Reflektioner efter Tingsryd

Trots att laget hade alla möjligheter att haka på tåget mot slutspelsstrecket blev det en loj och väldigt slätstruken insats från vårt Björklöven. Här kommer fler reflektioner.

Svårt att finna orka att summera ytterligare en sån här match för nu har de staplats på en sån hög att man knappt ser solen. Det är en sån där stor hög som man inte vill att sina barn ska klättra upp i i rädsla att de ska falla ned och slå ihjäl sig. Helt övertygad att killarna återigen ville göra säsongens bästa match, men det knyter sig å det grövsta att vi knappt får ut hälften och det måste man verkligen analysera när säsongen nu snart är slut. Det känner jag också att jag kommer lägga fokus på framöver när tid ges. Visst kan man prata om att det ligger viss press för att vinna för en slutspelsplats men varken SSK eller Västervik verkar ha haft problem med det.

Jag trodde faktiskt någonstans att Björklöven, i en match av slutspelskaraktär och vinna eller försvinna-känsla, skulle komma ut med mer energi och fart än man gjorde, men det står än mer uppenbart att bygget Björklöven anno 2018/19 aldrig kommer att bli ett färdig hus. Det saknas en stabil grund, det saknas väggar att luta sig emot när världen svajar lite och taket verkar ha blåst bort i stormen. När det blir dags att bygga om eller kanske helt nytt känns det nästan som ett måste att man byter arkitekt och arbetsledare. Viljan och energin var igår lika osynlig som en väg genom en smutsig framruta i motljus.

Några smågrejer.

0-1 Vid Tingsryds 0-1 MÅSTE Mattias Pettersson täcka krysset med masken. Han måste vilka ned huvudet för att täcka luckan. Bra avslut, men den moderna målvakten agerar inte som det nu skedde.

Målchanserna. När vi får lägen nära mål. Skjut högt. Vi fortsätter med att försöka trä in pucken efter isen. Funkade möjligen förr, funkar definitivt inte nu. Sprätta upp puckjävlen i taket! Alla målvakter är snabbt nere i V-split och tar allt längs isen.

Straffarna. Sex av våra matcher denna säsong har avgjorts via straffar och jag vet ärligt inte om jag någon gång sett att någon spelare verkligen velat slå en straff? Västervik har hamnat i åtta straffläggningar. Hur många har de vunnit? Just det, alla åtta. De nästan slåss om att få bli hjälte , härligt att vara bäst just då, eller hur? Viljan att vinna måste alltid vara större än rädslan att förlora  I Björklöven gömmer sig spelarna nästan i båset så att Fagge möjligen inte ska veta att de ens existerar.

Skadorna. Nu utgick Kristoffer Söder av oklar anledning, Sebastian Selin fixade en ny röd tekningspunk bakom ena målet och återkom aldrig. Om det blir spel på fredag lär det bli med helvisir för tredje gången denna säsong. Fredric Andersson spelade slutet av andra och framåt som en halt gammal gubbe. Starkt att överhuvudtaget avsluta matchen. Var det en höft som fick sig en rejäl smäll när han krockade med David Lindqvist i mittzon i slutet av andra? Hur ont har han när han kallnat? Med andra ord KAN vi ha en ordinarie center mot MODO imorgon.

He lönsch int å analyser matchen mer. Det var min sista hemmamatch för säsongen, för på söndag tar jag flyget till Thailand och kan bara säga att det känna faktiskt ganska skönt.

Era reflektioner eftre matchen och eventuellt annat? Skriv…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Reflektioner efter Tingsryd

 • 28 februari, 2019 kl. 23:06
  Permalänk

  Viljan att vinna saknades helt uppenbart igår. Kan vara en av de bedrövligaste matcher jag sett, och då har jag ändå sett storlag som Antjärn och Kovland live… Herrejävlar vad rädda de gröna såg ut, ungefär som att de mötte ett NHL-lag… Men det var ju mäktiga Tingsryd som hälsade på och fick 2 poäng…

  Svar
 • 28 februari, 2019 kl. 23:44
  Permalänk

  Kan ni försöka få fram om de var Fagge eller sportchefen eller båda som låg bakom dom sanslösa värvningarna, och bristen på spets. För som jag skrev redan innan jul, killarna presterar precis vad de kan och förmår.
  CRUSEMAN i år 13poäng /44matcher -18 5p/50m -17 14p/39m SÖDER i år 9p/49m -18 3p/48m -17 6p/52m SELIN i år 21p/49m -18 23p/41m -17 14p/48m LUNDBERG i år 25p/49m -18 12p/49m -17 9p/51m WIKLUND i år 17p/48m -18 24p/52m -17 4p/47m
  När jag såg lagbygget var det givet att inte förlänga säsongskortet, ett lag måste iaf ha EN bra powerplay-kedja. Nu står ju allt hopp på Kenttä hoppas bara han får köra sitt race och vara densamma. Att löven totaldissar sina sponsorer genom att låta nån outsoursad firma från Malmö ringa och tigga pengar är sånt som Kenttä ALDRIG skulle göra, de får nog bli hans första uppdrag, att upprätta bra relationer igen till sponsorerna…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: