Reflektioner efter Timrå (Den andra dansen)

Seger även i den andra mötet på lika många dagar och även om glädjen är lika stor som igår grumlas den betänkligt efter de skador vi ådrog oss under matchen. Här kommer fler reflektioner.

Hade någon sagt att vi skulle vinna alla tre toppmatcher i veckan hade jag nog nästan trott att de försökte dra en vals, men veckan blev precis som vi lövenfans hoppades på, i alla fall spel och poängmässigt. Med Kevin Poulin och Adam Plant åter i laget var vi i stort sett fulltaligt. Ikväll vet vi bättre. Adam Plant åter borta med en hjärnskakning, William Eriksson med en befarad axelskada och Daniel Rahimi med någon form av underkroppsskada efter en skottäckning. Efter en kort koll med Per Kenttä kunde han bara meddela att de inväntar besked. Ta nu mina skadebesked med en nypa salt då inget är bekräftat, men alla vi som såg matchen vet att ingen av dessa kliver av om det inte rör sig om en skada. Är den en känning biter man ihop, framför allt i en match mot Timrå och som den utvecklade sig.

Inför den ville Hans Wallson se bättre takter i tekningscirkeln, 31-36 igår, ikväll 28-33 så samma lika, men de två viktigaste tekningarna vann vi, de två sista i matchen som Tyler Vesel fixade till, den sista i spel tre mot sex. Grymt viktigt.

Matchen då? Ja, vi inledde med tre tidiga skott på mål, varav Alexander Wiklund hade ett halv friläge och Axel Ottosson en riktigt bra läge. I något spelavbrott mumlade C More om att det konstigt att Jonathan Dahlén var så blek i gårdagens match, men hade man läst på hade man sett att han på de åtta senaste mötena i år och ifjol bara producerat två mål och tre assists och har hela -6 i plus/minus statistiken. Han är en gudabenådat spelare, inget sagt om det, men hyllningskören är ibland lite skev. En mer nyanserad bild av vad som krävs i de täta matcherna vore önskvärt. Att ösa in poäng mot bottenlag är en sak. Leda sitt lag till SHL är en helt annan.

Vidare till matchen. Bägge lagen skapade ett par bra chanser var varav Alexander Wiklunds och Jens Löökes var de vassaste. Det skulle dock krävas en välavvägd bredsida för att sätta matchens första mål, där Tyler Vesel var sist på pucken och som godkändes efter videogranskning. Vill lyfta William Erikssons förarbete till målet. Kul att se att han tar chansen nu när Gustav Possler är skadad.

En notering så långt i matchen var ju att vi såg ett antal snabba kontringar från Björklöven, något vi saknat i år, men som var lite vårt adelsmärke ifjol. Givetvis beror det på att de är lättare att skapa på lag som själv spelar en offensiv ishockey och lämnar ytor i defensiven.

Sen skulle då skadehelvetet hinna ikapp oss och det stavades ikväll Erik Walli Walterholm som fruktansvärt och fullständigt onödigt släckte Adam Plants planer på att fullfölja den här säsongen eller kanske karriären. Bedöm själva.

Det blev förstår matchstraff och han har även anmälts och lär ha en lång avstängning att förvänta. Hjälper ju dock inte oss och främst inte Adam. Våra tankar är med dig.

Tyvärr var inledningen av den femman i PP riktigt dålig, på gränsen till praktuselt.

Efter den första perioden var ändå känslan att passningsspelet kommer mer och mer.

I inledningen av den andra perioden skapade vi ett bättre tryck i PP och hade en puck inne som domaren först dömde mål, men som sen uppmärksammades av måldomaren som såg till att målet dömdes bort. Vi såg dock snabbt till att, efter en till Timråutvisning för puck out, att utöka ledningen till 2-0 genom Alex Hutchings med sin klassiker ”Ett knä i isen”.

På den följande spelet i fem mot fyra satt 3-0 bara 43 sekunder efteråt, näst sist på pucken var Zach Palmquist efter att en Timråback styrt in pucken. Där och då kändes det som att matchen kunde rinna iväg rejält, framförallt när Jonathan Dahlén satte en puck i kryssribban och det inte kändes som deras match. Dock kom 3-1 rätt snabbt och sen vände matchen. Timrå tog över och kunde även reducera till 3-2 innan den andra perioden var över. Här fick de en perfekt vilopaus för förstalinan efter en tungt byte så räddades av ett powerbreak och kunde lira PP:t direkt och hänga den andra pucken.

Vi hann även se ytterligare en ful tackling innan den andra perioden var över och där har domarna i efterhand förklarat att det borde blivit en femma och ett till matchstraff. Händelsen har också anmälts i efterhand. Även denna lär inte gynna oss.

Nu klarade sig Zach sig med ett antal stygn i ansiktet vilket gjorde att han kunde avsluta matchen med häftiga 11:18 min i den tredje perioden, detta mycket för att Daniel Rahimi klev av pga skada. Det märkliga här var ju att Harald Lückner i sändningen menade att det var Zachs fel för att han inte skyddade sig.

I inledningen av den tredje perioden klev även William Eriksson av med en befarad axelskada enligt folk på plats och då kändes det riktigt tungt att vara lövare. Kändes som att allt var emot oss då och inte blev det bättre när Olle Liss fick ett kalasläge, men valde att dribbla lite till. Tror det är dags att ta ett snack med honom och börja använda honom så som han ska användas. Han ska skjuta, skjuta och åter skjuta. Att han tagits bort ur PP känns direkt fel. Vi har många bra och kreativa spelare, men ingen i närheten av hans skott. Vi måste få igång honom.

På tal om powerplay. Vi fick tre ytterligare tillfällen i den tredje perioden, men vi var knappt nära att skapa en målchans. Vi lämnade matchen med 33,33 %, men är inte nöjd trots allt. Vi måste vi vassare.

Defensiven är det dock inget fel på och det visade vi i slutet när Timrå tog ut målvakten, fick även chansen i spel 6 mot fyra och till och med sex mot tre, men där klev Tyler Vesel fram, tog två viktiga tekningar och redde ut den korta stormen i slutet.

Ja, två härliga och mentalt viktiga segrar mot Timrå i helgen. Nästa gång bestämmer vi dansstil. Vad är era reflektioner efter Timrå? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

8 thoughts on “Reflektioner efter Timrå (Den andra dansen)

 • 6 februari, 2021 kl. 23:57
  Permalänk

  Visst,8-1 i poäng dom sista matcherna.
  Skitbra.
  Men….kan ändå inte riktigt känna någon större eufori.
  Tyvärr.
  Känner nästan bara en tomhet,när man ser hur detta med alla jävla spelstopp.
  Domarn dömer,dom ska fan inte behöva förklara för tränarna efter vart femte domslut.Vad ger det för signaler?
  Tror tränarna att dom ska ändra sig?
  Kallar det för ”falsk timeout”
  För att det är vad det är…
  Visst,hockey är en snabb sport.
  Men,med 4 st domare på planen,så ska det till efterhandsgranskningar av bestraffningar stup i kvarten.
  Att bisittaren på cmore är ett jävla skämt,hjälper inte till.
  Stackars Lindberg,måste verkligen bita sig i tungan ibland…
  Skador drabbar ju alla lag,tyvärr.
  Har ingen statistik,men det känns som att det bara eskalerar,kan ha fel där.
  Men,Löven har trots allt varit hyfsat förskonat.Vissa lag i serien har ju haft 7-8 spelare borta samtidigt.
  Löven är ju inte där…..än…!
  Håller helt med att Liss borde ha en plats i nån PP-lina.
  Eller kanske söker W/L fortfarande?
  Dom vet var dom har Olle,så dom vill prova annat?
  Förstår att Liss ibland känns nästan överladdad när han kommer in.
  Inget spel i specials,får sitta mycket,klart han är frustrerad.
  Norbe tycker jag gjorde en mycket stabil insats.Ok,utvisningen var väl ”sådär”, men annars bra.Var helt ok igår med.Kanske hans form är på väg upp?
  Förväntar mig mycket av honom.
  Väntar med bävan på skaderapport i veckan…..

  Svar
 • 7 februari, 2021 kl. 07:39
  Permalänk

  Kommer Harald Lückner nån gång fundera över varför han fick jobbet som kommentator ?

  Kommer den slätkammade tränaren i Timrå försöka få insikt?

  Kommer Lill-Dahlen förstå att han en gång i tiden spelade med och överglänste både Pasternak och Pettersson?

  Kommer svensk hockey sluta med regel-dumheterna ?

  Kommer Kentää behöva kalla in Shawn Thornton för att skydda Plant ?

  Allt i nästa avsnitt av hockey-lödder 😉

  Svar
 • 7 februari, 2021 kl. 08:40
  Permalänk

  Det är parodi att lyssna på Luckner i Cmore.. hinner hylla Timrå för allt och ingenting innan de knappt ju hunnit säga att björklöven vunnit matchen (båda kvällarna). Sen att han säger att det var så tufft för Timrå för de hade två backar borta och dessutom fick gå på 11 forwards (pga matchstraffet) utan att ens nämna alla björklövens spelare som klivit av, då blir det bara komiskt. Trodde s k experter åtminstone skulle försöka vara objektiva…

  Svar
  • 7 februari, 2021 kl. 11:01
   Permalänk

   Du hörde väl att han sa att dom saknade 3 (!!) backar?Han som skrev på dan före var ju inte heller med!!!
   Det är ju som att säga att Löven har 3 målisar,det är bara det att den tredje inte har hittats än…..!!!

   .

   Svar
 • 7 februari, 2021 kl. 10:56
  Permalänk

  Vad är det för fel i huvudet på Luckner. Större Lövenhatare finns väl inte. Kan man inte ta bort fanskapet o sätta in nån annan istället. Huvudtacklingen på Plant borde vara 10 matchers avstängning,minst. Synd att inte Brown var inne när det hände,då hade inte Waltherholm tagit sig av isen utan hjälp han heller.

  Svar
 • 7 februari, 2021 kl. 15:07
  Permalänk

  Detta var ett rejält statement. Hade jag varit Timrå-fans (vilket gudarna förbjude) skulle mitt humör förändrats ganska drastiskt på bara två dar. Från att känna en rejäl doft av SHL till en känsla av att serieledningen betyder ingenting. Det blir svårt att nå fram. Att dessutom vissa spelare i laget skämde ut sig rejält gör ju inte saken bättre (jag kommer aldrig att förstå vad Walli Walterholm tänkte på när han sänkte Plant. Nu får vi verkligen hoppas att Disciplinnämnden tar sitt ansvar och inte dömer ut schablonstraffet 3 matcher för en förstagångsförbrytare). Sedan vill jag lägga till att de som skriker efter vedergällningsaktioner borde börja tänka om. Det är illa nog att vi får Plant skadad får (troligen) en längre tid. Att dessutom få spelare avstängda för intelligensbefriade hämnder gör inte saken bättre. Och att tro att armågstacklingen på Zach inte inträffat då är bara korkat. En hämndaktion brukar kunna utlösa mothämnd, med risk för fler skador. Det bästa sättet att svara på Walterholms hjärnsläpp är att göra några pp-mål. Vilket vi faktiskt gjorde.
  Att Lückner (och Andersson, men han är förlåten, det är liksom hans jobb) inte tror att det kommer att ha någon betydelse att Löven vunnit tre av fyra matcher mot Timrå inför ett slutspel är ren nys. Visst fasen har Löven skaffat sig ett psykologiskt övertag modell grande. Faktum är att Löven de två senaste säsongerna har 7-1 i matcher. Lägger vi dessutom till två segrar i SCA-cupen också så förstärks det hela. Man ska här betänka att bägge lagen i stora drag har haft samma trupper de två senaste säsongerna.

  Svar
 • 7 februari, 2021 kl. 20:08
  Permalänk

  Finns det någon som kan lägga upp en video på perrons bortdömda mål

  Svar
 • 8 februari, 2021 kl. 08:41
  Permalänk

  Jag har också följt båda de här matcherna och tycker att dag 1 bjöd på jämn ishockey fastän löven tillslut drog det längsta strået gudskelov. Dag 2 däremot så spelar hemmalaget ishockey medan gästande lag verkar mer intresserad av att vara ute efter att skada så många spelare som möjligt av hemmalagets spelartrupp. Nu är det bara hoppas att samtliga spelares förmodade frånvaro inte blir alltför långa och att Timrå spelarna bestraffas hårt för deras dåliga uppföranden. Tack Björklöven för att ni visat stort mod och karaktär de här två dagarna! 🙂👍🏻

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: