Reflektioner efter Timrå IK

Trots förlusten är det fortfarande fyra poäng upp till slutspelsplats, men hade vi vunnit hade det bara varit en. Å andra sidan kan man inte vinna när man presterar som vi gjorde i går. Här kommer fler reflektioner.

Megazone

Tyvärr är det bara att konstatera att när vi väl får chansen att på riktigt haka på racet så visar vi upp sämsta möjliga insats. Så fort vi får lite press på oss så fallerar precis allt eller var det så illa att vi frångick den taktik som gjort oss till vinnare de senaste matcherna? Nu skulle man liksom trycka på och köra på och hur blev det? Man föll tillbaka till det som gjorde oss till förlorare tidigare under säsongen genom ideliga kontringar emot oss och ständig uppförsbacke. Timrå spelade precis som man alltid gör. Gediget hemjobb där alla jobbar för varandra och sen full syra i kontringarna. Det här är ingen nyhet för någon och ändå fick vi i fällan. Hur ska det ens vara möjligt?

Johan Löf / AXELLÖF

Platt fall för Björklöven mot Timrå. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Vi inledde ju helt ok, men lyckas ändå slarva till det så vi hamnade i underläge. Till råga på allt försöker Sam Marklund sätta pucken högt, men får felträff och ställer helt Kevin i målet.

Vid 0-2 är det märkligt hur lätt Elias Pettersson får ta sig fram efter kanten och att ingen av de jagande lövarna i Victor Ekeståhl-Jonsson och Nicklas Johansson kan få tag på Boyce-Rotevall. Man försöker haka istället för att ta det där sista skäret.

Vi fick ett psykologiskt 1-2 mål med 34 sekunder kvar av den andra perioden då vi för andra matchen i rad lyckades utnyttja den nyss utvisade spelaren. Denna gång Rasmus Bengtsson som förvisso inte gjorde mål, men kunde spela fram Pär Edblom som satte pucken bakom exlövet Johan Mattsson i Timråkassen. I förra matchen satte ju Alex Hutchings ett mål direkt när han kom ut från utvisningsbåset. Ett härligt mål att göra, men som givetvis inte ska få ske. Kunde vi då rida på den vågen i inledningen av den tredje perioden? Inte då. Två snabba inom loppet av 13 sekunder förstörde kvällen och det efter två fatala misstag. Först förstår jag inte hur brett backparet Kalle Ekelund och Jonas Emmerdahl ställer upp? vid 1-3? Vackert avslut dock av talangen Jonathan Dahlén. Puckarna ska sitta högt. Sen vet jag inte vad Stefan Anderssons intention är vid 1-4. Ska han valla ut pucken trots att William Quist står mot sargen? Hur som, pucken hamnar hos en fri Daniel Örn som är klinisk i avslutet. Ska vi vinna matcher så måste vi sluta göra dessa enormt onödiga, enkla misstagen. Vi tog en timeout, men det blev knappt bättre. Vi drog på oss en straff omgående och hade den suttit hade det nog varit folktomt i T3 Center ganska omgående. Du räddade Kevin och gav oss ett visst hopp.

Sen reducerar vi ganska så omgående efter det till 2-4 genom till slut ett fint powerplay där två snabba pass resulterar i att Alex Hutchings sin vana trogen smäller in en puck från vänsterkanten, men drog vi nytta av den? Nä, direkt tar vi en utvisning och tappar momentum. Nu kröp vi närmare till slut efter att Tommy Wargh reducerat till 3-4, men närmare än en riktigt bra forcering kom vi inte.

Det är bara att inse att vi snackar mycket om den åttonde slutspelsplatsen och den är ”bara” fyra poäng bort och vi har bara tur att Västerås har det totalhaveri de är i. Men frågan är om det ändå räcker? Ser vi till den här matchen så påminde den så oerhört mycket om tidigare under säsongen när vi helt spelar utan mittfält och gör så fatalt enkla misstag. Det skapar stress vilket gör att vårt spel helt är under isen. Titta bara på den tredje perioden. Vi ligger under med 1-2, men kommer ut efter att reducerat och borde vara helt på G. Nä, släpper in 2 mål på 13 sekunder, ligger under med 4-12 i skott efter 12 minuter, har skjutit 10 skott efter 18 minuter. Att vi sen har 10 skott de sista två minuterna är en annan sak. Då lägger sig Timrå på totalförsvar och vi plockar målvakten. Det är inget vi kan ta med oss. Alla lag som ligger under med ett mål i slutet får till en och annan press, men inget man kan slå sig för bröstet och säga att man tar det med sig. Vi släppte till 18 skott till ett lag som låg på försvar. Kan det ha hänt förr?

Fick lite intressant statistik under kvällen. Tittar vi till Björklövens powerplay så har det länge varit ett sorgebarn. man ska passa och passa och passa och passa och passa och passa och kanske får någon helt öppet mål, annars passar man och passar och passar och passar och…ja ni förstår ni som sett. Undra om man skulle försöka skjuta någon gång? Vet ni hur illa det är? På 34 st PP har vi 71 skott på mål. Vilket ger ett snitt på 2,08!! 2 skott på mål…i snitt?? Då gör du inga mål. Vi har på 29 tillfällen i PP efter årsskiftet gjort 3 mål vilket innebär 9,66% i PP procent. Det är så dåligt att till och med broccoli framstår som gott, att Die Hard Dracula framstår som en bra film och att regn på vintern är kul!

Det här var meningen att det skulle vara en helbra fredag då jag ju idag går på en tre månader lång barnledighet, vilket innebär att jag kan blogga även på dagtid, men hur kul blir det om vi inte ska spela slutspelsserien? Skärp er ju gubbar för fanken!

 

Megazone

9 thoughts on “Reflektioner efter Timrå IK

 • 29 januari, 2016 kl. 09:39
  Permalänk

  Bra skrivet…sammanfattar det mesta.

  Sista 10 i 3:e då kunde man verkligen ana desperation. När vi började inse att denna match kanske vi förlorar. Annars kändes det som att grabbarna hela tiden tänkte att ”vi tar det här, vi är bättre”. Detta måste bort. Det är ju för f-n krig som gäller.

  Det där med PP var också nått jag tänkte på igår och tack för statistiken…är ju helt horribelt. Men kolla i slutet när vi tog ut målvakten. Då sköt vi ju på allt…kanske nått mellanting att anamma?

  En annan sak med PP är ju att vi har för dålig rörlighet…det har vi i princip haft hela året men nu efter jul är det extra tydligt. Det är först när Felix håller på att tappa ut pucken men där han snyggt kan vända som vi får isär försvaret vilket gör att Alex får öppet läge. Vi får aldrig det genom att bara passa runt runt runt. Deras box kan ju stå uppställda i en kvadrat och låta oss passa runt.

  Vi får ju aldrig till några backskott heller i PP. De skär av oss och vi vågar inte…

  Skamligt uselt var det igår

  Svar
 • 29 januari, 2016 kl. 10:06
  Permalänk

  Skulle vilja påstå att detta är den sämsta backprestationen jag sett i en match någonsin! Att ens Ekelund och Emmerdahl får beträda isen är ett kvitto på hur sjukt dåligt jobb Dalle har gjort gällande rekryteringen på backsidan. Andersson helt under isen, misstag på misstag. Sedan gör Wargh sin absolut sämsta match i löventröjan och att han inte bänkas är helt sjukt! Nä just ja vi har ju inga backar att ersätta dessa stolpskott med!

  Svar
 • 29 januari, 2016 kl. 10:16
  Permalänk

  Båda tränarna är överens efter matchen om att Timrå får mängder med 3 mot 2 lägen på grund av att Björklövens forwards inte har förmågan att spela med en hög 3:a.
  Vad dom säger innebär ett stort underbetyg åt forwards som tydligen är mer sugna på poäng än på att offra sig i defensiven….det tycker jag är alarmerande.

  Svar
 • 29 januari, 2016 kl. 10:33
  Permalänk

  Jag förstår då inte vilket lag som spöade Västerås för några dar sen
  Det var väl samma backar i den matchen??
  Nä det började ju åt helvete i första och tredjeperioden!!!
  Ska det vara så jävla svårt att spela ett smart hemmaspel!!!
  Såg likadant ut i förra matchen mot Timrå också
  Nä spelarna tänker och då går det åt helvete

  Förstår inte timeoutens verkan.Direkt efter får dom straff??
  Nä med SM – guld och alla meriter som Tommy har borde han
  kunna fixa till spelet.Spela smartare/mer styrspel och ha backup
  bakåt.
  Nä tror jag ska bli tränare.Jag har ju alla meriter:)))

  Svar
 • 29 januari, 2016 kl. 10:38
  Permalänk

  Det här laget är inget annat än en helt obegriplig gåta. Förstår inte hur man kan släppa till så mycket bakåt. Hur många gånger har man inte sett samma misstag? Hur många gånger har man inte sett helt onödiga pucktapp som vid 1-4? Visst TJ kan mycket möjligt vara helkass men många misstag är ju så flagranta att inte kan lasta honom för dom. Vad hjälper det om man har en bra game plan när sedan det görs helt horribla misstag. Det är beklämmande hur man kan kliva in på isen inför 3500 betalande och ha så dålig inställning…Helt obegripligt, skämmes tammefan.

  Svar
 • 29 januari, 2016 kl. 11:13
  Permalänk

  0-2 målet ger en bra bild av vad som hänt alldeles för många gånger i år.
  Två forwards är nära att avstyra målchansen, men ingen når fram….
  för båda börjar glida sista biten medans Timråspelaren åker 100%.
  Backarnas fel? Nej knappast!

  Svar
 • 29 januari, 2016 kl. 17:10
  Permalänk

  Vi Löven fans är helt klart prövade i år…… Hur kan vi falla tillbaks på en taktik som inte funkar……. Löven klarar inte av att spela med hög 3:a ändå ska vi göra detta efter att i några matcher lyckats bra utan att pressa så hårt. Jag fattar inte varför??????? Vi kan inte vinna matcher genom att ge motståndarna 3 mål som igår. Som sagt, VARFÖR?

  Svar
 • 29 januari, 2016 kl. 20:16
  Permalänk

  O ändå säger vi nej tack till jesper lindgren?!?
  Trodde för elfte gången denna säsong att nu j-ar är vi på väg mot nåt bättre. Kanske en segersvit iaf. . Men nej, igen, o igen…osv

  Svar
 • 30 januari, 2016 kl. 15:18
  Permalänk

  Bara att hoppas att säsongen vore slut snart och att vi klar dom 2 sista platserna ..är inte säker än.
  Gör om gör rätt..bort med många!!
  Även tränarna.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: