Reflektioner efter Timrå i final 3

Den oron man kände inför matchen med 18-8 i sjuka spelare lagen emellan besannades tämligen omgående. Timrå var piggare matchen igenom och vann rättvist, även om man ett kort tag trodde på ett mirakel. Här kommer fler reflektioner.

Nä, detta Coronaavbrott har helt klart påverkat Björklöven mest. Det fanns helt enkelt inte den energin som krävs för att kunna matcha Timrå och hur vi ska kunna vända den här matchserien till vår fördel har jag tyvärr svårt att se. Inte blev det bättre av att Adam Plant klev av skadad, vilket gjorde att Kristoffer Söder fick kliva ned som back vilket han gjorde på ett fullt godkänt sätt.

Matchen då? Ja, vi fick ju den start vi vill med ledningsmål efter 9.01, ett mål som det tog en herrans lång tid att videogranska. Francis Perron kom fri, sköt ett skott som Jacob Johansson räddade men som sen gled in i sitt eget mål. Hela han var över mållinjen, men ändå tog det domarna närmare 10 minuter att fastställa att det var mål. Tyvärr kunde vi inte rida på den vågen alls då Timrå kvitterade bara 10 sekunder senare. Timrå hann också med att ta ledningen innan den första perioden var över.

I den andra perioden ökade Timrå på till 1-3 i efterdyningarna till ett powerplay där man liksom bara väntade på målet. Säga var man vill, men Timrås PP är sylvasst. Där och då var det bara ett lag på isen. Lagkapten Fredric Andersson ville dock annat då han i en kontring bombade in reduceringen till 2-3. Inte helt oväntat klagade Timrå på det målet, att pucken inte skulle varit inne, men handen upp i Timrå vem av er som såg den pucken?

In i den tredje perioden hade vi med oss ett powerplay och under det blev det en avvaktande utvisning och i spel 6 mot 4 kunde J.T Brown kvittera till 3-3 och hastigt och lustigt var vi med i matchen igen. Här fick vi fortsätta i PP, men tog tyvärr inte den chansen. Istället kunde Timrå avgöra matchen med två mål inom 24 sekunder och avsluta med ett 3-6 mål i tom kasse.

Nu väntar match fyra redan i morgon och vart Björklöven ska hitta energi och ork för att kvittera matchserien vete katten. Man svarade för en grym kämpainsats och en stark upphämtning, men Timrå vann helt rättvist och de verkar inte alls påverkade av sin Corona. Flertalet Timråspelare såg riktigt pigga ut och har tyvärr nu en gyllene chans att avgöra på hemmaplan på onsdag.

Först ska match fyra spelas imorgon och givetvis ska vi tro på seger, men det verkar som att den här Corona-pandemin bestämt sig för att sätta käppar i hjulet på Björklöven.

Avslutar med lite spaningar. Ni som undrar om alla närbilder på isen inför perioder m.m så han man ju en kamerakille på skridskor. Den ryggen..

En till. Domarna skippade tvånudd och värmde på is idag.

Sen vet jag ju varför det gick som det gick. Inför lineup slutade den radiostyrda lastbilen som levererar matchpucken att fungera och en av iskillarna fick skjuta den av isen. Klart våra killar blev konfunderade av en sån förändring. Vanligtvis jazzar den runt i vår zon och nu var den inte där. Skapade en enorm förvirring.

Avslutar med ytterligare en spaning. Varför är det alltid problem med det bortre målet när vaktmästaren ska in med borren?

Era reflektioner efter 3-6 mot Timrå i final 3? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

3 thoughts on “Reflektioner efter Timrå i final 3

  • 10 maj, 2021 kl. 05:55
    Permalänk

    Bofors hade gjort de bättre.. Löven är i samma form som när vi förlorade 4x mot väsby

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: