Reflektioner efter Timrå i final 1

Helt plötsligt föll många bitar på plats. Lägg till effektivitet och att marginalerna var med oss, då har ni ett bra recept på hur Björklöven vann den första hockeyallsvenska finalen mot Timrå med 6-3 på bortaplan. Här kommer fler reflektioner.

Inför matchen kunde vi höra Amerika med Rammstein spelas i högtalarna när Björklöven skrinnade in på isen och det hjälpte säkert till som tändvätska för de gröngula, även om det var Timrå som började klart bäst och hade exempelvis 9-2 i skott efter sex och en halv minuts spel, mycket förstås via ett tidigt powerplay. Vi fick också chansen i PP, men under de 1.28 man hann spela innan vi själva dragit på oss en ny utvisning hände absolut ingenting. Vi var knappt in i zon.

Vi skulle dock ta ledningen på det troligtvis lösaste skottet i matchen, men brydde sig målskytten William Eriksson om det? Nä, alla mål räknas och även om Timrå kvitterade omgående på ett väldig vackert sätt var marginalerna med oss denna kväll. Tyler Vesel skulle i den andra perioden dumpa ned pucken i anfallszon med träffade den rundade avslutningen av plexiglaset som ska skydda spelare om de tacklas där och pucken studsade istället in i målet, medan Jacob Johansson väntade bakom mål. Otroligt märkligt, men ack så underbart. Till råga på allt stod ju Löven4Evers gamla fotograf Johan Löf precis där och vi fick om och om igen se honom förklara vart pucken studsade.

Adam Plant tacklades i en situation väldigt tuff i mina ögon och vick utgå en tid, men återkom och avslutade matchen strålande. Några fler backskador har vi inte råd med.

Nästa mål blev också gröngult till 1-3 då Gustav Possler stod för ett riktigt hästjobb när han vann en sargduell mot två Timråspelare och spelade bak till Karl Johansson som via en Timråklubba hittade in med pucken i mål. Förtjänstfullt skymt av Olle Liss. Det var femte matchen i rad som karl gör poäng och han har verkligen växt sedan han bänkades tidigare. Sånt älskar man att se.

I den tredje perioden var det en annan spelare som tagit en bänkning på rätt sätt, nämligen Francis Perron som i PP kunde sätta en retur efter skott av Olle Liss till 1-4.

Vi skulle sen för tredje matchen i rad försätta oss i ett tre mot fem läge och trots att Kevin Poulin i kassen, Daniel Rahimi, Adam Plant och Tyler Vesel slet som djur, kunde till slut Timrå reducera till 2-4 när vi väl hunnit bli fyra spelare på isen.

Det skulle ändå inte vara någon fara på taket och när Francis Perron svarade för matchens läckerbit, då han lobbade över Timråförsvaret och hittade en helt fri J.T. Brown som avslutade som bara en f.d. NHL-spelare kan göra. Smackibånk i krysset och 2-5.

Timrå satsade sen med att ta ut sin målvakt och det gav frukt genom en ny reducering, men vi skulle få sista ordet då Alex Hutchings avslutade målskyttet till 3-6 fint framspelad av Tyler Vesel.

Vi vinner match 1 och det finns mycket att ta med sig till morgondagens match. Vi stänger för det första ned Timrås fruktade förstalina som återigen fick lämna en match mot Björklöven med minus på målkontot. Samtliga spelade -2 i matchen.

Vi har marginalerna med oss. Även om det inte går att påverka är det viktigt. Lag i medvind brukar få sånt med sig.

Kevin Poulin kliver fram när det som bäst behövs. Han har ibland varit ifrågasatt, men tystade alla denna kväll.

Viljan. Tror inte vi förlorade många dueller under den andra halvan av matchen.

Effektiviteten. Inför matchen hade vi i slutspelet en effektivitet på över 12 %. Timrå hade just under 7 %. Ikväll hade vi mäktiga 28,57 % och Timrå 5,88 %.

Bredden. Vi vinner som ett lag. Ingen faller ur ramen. 13 spelare gjorde poäng av maximalt 18 och så har det sett ut genom hela slutspelet. Blir svårt att stoppa ett lag där det alltid är olika kedjor som kliver fram.

Sen måste vi sluta ta så många utvisningar. Det höll idag, men håller inte i längden.

Nu tar vi oss en skön natts sömn och så börjar vi tagga igång för match 2 som spelas redan i morgon.

Era reflektioner efter match 1? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.


6 thoughts on “Reflektioner efter Timrå i final 1

 • 18 april, 2021 kl. 21:53
  Permalänk

  Tacklingen på plant borde väl bli en avstängning. Komma in med den höga farten är ju livsfarligt. Hoppas dom tittar på den i efterhand.

  Svar
 • 18 april, 2021 kl. 22:46
  Permalänk

  Vi vann ju alla fyra möten i serien. Så det blir ju fyra raka vinster här med. Ganska täta matcher med spelövertag för Timrå men Löven vinner med uddamålet. Jo så blir det, har kollat i hockeyspåkulan….

  Svar
  • 19 april, 2021 kl. 01:06
   Permalänk

   Vi vann 3 av 4 inte alla 4.

   Svar
   • 19 april, 2021 kl. 19:51
    Permalänk

    Just fan, kollade fel kula. Nåja, blir 4-1 i matcher då!

    Svar
 • 18 april, 2021 kl. 22:54
  Permalänk

  Underbart. Ren glädje idag. Viktigt att plocka ner dem på jorden direkt…
  Kan inte släppa regelverket bara om ansvaret för hög klubba bara. Fattar inte hur en tacklad spelare som ligger i luften kan ansvara för att klubban träffar en 3e part…. Ofattbart i mina ögon
  Längtar tills imorn, kämpa grabbar 🤘

  Svar
 • 19 april, 2021 kl. 09:41
  Permalänk

  Vi vann inte alla 4 möten i serien. 3 av 4 var det.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: