Reflektioner efter Timrå IK

Ett resultat man inte väntade sig, ett sällskap som gjorde kvällen och en potentiell filmtitel. Där har ni några reflektioner. Här kommer några fler.Även om matchen inledningsvis omgärdades om lite negativa nyheter, som att Stefan Öhman insjuknat, som att det var lite folk, men även att exlövet Johan Mattsson i Timrå skadad sig, så slutade den ju i dur.

Vi tog ledningen genom en riktigt fin aktion av Lucas Ekeståhl-Jonsson, där han läser spelet bra i mittzon, bryter bra, tar sig in i anfallszon,lurar med sig två spelare åt vänster, hittar David Lindqvist som med en enhandspassning hittar fram till Lucas Sandström och vips sitter 1-0! Hörde vi ”Dunka” efter 1-0 och även efter de följande målen? Underbart där Jonk! We are back!!

Tyvärr kvitterar Timrå tämligen omgående i PP, men i ett flygande anfall och här måste Stefan Andersson välja. Ska du falla ned eller stöta upp? Här hamnar han på mellis och ställer Adam Werner i Lövenkassen. Dock ser inte skottet helt otagbart ut och den borde nog Adam ha.

1-2 målet är lite typiskt Löven. Bra tryck framåt men mest spel i hörnen och sen ett kvickt anfall av motståndaren, ett individuellt misstag där vi stöter bort oss och 1-2 som ett brev på posten. Här kunde man kanske önska att Werners plockhandske vore högre placerad. Han blir väldigt liten i skottögonblicket.

Sen får vi ett läge i spel 5 mot 3, en spelform som inte fram till denna match skrikit framgång, men wow! Först hittar förstedirigent David Lindqvist Jesper Thörnberg och 2-2 är ett faktum.

Bara fyra minuter senare så är det samma läge igen, detta efter att eminente (?) domaren Peter Lyth utvisat två (!) Timråspelare i samma sekvens. Helt riktigt, men väldigt ovanligt. Här visar vi att 2-2 målet inte var en tillfällighet utan när Lucas Ekståhl-Jonsson och Jacob Andersson skiftade plats på blå (när såg vi det senast??) fick Jacob den yta han behövde och efter LEJ:s precisa passning så hittade Jacob äntligen rätt!!

Tar jag i om jag säger att Peter Lyth hade en närmast felfri insats och var bra? Det tyckte nämligen jag.

Resized_20161012_200212

Lucas Sandström och domare Peter Lyth, två förgrundsgestalter denna kväll. Foto:Sweetangel

Tidigt i den tredje perioden kunde vi sätta 4-2 i en kontring. Många, inkl Marcus ”Messy” Jonsson trodde att Luleålånet Anton Toolanen var sist på pucken och plockade rutinerat åt sig hans första målpuck, men reprisen visade ju att pucken gick via vikarierande Timråbacken Andreas Molinders ben in i mål och Joakim Högberg fick målet. Han har ju faktiskt gjort mål sedan tidigare.

Sen fick vi ett PP i slutet och varje gång man sätter in Christian Bull där så är det att säkra bakåt. Lite märkligt drag. Sätt 5-2 och döda matchen säger jag. Nu klantade Lucas Sandström till det genom att dra på sig en helt onödig utvisning då han körde på Timrås målman Adam Ohre och Timrå satte givetvis 4-3 i detta läge.

Nu höll vi ut och vi måste säga att den insats vi gjorde i de två sista perioderna borgar gott för framtiden. När hade vi exempelvis 28 skott på mål de två sista perioderna?

Vi gör nog vår bästa tredje period hittills denna säsong. Stabil defensiv avstädad insats.

Känns det inte lite som att vi håller sakta men säkert på att tvätta bort TJ-hockeyn hur löven?

Vad som vänder matchen till vår fördel är något som Marcus Åkerblom är inne på under presskonferensen efter matchen. Det är några riktigt bra byten i den andra perioden, efter drygt åtta minuter där vi gjuter mot i laget och tar över matchen. Tätt inpå kommer också 2-2 och 3-2.

Annars kan man väl beskriva presskonferensen kort och gott som en potentiell framtida film betitlad ”3 borrhål och en begravning!” Är vi nära jordens undergång, gubbar?? Vart är engagemanget? …och vart är backdroppen?

3 borrhål & en begravning

Avslutar med några snabba:

Oroande att Mattias Granlund klev av. Axelskada?

Tack ni som dök upp på OLearys i Gamla Stan, Om än få så blev kvällen mycket trevlig! Se nu till att behålla detta vattenhål som Gröngult!

IMG_20161012_213809Ett gäng sköningar denna kväll,fr.v. Jonathan, David, Magnus och Sebastian. Foto:Lövenbloggaren

Tack STHLM för denna gång. Vi ses snart igen!

 

6 thoughts on “Reflektioner efter Timrå IK

 • 13 oktober, 2016 kl. 09:05
  Permalänk

  Börjar se intressant ut spelmässigt.
  Blir så mycket bättre när motståndaren får anfalla och man får spelvändningar istället för ett utspritt lag.

  Och självförtroende som gör att man håller pucken någon sek extra och väntar på öppning. Lindqvist och Lej stod ju för nästan allt i assistväg och där kan ju fler kliva fram.

  Sedan är det ju små detaljer som skulle kunna bli bättre. T.ex varför försvinner Lindqvist bakom mål vid 2-2-målet när han passat Thörnberg?
  Hans stolpe hade och blev ju ren vid målvaktens sidoförflyttning. Men han kanske inte ville att Thörna skulle börja tveka mellan skott eller passning?

  Vi vet ju vad som behövs för att få laget till ett topplag och jag tänker inte nämna det igen. Men jag tycker dom borde kunna hjälpa målvakterna mer genom att ta bort centrala skottlägen genom att täcka låga skott eller styra ut spelaren så målvakten kan ta närmaste stolpe fullt ut.

  Blir det fler skador måste man ju börja fundera över åtgärder. Skador är ju en del av sporten men de senaste 4 åren har det varit väldigt mycket skador när det gått tungt för laget.

  Avslutningsvis kan jag ju undra varför man spelat Lindqvist med två grovisar, Messy och Granlund?
  Lindqvist är ju en playmaker och dom båda andra har ju varken assist eller mål som sin starka sida. Och sätt inte in Öhman eller där heller när han kommer tillbaka, kan jag tycka. Förstår ju att tränaren inte vill ändra för mycket direkt men Öhman eller Lindqvist känns inte som rätt center där.

  Svar
 • 13 oktober, 2016 kl. 09:38
  Permalänk

  Ja ..imponerad över lövens sätt att genomföra matchen igår,tycker bästa matchen av dom i höst och lovar gott nu när man hittat tryggheten i spelet.
  Forzza löven!!!

  Svar
 • 13 oktober, 2016 kl. 10:12
  Permalänk

  Gissar att en av dom på bilden inte var lika kritisk mot er IRL som han är på forumet.

  Svar
 • 13 oktober, 2016 kl. 17:26
  Permalänk

  Var väl hyfsat stabilt ändå…ett gäng misstag som oftast men de börjar bli mindre.
  De måste få Ädelgran att sluta spela som en fjunis o börja använda musklerna i närkamper o även att inte slå bort passningarna så motståndarna kan kontra som igår när de direkt fick chans att göra 1-3.
  Toolanen hade nåra missar i början men spelade snabbt upp sig o tillhörde en av de bästa. Kan man drömma om ett säsongslån?
  Sen blir jag lite förbannad på Åkerblom när de frågar efter matchen vad som skett/hänt efter att Tj fick gå. ”Nä, vi har inte ändrat någonting” säger han.
  Märkligt säger jag o ingenting om Jäger att klivit in i båset…. nånting har ju defintivt hänt tycker jag
  Vi vinner ju ???

  Svar
  • 13 oktober, 2016 kl. 21:30
   Permalänk

   Åkerblom är lojal med sin tidigare chef, rädd att säga vad han tycker…

   Svar
 • 13 oktober, 2016 kl. 22:53
  Permalänk

  ”Dunka”=Rnr pt 2? How?

  Har den varit borta från ladan eller?
  En klassiker som funnits så länge jag minns, dvs sen sent 70-tal.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: