Reflektioner efter Timrå

Sitter i ett mörk hotellrum och försöker samla mina tankar medan familjen sover efter att Björklöven besegrat Timrå med 2-1 i den andra omgången av SCA-cupen. Vi fick se ett helt annat Björklöven än senast, mer fart och mer fläkt. Här kommer fler reflektioner.

Det har ju blivit en tradition att åka ned till SCA-cupen. Ta en helg i Sundsvall, se lite hockey, äta lite gott, chilla på hotell. Sen är det väldigt lätt att komma spelarna nära då spelargången är skapad som den är, även om det förstås lämnar en hel del att önska när det gäller säkerheten. Annars är det som det brukar i Sundsvall. Trots beställd ackreditering så fanns våra namn inte med för tredje året i rad. Nu visade det sig att vi visst fanns med i år, men det fattade inte gubben i insläppet. Tydligen svårt det där att läsa av sina egna listor. Tur att Daniel fanns där och till slut kunde lösa det hela.

Annars är det ofta en trevlig stämning i hallen. Träffar alltid på någon trevlig Timråit att snacka hockey med. Ifjol var det ex Challe Berglund, i år en äldre okänd man som var väldigt insatt och kunnig. Sånt är alltid trevligt. Vi kom överens att det var i februari/april/april man skulle vara bäst. Sen är ju alltid Carina och Rune där, så vi är aldrig ensamma.

Matchen då? Ja, vi rivstartade ju och kunde gott ha tagit ledningen när Sebastian Selin fick ett fint läge i första bytet, men det kvitterade väl Timrå med en ribbträff inte långt efter. Annars präglades väl inledningen av fart och fläkt och borta var den oro laget skapade efter MODO-matchen. Nu satt passen och anfallen kom i fart, som när vi under en avvaktande utvisning kunde kontra med Kristoffer Söder och William Eriksson i en två mot etta där William Eriksson till slut fick pucken i mål. Hur nu Fredric Andersson, som inte ens var på isen fick den assisten är ännu en gåta. William Eriksson skapade även fler chanser och fick med sig utvisningar och var i mina ögon klart bäste löv i en riktigt bra förstaperiod. Därför lite överraskad att han fick vara den som vilades när Emil Norberg skulle få istid. Känns lite som att det är förutbestämt att William Eriksson, Erik Rainersson och Emil Norberg slåss om den sista platsen i fjärdelinan. Rätt eller inte? Egentligen inte fel, men som Wille spelade idag skulle jag matchat honom mer, kanske rent i PP? Om inte annat för att väcka de som än inte levererar i den spelformen. Visst kan vi säga att det är tidigt på säsongen, men MODO hängde fyra mål ikväll på åtta försök mot Mora och de har tränat PP i sen i tisdags. Nog om det.

Om vi hade en hyfsat jämn första period så tog Björklöven verkligen tag i taktpinne i den andra och hade Timrå inte haft en målvakt i Victor Brattström som svarade för en herrans massa fina räddningar så hade matchen varit över tidigt i den andra perioden. -JÄVLAR, tror jag minsann var det exakta orden Emil Lundberg uttryckte när Brattström i en sekvens svarade för 3-4 grymt svettiga räddningar under ett och samma anfall.

Något mål föll dock inte i den andra perioden, där Timrå spelade upp sig nämnvärt på slutet, mycket pga. av en utvisning.

Mål fick vi dock i den tredje perioden då vi tidigt satte 2-0 efter att vi fint spelat oss genom mittzon där sen Justin Crandall visade sin skicklighet på kanten via en vass fint och på returen fanns Oliver Larsen som kunde sätta pucken i mål.

Crandall skulle sen vara olycklig när han i ett försök att passa pucken med en hand i stället åkte ut för hög klubba vilket gav Timrå chansen att satsa på spel med sex spelare mot fyra och till Mattias Petterssons förtret kunde Timrå reducera med 1.49 kvar av matchen. Någon större fara var det dock inte i slutet då Björklöven var närmare ett 3-1 mål i tom kasse än Timrå en kvittering.

Björklöven kunde vinna och visst borde segern varit större och så här fem matcher in på försäsongen är det ju målskyttet som, precis som ifjol är det stora spöket. Måtte det lossna.

I och med att MODO senare i kväll slog Mora med klara 5-2 krävs att vi slår Mora och Timrå slår MODO och allt detta med stora siffror. MODO har åtta plusmål på oss för att vi ska kunna försvara vår seger från ifjol. Leker vi med siffror så säg att Timrå vinner med 4-0 och vi vinner med samma siffror. Troligt? Knappast, men seger eller inte, efter gårdagens match är jag i alla fall inte längre orolig.

Era tankar om matchen?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: