Reflektioner efter Timrå

Så nära, men ändå så borta. Tror Timrå gjorde fler mål än vi hade konstruktiva anfall. Här kommer fler reflektioner.

Adam Werner såg många gånger till att hålla kvar Björklöven i matchen. Arkivfoto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Återigen en jobbig förlust, men den här var jobbig på ett annat sätt. Visst var vi nära resultatmässigt, och med lite tur hade vi fått med oss en eller ett par poäng, men ser vi rent spelmässigt så har vi en lång väg att vandra. Som jag skrev ovan så hade vi skrämmande få konstruktiva anfall. Vet faktiskt inte alls vad tanken är med Lövens spel? De få gånger vi har kontroll över mittzon så söker vi oss till vänster för att på Cody Murphy-vis söka avslut från väldigt långt håll, ofta så långt ifrån som blålinjen. Cody är ursäktad, han ha ett skott som i bland sitter med övriga? Eller har de sett på SHL som också tar skott från långt håll? Enda skillnaden där är att de söker retur på bortre stolpen för störtande forwards. Vi tar skottet mot första stolpen. Eller söker vi tekning? Också den obegriplig med en tekningsstatistik som inte skrämmer någon. Nä, att bara ”jobba hårt” räcker inte på den här nivån. Man måste vilja ha puck, vårda puck och vara kreativ. Där är inte Björklöven idag.

Nä, det mesta är otajming i Löven just nu. Vi har på tok för dålig fart, passningskvalitén ligger i linje med farten och vi är tveksamma i det mesta vi gör just nu. Hade det inte varit för Adam Werner som gjorde några riktigt svettiga räddningar, hade vi inte ens haft chansen att kvittera på slutet. Jag är fullständigt oförstående emot de många fans som skyller varenda förlust på Werner. Det är inte hans som förlorar två sargdueller som senare leder till mål, den är inte han som backar in i sitt eget fejs, det är inte han som inte skapar målchanser framåt. De misstagen får vi inte göra, för då blir det mål. De misstagen gör exempelvis inte Timrå och därför skapar vi inte så många lägen, då vi inte förmår göra det själv. Stämmer lite som Timrås Jeremy Boyce Rotewall sa efter matchen. – De kändes ganska små till slut – de ville inte vara där ute.

Målen vi gör är dock riktigt fina. Synd bara att de sker på tok för sällan. Stefan Anderssons assist till Austin Farleys mål är en läckerbit som bara den nästan borde vara berättigad till en poäng för laget.

Totalt sett ändå ett lite fall framåt, men det ger ju inte fler poäng i dagsläget, men kan vi fortsätta att ta små kliv gentemot insatserna Västervik och Almtuna så kommer snart poängen. Positivt att se Jacob Andersson som i mina ögon gör sin bästa match i Björklöven. Oväntat rejäl i närkampsspelet och i övrigt enkelt spel. Det han sen sa till VK efter matchen kanske solkar det hans totalbetyg hos oss. – Fortsätter vi så här kommer vi vinna VÄLDIGT MÅNGA matcher! Öh… nä, Jacob. Vilka lag ska ni möta då? Är det något jag önskar näst efter betydligt fler poäng så är det dessa klyshor och ordbajs som inte står för någonting upphör.

Era reflektioner efter matchen?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande kvällens publiksiffra samt ett spel för att krydda säsongens matcher!

5 thoughts on “Reflektioner efter Timrå

 • 10 december, 2017 kl. 10:39
  Permalänk

  Det är väl ingen som skyller förlusterna på Werner?

  Svar
 • 10 december, 2017 kl. 11:21
  Permalänk

  Jag undvek faktiskt att se matchen men kunde inte låta bli att se highlightsen. Håller med fullständigt att man börjar bli rätt less på klagomålen på Werner. Visst, alla baklängesmål är inte otagbara men många är orsakade av rätt meningslöst försvarsspel. Att vi skulle hamna här igen..

  Svar
 • 10 december, 2017 kl. 12:21
  Permalänk

  Löven har haft tur som har hittat en sådan ”billig”?…målvaktslösning som håller en så bra klass som Werner. Nu har man ”snålat” ? på backsidan igen och har chansat och har en väldigt ojämn kvalité bland backarna. Pengarna på Tajala ( lätt å vara efterklok)…känns lite bortkastade även om han är o.k…VI BEHÖVER EN STABIL BACKBESÄTTNING!!! …För att inte behöva sitta med hjärtat i halsgropen igen mot slutet av säsongen…

  Svar
 • 10 december, 2017 kl. 12:46
  Permalänk

  Werner är ung och talangfull,gör kanonräddningar,som några igår men han stod också för 1-2 tavlor(1a och 2a målet).
  Jag skyller inte förlusten på honom.
  Jag tycker han är grym och försvaret hjälper honom inte stundtals men ska vi köpa en helt ny backbesättning?för en back till av kvalité hjälper inte,och sedan behöver vi en center som kan teka,dyrt det med.
  En målvakt med hög nivå som är bra man mot man och täcker stolparna är vad man kan göra istället och ändra spelsätt på något sätt.
  Svårt att finna någon sådan målvakt,absolut,jag tycker att vi borde haft med en sådan från början av säsongen,som Werner får lära av och växa ännu mer av.

  Svar
 • 10 december, 2017 kl. 13:42
  Permalänk

  Man önskar att man kunde bryta på några
  kontrakt på nuvarande backar.
  Är ju fumliga och statister i många lägen.
  Nä..lite förväntat att de skulle bli så här när säsongen började.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: