Reflektioner efter Timrå

En bra defensivt genomförd match med trubbig och omodern offensiv gav inga poäng. Här kommer fler reflektioner.

Ja, det ville sig inte mot Timrå trots ett till synes spelmässigt övertag och ser man statistiken med 28-17 i skott och hela 24-3 i skott i täck och totalt hela 70 skott mot Timråmålet mot Timrås totalt 30 så känns det ju som att vi trummade på, men en kombination av att Timrå förstås är riktigt skickliga defensivt med att vi är oerhört trubbiga, kantiga och långsamma både i anfallen och i själva skottögonblicken gjorde att Timrå hade ganska bra koll på den här matchen. Om vi hård drar det så kan vi ärligt säga att det var inte många klara målchanser vi skapade. Farleys ribbskott, Nicke J i ribban, nått halvöppet mål och så då Ottossons mål, men sen?

Många vill mena att fortsätter vi lira så här så kommer segrarna, men hur bra defensiv vi än har så vinner man inga matcher genom att göra ett mål framåt. Vår offensiv är helt enkelt inte tillräckligt bra. Vi kanske har en del bra offensiva spelare, men det offensiva spelet vi spelar är inte modernt, det är långsamt och bygger ju aldrig på att vi ställer om snabbt och går rakt på mål. Vi lugnar ned, center kommer i både och har sina ytterforwards stillastående i mittzon. Tar vi oss in i zon hamnar vi 9 av 10 gånger nedanför förlängd mållinje och börjar böka längs sargen. Titta på Timrå. I sina anfall kommer de med tre man i hög fart och går rakt på mål. Hur många gånger såg vi det från Löven? Förstår faktiskt inte varför Löven inte klarar av att använda sig av snabba omställningar och rakt på mål eller väljer att inte spela så? Vad jag vet är det bara Björklöven som spelar på det här sättet i serien att lugna ned och anfalla mot samlat försvar? Visst tar vi oss in och får tag på puck ser det bra ut och då blir det mycket tid i anfallszon, men väldigt svårt att komma till klara lägen och de som kommer blir mest skott i all hast eller i täck.

Ser vi sen till Timrås mål så får inte Timrå så enkelt göra sitt mål i powerplay. Har man inte scoutat sin motståndare? Vet inte hur många mål de har gjort på detta sätt. Hitta på highlights. Dahlén lämnar puck från bakom mål och åker sen och ställer sig som en hockeyspelsgubbe på bortre stolpen och väntar till pucken gått varvet runt till Lavoie. Sen kommer passet och han har öppet mål medan ex Jacob Andersson har lite allmänhetens åkning och följer pucken runt i zon med blicken. Han måste här veta att det passet kommer. Fattar överhuvudtaget inte vad han ska så långt upp i zon att göra?

Några glädjeämnen utöver defensiven fanns ju och främst måste jag framhålla Filip Westlund. Vilken kyla, skridskoåkning och pucksäkerhet. Måtte vi kunna låna honom under en längre tid. Även nye Filip Riska gjorde en mycket bra match. 89 % i tekningar är riktigt bra. Sen måste kommunikationen med backparet J Andersson/Åkerström komma igång. Tre klockrena tekningar rakt bak ska inte kunna gå emellan backarna!!

De nya förresten? Varför välkomnades de inte till Björklöven under ceremonin inför matchen? Tar typ 10 sekunder!

På tal om ceremoni så valdes ju Mikael Bingo-Micke Holmberg in i Wall Of Fame och han gled in på isen i en svart Cab! Coolt!

Summa summarum en rätt väl genomförd match av Björklöven och kan man bara fixa till offensiven, snabbare omställningar och rakare på mål så kan det här bli riktigt bra.

Era reflektioner efter matchen?

7 thoughts on “Reflektioner efter Timrå

 • 25 januari, 2018 kl. 08:01
  Permalänk

  Dina reflektioner är klockrena i analysen. För stillastående i anfallszon, inga direktskott, passningar som går lite snett vilket gör att mottagaren måste fånga puck före klippa till. Mottagare som inte vet vad han skall göra med pucken redan innan den sitter på bladet. Vi agerar som om vi var 5 mot 4. Vi krigar vid sargen men blir låsta. I övrigt är försvaret bra, men som sagt. Passet till Dalén den måste vi ha scoutat, eller???
  Och sist men inte minst, som du skriver. Varför nämner vi inte våra nya spelare innan match?? Och att Andersson passerat 400 matcher i Allsvenskan, har vi lyft det? Skärpning där.

  Svar
 • 25 januari, 2018 kl. 08:37
  Permalänk

  Mycket bra reflektioner. Vi har så förgjortat svårt att SPELA upp pucken från back på center på vingarna och komma med fart. Mycket ligger i att vi har för dåliga backar som allt som oftast håller i för länge, lägger felpass eller bestämmer sig för att SJÄLV transportera upp pucken och sedan dumpa ner. Hur lätt är det då att komma med fart för de forwardsbesättningen som antingen fått ta ett extra varv för att invänta eller stå still på blå och invänta? Så här har det sett ut HELA säsongen och för den del även förra. Vi spelar en märklig anfallshockey men som till stora delar har med för taskig backbesättning att göra. Tänk om vi fick behålla Filip Westlund ett tag till, han har blicken och känslan som behövs för att kunna få till et spel bakifrån. Försöker inte heller skjuta IGENOM spelare på blå som en del gör OM och OM igen. Trots allt en bra match men där det syns vilka som ligger i topp och inte.

  Svar
 • 25 januari, 2018 kl. 09:49
  Permalänk

  Håller med om det du skriver och det Mats K skriver om att backarna transporterar upp pucken allt som oftast. Vad beror det på ? Största syndarna är Stenqvist, Åkerström och Jakob A. Det är väldigt sällan man ser ett klockrent första pass på bladet till en spelare med fart nej antingen får en stillastående fw passet eller så transporterar en back upp pucken och hamnar bakom mål eller ute vid sargerna.
  Någon förändring måste till i Lövens sätt att spela annat kan vi tyvärr missa slutspelet i år igen.
  Att VK ( Gunnar J och Simon Lindmark ) tycker att Löven dominerade matchen fattar jag inte, min känsla var att dom bara gjorde vad som krävdes och höll Löven på utsida hela tiden.

  Grym viktiga matcher mot Oskarshamn nu på fredag och måndag, två torskar där och vi sitter i skiten, två vinster så är vi med i racet igen.

  Svar
 • 25 januari, 2018 kl. 10:24
  Permalänk

  Tack för första bilden från uppvaktningen av mig.

  Hemsidan o VK vet jag inte om dom var på matchen ännu!

  Svar
 • 25 januari, 2018 kl. 12:22
  Permalänk

  Allt är nästan sagt som behöver sägas. Dock tror jag att Löven borde spela defensivt och inte gå på som man gjorde. Låt motståndaren leka rommen av sig och sen kontra det är min melodi.

  Svar
 • 25 januari, 2018 kl. 17:38
  Permalänk

  Kom att tänka på det nu.Vi åker aldrig in och vänder för att öppna upp försvaret.
  Tror jag aldrig såg det igår.Bara bök vid sargerna
  Fram med ritblocket Fagervall!!!!!!!!

  Svar
  • 25 januari, 2018 kl. 18:35
   Permalänk

   Orkade inte gå in på den i reflektionerna. När vi kommer in i zon så ger vi ju järnet ner i hörnen där vi får vara ifred. Jämförde med Timrås anfall och gick de inte rakt på mål direkt de kom in över blå så gjorde dom en ”ryssvändning” högt uppe i zon för att spela på andravågen. Vi söker bara saftey-zones där också motståndarna låter oss vara. Där är vi ofarliga och ger bara en chimär över att vi har ett övertag.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: