Reflektioner efter Timrå

Ja, det blev ju till sist en ganska säker seger med 4-1 mot Timrå borta och receptet var som så många gånger förr, en bra målvakt och ett effektivt anfallsspel. Modern hockey helt enkelt.

Annars verkar det ju ha varit en ganska het match med mycket känslor eller hur ska man tolka när ex Mats Lavander OCH Stefan Andersson åker ut för gruff?

Sen måste man fortsätta att förundras över Björklövens effektivitet. Två mål på de fem första skotten är inte ankskit och det har vi ju även sett i de övriga matcherna. Mål på 17,39 % av skotten är bra och bara snäppet lägre än 19,23 % man hade mot Asplöven.

När upplevde man två straffar under ordinarie speltid senast? Och två mål? Lucas Sandström fortsätter att visa att han är lagets främste straffläggare. Även hans andra mål kom visst på friläge och det är han bra på. Distinkt och skoningslös. Kevin däremot? Han har nu släppt in fyra (!) raka straffar. Tillfälligheter förstås, men väldigt oväntat. Han ska å andra sidan varit rkktigt bra under själva spelet och det är ju än viktigare. En räddningsprocent på 96,67 är riktigt bra. Med en sån målvakt och Lövens effektivitet blir det småsvårt att besegra Löven. Nu är det bara träningsmatcher, men i alla fall.

Om effektiviteten har varit bra så måste man säga att vårt powerplay även drar åt det hållet. 20 % idag är en fullt godkänd siffra och överskuggas bara av Asplöven (50%) och Modo hemma med 28,57 %.

Avslutar med alla fans som hoppades på en livesändning på webben. Att man inte kan snickra ihop en sändning i Timrås sista hemmamatch inför serien startar är ju mycket märkligt. Att man sen missade att kanske sälja sändningen till minst 1000 lövare gör ju saken än mer märklig…eller behöver man inte mer pengar nu när kommunen räddat klubben så man tydligen har ett rejält överskott vad det verkar? Östersund sänder sina matcher, Västervik sänder sina och Löven sänder sina för att nämna några. Det kallas för service.

Det var lite vad man kan reflektera över efter en nördkväll framför datorn. Jo, en sista grej. Tummen upp för ST:s liverapporterare Eric Westlund. Bra jobbat!

2 thoughts on “Reflektioner efter Timrå

 • 27 augusti, 2015 kl. 08:08
  Permalänk

  Ni glömde ju tacka Gurra för hans flinka fingrar

  Svar
 • 27 augusti, 2015 kl. 13:13
  Permalänk

  Ingen webb-sändning, publik 600? och tydligen var isen en smärre katastrof vilket förhindrade konstruktivt spel.
  Ingen bra marknadsföring!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: