Reflektioner efter Timrå

Igår tog vi alltså poäng av nyblivna SHL-laget Timrå IK efter en stundtals gedigen insats som ger oss möjlighet att ta hem hela turneringen. Här kommer fler reflektioner.

Det blev ju en match med rätt många ansikten. Vi chockstartade ju med 1-0 redan efter 1.26 efter jordens bjudning av Timrås Niklas Svedberg och vi kan nog lugnt säga att det tveklöst var Sebastian Selins enklaste mål i karriären och lär knappast toppas.

Sen höll vi i perioden på ett bra sätt. Stabilt försvarsspel, bra målvaktsspel och vi städade också av par antal boxplay med relativ enkelhet, men glänste samtidigt inte vid vårt enda spel i PP i den perioden och inte heller under resten av matchen i den spelformen. Inget nytt på den fronten med andra ord.

Om vi var stabila i den första perioden, så var vi den raka motsatsen under de fem första minuterna i den andra. Total kollektiv kollaps där alla tullade på de uppställda reglerna och matchplanen. 1-0 blev 1-4 på knappt fyra och en halv minut och matchen kändes ju helt körd. Timrå hann även med att missa en straff halvvägs in i perioden och vi kändes väldigt långt ifrån poäng i det läget, men vips fick vi se tre raka bra byten av löven och när Jacob Stenqvist serverade Kristoffer Söder till 2-4 (Ja, inte Lucas Eriksson som jag fick det till i intervjun med Stänka efter matchen), så vaknade löven till på riktigt. När sen ünergnuggaren Mattias Granlund bestämde sig för att vara spelgeni så var det vips 3-4. Pratade kort med Granlund efter matchen och han bara lös av glädje när jag berömde honom för sitt drömmål.

I den tredje perioden kändes det som att kombinationen ett tröttkört Timrå och ett vältränat Björklöven bara skulle kunna sluta på ett sätt och visst skulle kvitteringen komma. Cody Murphy stressade en Timråback till misstag, men missade gjorde inte Ståhl-Lyrenäs som stänkte dit kvitteringen. Sen trodde jag nästan att Löven skulle hinna med att avgöra matchen innan slutsignalen, men så blev det inte. Tyvärr kunde Timrå sen avgöra matchen tidigt i förlängningen när killen med den långa klubban Rickard Palmberg fick sätta en retur. Här kan man nog tycka att löven borde matchat laget lite annorlunda i det läget, men det var en trion ”på tur” och det är det man bestämt att köra tills nästa vecka då det ska börja matchas på ett helt annat sätt, något jag pratade med sportchef Fredrik Grönberg efter matchen. Han var förstås rätt nöjd med lagets insats men blev lite mörk i ögonen när de fem inledande minuterna av den andra perioden kom på tal och menade att så går det när man inte följer spelplanen till 100 %. Samtidigt blev det här en bra lärdom att ta med sig. Slarvar du så straffas du, framförallt mot ett SHL-motstånd.

Detaljer från matchen då? Ja, kan inte skriva det för ofta. Älskar att se Jacob Peterson behandla puck. full kontroll och sen hans skridskoteknik, men små förflyttningar och skridskotekniska delikatesser för att vinna yta i olika situationer.

Alexander Hellström. Räknade till tre riktigt tunga tacklingar och inte alls opolerad någonstans. Han blir viktig i år.

Hardy Häman Aktell delade i den andra perioden ut en klassisk arsel-tackling. Sånt värmer ett gammalt hockeyhjärta.

Emil Lundberg var en favorit när han var här senast och inget har ändrats på det planet. Skönt med en kille som kommer ihåg fansen och tar sig tid efter matchen att snacka om allt mellan hinner och jord. Sen är det ju inte fel att ha en hockeytokig liten son som drar till sig uppmärksamhet från alla håll. Utöver att Emil, Stenqvist och coach Jäger tog sig tid, så passade Moras GM Anders Forsberg på att snacka lite med honom varje gång han passerade oss. -Wow, vilken härligt liten lövare! Hur är läget? 🙂 Lite som hundtricket -The hockeyversion.

Sett att många redan börjat utropa målvaktskris. Ja, Mattias Pettersson har blandat och gett, men kan inte lastas för vad som hände i den andra perioden. Det var en kollektiv kollaps där alla ska ha del av skopan. Var ju väldigt stabil i första och tredje. Masiello har ju varit stabil hittills och idag får vi se honom i kassen igen. Jag väntar med att oroa mig.

Vårt PP. Ja, vi har inte tränat på det, men tror ärligt inte många lag gjort det än. Varför ser då alltid motståndarnas PP mycket bättre ut? Visst, du har inte tränat, men det finns alltid grundregler och klassiska varianter att ta till som alla spelare bara bör känna till. Vi tar ju oss knappt in i zon och det har knappast något med träning att göra.

Har oroat mig för vårt anfallsspel och vem som ska göra målen. Känns spontant som att det bara var kedjan med Emil Lundberg, Jacob Peterson och Sebastian Selin som finessmässigt kunde hota och i viss mål KHK-kedjan, MEN vi gjorde fyra mål och ett från varje kedja. Kanske ska sluta oroa sig?

Vad är grejen att ”de flesta” spelarna i ”de flesta” lagen byter nummer under försäsongen? Pratade med Anton Wedins föräldrar som tyckte det var ganska jobbigt att hitta igen rätt spelare och till och med sonen som normalt spelar i 57, men nu spelar i 17. I Löven har vi ju Alexander Hellström som kör i 2 (Normalt 7), Mattias Granlund i 19 (Normalt 20), Kristoffer Söder 42 (ska ha 19). Sen kör ju en del nya i fel numer men det kan ju bero på att numret saknades i fjolårets tröjor.

Idag väntar Mora och ja, seger där och vi tar hem turneringssegern. Det vore väl riktigt härligt, eller hur?

Era reflektioner efter matchen? Skriv en kommentar…

Ps. Avslutar med en fråga. Två i Löven fick skriva autografer. Vilka tror ni det var? Ds.

2 thoughts on “Reflektioner efter Timrå

 • 1 september, 2018 kl. 11:27
  Permalänk

  Skulle vara riktigt kul om man vinner cupen !!
  Sett riktigt bra ut för de mesta tycker jag men syns att man behöver slipa till vissa spelformer och att få igång p.p mera.

  Svar
 • 1 september, 2018 kl. 12:07
  Permalänk

  Jag håller inte med dig om målvaktsspelet.1-2 målet ska Pettersson ha en väldigt ihålig plocksida..1-3 är ett skott stolpe in i bortre men det tycker jag Pettersson är felplacerad det är fri sikt å släpper hans bortrestolpe helt.. 1-4 målet är en isare med en sidledsförflyttning. Kändes inte otagbart. Jag vetat det är bara försäsong men är det någon gång man ska skapa kemi mellan målvakt å backar så är det nu på försäsongen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: