Reflektioner efter Tingsryd

Vi börjar känna igen scenariot. Rivstart och ledningsmål följt av ett längre stråk av tristess och sen riva i igen för att fixa segern. Här kommer fler reflektioner.

Det märks att säsongen lider mot sitt slut och spelarna vet vad som komma skall. Därför är det nog svårt att till fulla fokusera på uppgiften. Det fungerar inledningsvis där vi valsade runt i Tingsryds zon lite som vi ville och Olle Liss ”Lissil” (som någon så fyndigt beskrev hans skott) i PP redan efter 2.04 har vi sett förr och kommer få se igen.

Sen höll vi spelet uppe ett tag, men redan tidigt kändes matchen avslagen från Björklövens sida, känslas att det liksom löser sig ändå…det brukar ju göra det? Och det gjorde ju det även denna gång, men det är ju inte mer och det blir nästan lite tråkigt att se Löven i den här delen av säsongen. Missförstå mig rätt, jag älskar att vi hittar massor av nya sätt att vinna varje match och tar hellre en tråkig seger än en rolig förlust, men ändå? Måtte det bara spruta raketbränsle ur dessa gröngula spelare när finalserien väl drar igång, så är allt förlåtet.

Det blev en liten avstickare. Åter till matchen. Vi fick se August Tornberg visa upp såväl fotbolls- som volleybollkonster i vår första PK.

Tingsryd skulle kvittera i samma powerplay och den först Tingsrydsspelare denna säsong att göra mål på Björklöven blev… exlövet Oskar Stål Lyrenäs. Målet i sig var inget typiskt PP-mål med uppställt spel utan ett rappt anfall som Lyran avslutade med ett välplacerat skott intill stolpen. Till viss den får jag ta på mig det målet. När vi snackade i fredags nämndes även detta.

Nu kan vi väl enas om att hans mål kom i ”fel” läge för att kunna ge ett antal spontana applåder för en Umekille. Hade vi haft ledningen med 4-0 hade nog responsen varit en annan. För evig, för alltid ni vet?

Vi skulle dock gå till ledning innan den första perioden var över och om Lissilen till första målet var copy paste från tidigare matcher så var 2-1 precis det samma. Två mot ett läge med Fredrik Weigel och Emil Lundberg slutade denna gång precis som mot Vita Hästen med att Lumpan kunde stänka in ett ledningsmål.

Anfallet startade annars med att Oliwer Larsen utnyttjade det faktum att man får handpassa i egen zon till Olle Liss som med ett direktpass öppnade upp mittzon för firma Weigel/Lundberg.

Ledning i paus kändes helt rättvist och dyra sex minuter in i den andra perioden fick vi ett powerplay med bägge PP-enheterna i båset. Instinktivt började Allright-kedjan kliva in på isen, men Kimby var snabb att beordra ut PP2. Bra coachat och helt riktigt då de varit ett betydligt större hot än vår stjärnkedja. Dock inget mål denna gång trots hela två minuter i anfallszon från denna enhet och här hade man förstås önskat att PP2 börjat byta succesivt ju längre PP:t led. Nu lirade de hela överläget och blev förstås likt Tingsryds PK trötta i slutet. vad händer då? Jo, man fattar dåliga beslut. Här med ett sista panikavslut precis när TAIF blev fulltaliga vilket kunde föranlett en farlig kontring. Detaljer.

Resultate kändes i det här läget rätt cementerat och visst luktade det mer 3-1 än 2-2 men ack så man bedrog sig. 2-2 skulle kunna och det på det lite oväntade sättet. Det här är ju ingen målchans?

Pucken letade sig dock in bakom Mattias Pettersson. Ett skott han förstås vill ta tillbaka om och om igen.

Målet chockade nog oss som inte alls fick spelet att stämma och upprinnelsen till vårt tredje ledningsmål i matchen är ganska symptomatiskt. Rätt passiva lagkamrater fick Alexander Wiklund att ta ett helvarv runt i zon innan han bröt i på första stolpen och satte sitt 18:e mål för säsongen. Snacka om att den kedjan behövde det målet. Inte ett mål på de sex senaste matcherna.

Här fick verkligen Wiklund fart under grillorna, tätt efter hamnade vi i numerärt underläge, när Wiklund skrinnade förbi TAIF-försvaret som att de var cementerade i A3 golvet. Ribban stoppade dock honom från sitt 19:e mål. Det skulle dock komma senare.

Stolpen var också vår väl när Tingsryd i samma PP hittade av virket och som hindrade oss att jaga ett fjärde ledningsmål.

Väl inne i den tredje perioden fattade man att laget snackat en del i den andra periodpausen. Man kom ut i tredje och gav inte Tingsryd skuggan av en chans. 22-3 i skott mot ett lag som borde jaga kvittering.

Ett fjärde mål skulle dock komma när Tyler Vesel hittade rätt och kanske skakade liv i Allright-kedjan? Dom har bra snurr, men vart är effektiviteten?

Tyler Vesel visar med all tydlighet vad han kände inför det målet. Foto: Lucas Norlin

Löven fick sen ett PP där vi tryckte på rejält och faktiskt huserade i Tingsryds zon i hela 2.22 och där (enligt eminente jonk och huvudfoting).Troligt ovanligt siffra.

Alexander Wiklund skulle till slut få sätta sitt 19:e mål för säsongen då han spikade slutresultatet till 5-2 i tom kasse. Han kvarstår därmed som laget klart vassaste målskytt.

Vid match ände kan vi konstatera att Tingsryd likt många lag hängde med bar i matchen, ungefär så länge Björklöven ville det. Man svarade för en mycket bra insats mot ett för dagen mediokert Björklöven och likt tidigare i den tredje perioden bestämde sig för att vinna matchen. Låter kaxigt, men lite så är det just ju. Björklöven tävlar just nu inte mot motståndet utan sitt eget huvud.

Missade jag att notera Pontus Andreassons straffmiss? Jag missad den själv. Var med pojken på toa.

Tänkte ni på att det tog till 57.43 innan Green Devils sjöng en nidvisa om laget från norr?

Avslutar med att notera att det tydligen finns en transtejpning? Har helt missat det tidigare , men såg det när Adam Plant och Zach Palmquist stod bredvid varandra på uppvärmningen. Scoutade den vidare till Justin Crandall och Tyler Vesel, men ingen annan spelare. Svenskar lindar ett par varv uppe på benskydden och ett par nere, men transatlanterna verkar bra en rena från uppe till nere som skapar en tejp snett över vaden. #scoop

Justin Crandall got it! Foto: Lövenbloggaren
Zach Palmquist got it.. Foto: Lövenbloggaren
..and Tyler Vesel got it! Foto: Lövenbloggaren

Era reflektioner efter Tingsryd? Skriv en kommentar…

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Dela det här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: