Reflektioner efter Tingsryd

Ytterligare en härlig seger utan att vi levererar den vi vet att vi kan. Vi har en i laget som levererar än bättre än jag visste och ännu bättre än jag trodde och det räckte denna kväll. Här kommer fler reflektioner.

Inför matchen mot Tingsryd sa tränare Joakim Fagervall att man måste vara där när man är i Tingsryd, 100 % närvaro, då har man möjlighet att vinna när man spelar man i Nelson Garden Arena (och i andra arenor för den delen också) och det upplever jag inte riktigt att våra grabbar var i den första perioden. Här får vi tacka vår fenomenale målvakt Joe Cannata att vi kunde hålla hemmalaget stången som redan efter 15 sekunder hade en kanonchans att ta ledningen. Jag tror jag kunde räkna till fyra riktigt bra lägen för Tingsryd innan vi skapade något som kunde mäta sig med deras chanser. Då hade det gått knappt åtta minuter.

Nä, Björklöven var verkligen inte där, dålig passningskvalité, mycket pucktapp och dålig tajming rakt igenom. man skapade några halvdana chanser och de av större kvalité skeppade man långt utanför. Vi fick till slut ett powerplay i slutet av perioden, men Tingsryd skapade till och med här det bästa läget och inte ett utan två. Vid ett av dessa svarade Justin Crandall för ett grymt backcheck där han skar av passningsmöjligheten i en två mot etta och gav Joe Cannata en lätt räddning. Crandall och även Alex Hutchings är ju trots värvade som spets och snipers, men deras backcheck och arbetsvilja i match efter match är imponerande.

Måste passa på att lyfta kvällens mest självklara kommentar och den kom från kommentatorn. ”Björklövens täta defensiv har hittills hållit tätt” No shit, Sherlock?

I inledningen av den andra perioden hade vi ett par lägen signerat Sebastian Selin, men det vill sig verkligen inte för honom. Trodde den öppna kassen mot Västerås skulle öppna dammluckorna, men icke.

Gillar verkligen den rörlighet det finns på den offensiva blålinjen i backparet Deilert/Cooper. Wow. skulle inte vilja vara forward emot dom.

När vi väl tagit oss förbi powerbreaket och kanske en bit innan det kändes det som att matchen började väga över till Björklövens fördel. Vi kunde etablera längre anfall och Tingsryds dito blev allt färre.

En annan sak som kommentatorn hasplade ur sig var ju denna och jag tror inte han förstod hur kul han var: ”Här kommer Björklöven i en liten två mot tvåa!” Ja, mindre kunde den knappast bli med Erik Rainersson och William Eriksson som anfallande! 🙂

Gillar små detaljer och en sak jag noterade var ju när Alexander Delilert skottskadade Tingsryds Robin Carlsson och passade snabbt på att utnyttja det överläge man fick mot en orörlig motståndare. Gjord inte mål men skaffade en riktigt bra chans. Detaljer.

När Kristoffer Söder sen fick världen bästa läge helt gratis i inledningen av den tredje perioden i PK och knappt gjorde något av den så tänkte jag att nu går det åt helvitte, men vi höll återigen tätt (nu 31 min 50 sekunder) och sen kunde äntligen nollan spräckas då Hardy Häman Aktell med ett klassiskt slagga smaska upp pucken högt bakom en annars utmärkt Arvid Söderblom (för övrigt lagkamrat med Pontus Andreasson ifjol i Hanhals) i TAIF-kassen. Efter det hade vi ett PP där vi körde hårt på förstauppställningen utan att få utdelning, men jag gillar det hårda matchandet på lagets nyckelspelare. Backparet Alexander Deilert och Brian Cooper spelade exempelvis drygt nio minuter var i den tredje perioden och så ska ett lag matchas. De bästa ska spela mest, ingen snack,

Tycker att Hardy Häman Aktell växte efter sitt mål (gjorde ju mål i Nelson Garden även ifjol) och hade en fin uppåkning som sånär kunde lett till ytterligare ett mål, men även Emil Lundberg har tufft med målskyttet än så länge.

Sen hade ju Tingsryd en trippelchans i mitten av den tredje perioden och visst lär väl Anton Blomberg drömt mardrömmar om Joe Cannata efter sitt läge där en sitting Joe lyckades rädda.

Tingsryd hade sen ytterligare något kanonläge att spräcka den gröngula nollan, men det ville sig verkligen inte.

Noterat att Brian Cooper vid icings olikt andra som ofta flippar upp pucken till domaren alltid har av sig handsken, plockar upp pucken och ger den direkt i handen på domaren. Kolla den och jämför någon gång.

Gillar när Joe Cannata ofta tar chansen att släppa ut pucken istället för att ge motståndarna en offensiv tekning. Varför ge dom chansen att sätt in sin spets?

Sen dog vårt internet ganska exakt när vi satte 0-2, ett mål C More sen inte fick med i highlights som kan tyckas mycket märkligt. Nåväl snyggt så det förslår av firma Lindqvist/Hutchings/Crandall och sen satte ju lagkapten Fredrik Andersson 0-3 i tom kasse.

Vad tar vi då med oss efter denna insats? Ja, en stekhet Joe Cannata som utan tvekan är seriens bästa målvakt. Ett riktigt stabilt PK, men ett PP som lämnar mycket att önska och en offensiv som verkligen har gått i stå. Har motståndarna nu scoutat våra snabba uppspel? Tycker vi sällan lyckas komma med fart och har vunnit de senaste matcherna mer på ett stabilt försvarsspel än ett fungerande anfallsspel. Sen måste vi börja träffa mål i våra lägen. Vi har 64 skottförsök mot mål i matchen, 27 når inte fram. Tingsryds siffra är 31 skott på mål av 44 försök. De når fram med 70 % av försöken, vi med 42 %. Då krävs det en målvakt av Cannatas kaliber för att vinna.

Om nu någon sen tycker vi vinner matcher pga tur så ämnar jag lämna över ordet till Kaj Björkhagen:

Era reflektioner efter Tingsryd? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Reflektioner efter Tingsryd

 • 5 oktober, 2019 kl. 11:36
  Permalänk

  Älskar att se Cooper. Vilken skridskoåkning och kyla. Hardy går verkligen framåt. Nu behöver vi få igång Emil och OSL också. Serieledare med en match mindre spelad. Är vi värda detta, hell yes. Och i Kil är det blå himmel och sol. Njuter.

  Svar
 • 5 oktober, 2019 kl. 19:04
  Permalänk

  Utan Cannata hade vi nog inte haft mer an 5-6 poang nu. Mycket ser bra ut men vi ar inte speciellt tunga i anfallet, aven om det ser ganska fint ut. Blir valdigt intressant o se hur vi klarar av Karlskoga som fullkomligt oser in mal. Racker nog inte med 2-3 mal for att sla det laget. PP, tekningar plus att fa igang Crandall o Hutch ordentligt i malskyttet, kan vi fixa till dessa tre detaljer da kan laget sakert vara i topp hela sasongen.

  Svar
 • 5 oktober, 2019 kl. 21:56
  Permalänk

  Det är roligt med hockey nu ?
  Cannata är grym, är det verkligen vår målvakt ? Skulle vara intressant att höra Kenttä berätta hur han hittade honom, gissar inte på eliteprospects i alla fall ?
  Det här kan räcka långt men jag skulle verkligen vilja få in en första center ( för att få ut Linkan på en kant) och gärna en fw till. När nu när Acke kommer tillbaka så vill jag ha kvar Hjelm som varit ruggigt bra och då låna ut Tornberg som har haft det jobbigt, tyvärr hänger han inte med.
  Gör grabbarna jobbet ordentligt så kommer sjunde raka imorgon mot Kristianstad och sedan väntar ”seriefinal” mot Karlskoga på onsdag. Vinst där så är det ett mini ryck i tabellen.
  Det roligt att vara grön gult fan nu, och det var ett tag sedan ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: