att trilla in.

  Svar
 • 10 november, 2020 kl. 22:28
  Permalänk

  Är Wallsson en bra tränare för LÖVEN? När man läser bloggen verkar det som om han struntar i om det är intensitet i övningarna. Fagge röt till när det blev för slött. Dessutom borde Wallsson ha Otto Hutch och Plant som första trea i overtime.

  Svar
  • 11 november, 2020 kl. 06:57
   Permalänk

   Är det bästa denna säsong, att Fagervall inte är kvar. Bättre att ha en vinnare i båset.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: