Reflektioner efter Tingsryd

Småseg inledning, ett effektivt Björklöven och en målvakt som tog chansen. Här kommer fler reflektioner.

Fler än jag som tyckte den första perioden var seg från Björklövens sida? Ingen direkt fart, knappt något puckinnehav att snacka om och det tog över sex minuter innan vi hade vårt första skott på mål. Inte heller vår möjlighet i PP ökade pulsen för de gröngula. Via två dåliga byten fick också Tingsryd periodens två klart bästa lägen varav ett friläge som Mattias Pettersson snyggt plockade. Nä, Björklöven kändes mer som en dieselmerca 220 från -76 än den stabila stadsjeep man brukar vara. Hade löven varit ett vedträ vete tusan om man fått fyr på det.

Annat blev det i den andra perioden och kan det ha haft något att göra med att Brian Cooper skapade lite hets och puls efter slutsignalen av den första perioden? Väckte han laget lite där?

Efter 2.03 i den andra perioden kunde Justin Crandall sätta matchens första mål och det var ett klassmål som heter duga. Grym passning från Tyler Vesel och lika grymt avslut av Crandall. Viktigt att just få det första målet trots de lägen TAIF hade i den första perioden. När Björklöven gör första målet vinner man nio av tio matcher.

Den bjöd Tingsryd på läget som gav 0-2. Den pucken ska förstås inte gå fram till Fredrik Weigel, men han tackade och tog emot och skickade i en slagga så det stod härliga till. Grattis till första målet i Björklöven Fredrik!

Sen när samme Weigel fälldes i mittzon trodde jag men vår skadehistorik att nåt av hans knän skulle ryka, men blev förstås oerhört glad då han bara klev upp och omedelbart åkte med i Tingsryds zon för tekning.

Sen skulle ju Björklöven mer eller mindre stänga butiken 36 sekunder in i den tredje perioden så Brian Cooper tråcklade sig igenom och skickade in pucken till 0-3. Så släcker man ett lags förhoppning. Kul att han fått igång produktionen och han hade ju även en fin uppåkning i den andra perioden som även den kunnat resultera i ett mål.

Brian Cooper hade stängningsturen denna kväll. Foto: Lucas Norlin

Matchens sista mål skulle komma från Alexander Wiklunds klubba efter att Gustav Bouramman flippat in pucken som tänkt för styrning av Kristoffer Söder men som blev retur som Wiklund stänkte in.

Inga mål i PP denna kväll trots nästan 10 minuter i den spelformen. Dock skönt att vi till skillnad mot Vita hästen levererade bra i spelet fem mot fem. fem mot fem är en spelform där faktiskt Tingsryd gjort fler mål än vad vi hade gjort innan matchen. Nu är vi lika (37-37).

I stora delar en riktigt stabil insats, framförallt de två sista perioderna och där vi var lite bättre än Tingsryd i allt. Vi glänser inte på något sätt, men målen trillade in med jämna mellanrum och längst bak hade vi en Mattias Pettersson som såg hur lugn och säker ut som helst. Grattis till nollan, Mattias.

Stabil nolla för Mattias Pettersson. Foto: Lucas Norlin

Lite intressant att kommentaotrn på C More Live 2 rakt av sa att Zach Palmquist debuterar mot AIK på lördag. Nu är det ju troligt, men definitivt inte klart.

Avslutar med en en fundering. Vad ska egentligen MODO göra för att locka publiken till sina matcher. I går var den 2 700 på läktaren och laget går ju som tåget. De kan ju knappast spelsa bättre? De kan ju knappast gör fler mål? De kan ju knappast möta löven hels tiden, heller? Skärp er bortskämda Öviksbor. Stöd ert lag.

Nu laddar vi om batterierna för lördagens hemmamöte med AIK.

Era reflektioner efter Tingsryd? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Reflektioner efter Tingsryd

 • 14 november, 2019 kl. 18:43
  Permalänk

  Mina 2 reflektioner från matchen.

  1. Så jäkla glad och nöjd över MP:s insats. Oerhört skönt att ha 2 så bra målvakter.
  2. Älskar att se Cooper på isen. Suverän skridskoåkning och puckkontroll, klass.

  Svar
 • 14 november, 2019 kl. 19:19
  Permalänk

  Hoppas MP får förnyat förtroende mot AIK. Vi behöver 2 bra målvakter i matchform.

  Svar
  • 15 november, 2019 kl. 11:33
   Permalänk

   Ja AIK ska inte vara i närheten att hota ..

   Låt Pettersson stå en till..

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: