Reflektioner efter Timrå IK

En match som påminner en del om fjolårsäsongen. 16,67 % i PP, 67,33 % i BP och usel inledning där handikappet vi ger motståndaren blir för stort för att kunna komma igen även om det var riktigt nära denna gång, men nära skjuter ingen hare…jo med handgranat!

Och en handgranat var väl vad man hoppades ha efter slutsignalen då en klack från Västernornland för tredje gången på några år startade brandlarmet. Förvisso efter slutsignalen, men i alla fall. Känns oerhört onödigt att räddningstjänsten ska lägga sina resurser på pack som inte ha hyfs att bete sig.

Matchen då? Ja, vi hann väl knappt bänka oss innan matchen var i princip över. 0-1 efter 13 sekunder, 0-2 efter 5.24 och 0-3 efter 5.59. – Vi ska vara med från nedsläpp och att vi verkligen är påslagna! Det är extremt viktigt! sa Jesper Jäger i hemsidans införmatchen intervjun. Att vi sen spelar upp oss är förstås bra, men det FÅR inte se ut så här. Vart är det stabila spelet vi såg mot Luleå och Modo och viss mån mot Mora? Eller ser vi en skrämmande tendens här? Tänker så här. Helt oviktiga matcher mot Vännäs, Teg, Modo och Luleå. Ingen press, ingen vikt i matcherna. När vi sen möter Timrå i SCA-cupens ”final”, när det ändå gällde något vet vi ned oss BIG TIME. Mot Skellefteå var det mot ett förvisso betydligt bättre motstånd, men ändå prestige och ”något” att vinna. Där vet vi ned oss inledningsvis. I går var det då revanschlusta i sin renaste form och ett viktig avstamp mot premiären och där vek vi åter ned oss inledningsvis. Visst, vi spelar upp oss både mot Skellefteå och igår, men beror det de facto på att vi blir bättre eller om motståndet slår av och bevakar läget? Jag är ärligt oroad. Hur känner ni?

Sen ska vi inte ta något från Timrå. De har en jäkla fart och en självklarhet i sitt spel som vi helt saknar. Där verkar alla spelare veta exakt vad de ska göra. De våra verkar osäkra och vilsna.

Om man bortser från matchen fram till 0-3, så vinner vi sista 54 minuterna med 3-1 och skotten med 27-15 och et ser ju bra ut. Nu får man ju förvisso inte välja bort delar för då skulle ju alla i slutändan vinna matcherna, eller hur?

Något som säger lite om matchen är att efter 5.59 i den första perioden ledde Timrå matchen med 3-0 och 6-1 i skott. Efter 5.59 i den andra perioden ledde vi skotten med 6-1. Målen? 0-0.

Visst skulle vi gott kunnat ha knipit minst en pinne denna kväll med de chanser vi hade vid 3-4 med dubbla stolpskott, ett par öppna mål och ett missat friläge med en minut kvar, men med en bättre inledning så behöver vi inte sätta dom lägena. Det skulle räckt ändå. Nu är bara frågan vad laget ska göra? Att fokusera för mycket på en enda sak kan ge motsatt effekt. Som ifjol när PP:t klickade och man nötte så mycket att det blev ett ok och ett större spöke ju mer man tränade. Vi ser ju vad laget kan när det klickar för dom, men just nu är det som ifjol, att det verkar väldigt svårt att prestera över 60 minuter och igår räckte 6 dåliga minuter för att förstöra hela kvällen.

Kan förresten inte minnas när och OM vi haft en så usel publiksiffra på en träningsmatch som igår. 1 076 åskådare. Kan ni?

Efter matchen betedde sig Timråklacken inte bra då man startade brandlarmet. Innan det hann man dock proklamera en sak. Man sjöng efter slutsignalen att man hatar Modo, likt vi brukar sjunga om Skellefteå när andra hockeyallsvenska fans sjunger ”hatsånger”mot oss. Samma sak sjunger ju Skellefteå riktat mot oss när Luleå sjunger ”Hata Skellefteå”. Här är jag inte ute efter ordet hat som i sig kanske är fel, men man visar vilket lag som mer eller mindre skapar ett ”derby”. Timrå och Modo har varandra, Björklöven och Skellefteå har varandra och stackars Luleå har…ingen. Kontentan då? Ja, innan Modo klantade sig ned i hockeyallsvenskan så ville han ha Löven-Timrå som ett derby för att de just då var geografiskt närmast varandra. Det funkar inte så. Det behövs en historia också och det visade Timråklacken på ett bra sätt denna kväll, ordet hat till trots.

Måste väl ändå funnits något positivt i matchen? Jo, självklart. Vi gav i alla fall aldrig upp, eller hur?

Trots några ganska usla PP så visade Simon Åkerström att det kan vara busenkelt också, som hans läckra assist till Austin Farleys 2-4 mål.

Stefan Anderssons schmackibånk till 3-4 gav oss ju luft så det räckte i tredje. Han kan än, men frågan är om det är rätt taktik att låta Steffe och Simon Åkerström dela på en backplats bredvid Simon Backman eller är det för att man vill använda bägge i powerplay och därav spelar på sju backar?

Förlorade den första 1/10, men vann de övriga 9/10 med 3-1 och skotten med 27-15. Hade det varit boxing hade vi vunnit, OM man nu inte ansett inledningen som seger på knock.

 

 

5 thoughts on “Reflektioner efter Timrå IK

 • 15 september, 2017 kl. 07:31
  Permalänk

  Scmackibånk,ett klart underskattat ord!

  Svar
 • 15 september, 2017 kl. 08:12
  Permalänk

  Jaja,såg inte matchen men visst känns det som i vintras,nästan samma spelare och nyförvärven måste visa varför man värvat dom eller är det från höftskott som dessa spelare som har kommit in i laget.
  Fagervall måste nog redan nu tillföra laget nu med ett par nya spelare om det nu går både back och spets,supporterspelaren känns nog som ett måste,även om inte 500 papp finns där än, kanske snart.

  Svar
 • 15 september, 2017 kl. 09:11
  Permalänk

  Varför fick inte grabbarna thaimat efter 0-3, de fick de ju i Byske Södra med viss förbättring.
  Man får ju ta thaimat när man vill i matcherna, Löven skulle kanske ta det direkt efter första nedsläpp framöver.

  Svar
 • 15 september, 2017 kl. 17:36
  Permalänk

  Tror inte thaimat under matcherna är lösningen på Lövens problem framförallt inte direkt efter första nedsläpp men kanske det är ett recept för framgång om man käkar det efter match 😉
  Det är väl inte utan att man är lite orolig över seriestarten då det varit ömsom vin och ömsom vatten under försäsongen. Träningsmatcher är träningsmatcher och det ska man inte dra för stora växlar på, jag ser hellre att det inte går för bra i matcherna på försäsongen så att inte både laget och fansen får hybris. Det är väl mest enskilda delar av spelet som man vill ska sitta, typ PP och BP och det har ju tyvärr inte sett så bra ut, snarare har det varit katastrof dåligt. Så det oroar speciellt mycket då det är så viktig del för matchutgången. Då det gäller enskilda spelare så tycker jag att Werner sett lite darrig ut även om han fått dålig hjälp på många av målen dom senaste tre matcherna men med bättre hjälp spikar han igen nu när allvaret börjar. Många av backarna och fw har också varit långt ifrån det man vet att dom kan, nu tror jag dock att dom gamla rävarna Fredrik Andersson, Hutch m.fl kommer att vakna till liv när det på tisdag ska börja fördelas poäng. Dessutom så tror jag samtliga kommer att höja sig när femmorna blir mer ordinarie, juniorerna har absolut gjort det bra men det håller inte att ha en i varje femma. Juniorerna kommer att ta kliv och bli viktiga för Björklöven framöver det är jag helt övertygad om. Någonting som jag tycker är mycket märkligt är att den junior som varit klart bäst i mina ögon, Rainersson har fortfarande inte fått något A-lags kontrakt vad jag vet i alla fall. Jag fattar inte vad man väntar på det är väl ”bara” att skriva med honom och tar han inte en tröja så får man väl låna ut honom till ett bra div 1 lag så han fortsätter sin utveckling.

  Det blir sjukt roligt nu när allvaret drar igång även om det många gånger är ångestladdat att vara grön / gul supporter. Men på något konstigt vis har jag en bra känsla inför säsongen och tror att vi är med däruppe i toppen i slutet av säsongen. Jag gillar Jockes ledar stil och tror att han får fart på grabbarna MEN jag tror / tycker att det måste till en erfaren sportchef som få vara med och bygga laget, Jocke är bra tränare och ska få koncentrera sig på det.

  Let’s Get Ready To Rumble, nu köööööör vi !!!

  Svar
 • 15 september, 2017 kl. 22:21
  Permalänk

  Hv hade typ seriens sämsta pp i shl men ett asgrymt bp o det räckte ju till guld så jag vill ju tycka att man kan lyckas ändå.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: