Reflektioner efter Timrå

Oj, alltid jobbigt att försöka sig på att analysera en förlust, man är mest förbannad och tänker i en massa om-tankar, sånt som aldrig kan ge poäng. Här kommer fler reflektioner.

 

 

OM.. vi bibehållit Lindqvist-Ottosson-Farley hade vårt anfallsspel sett annorlunda ut.

OM… bara David Lindqvist satt den där chansen så vi fått 1-0. Då har det sett annorlunda ut.

OM.. inte Jakob Stenqvist lekt travekipage utan låtit Johan Johnsson få åka sig fri för jag tror Hutch hade kunnat hunnit ikapp, i alla fall stressat så han fått ett sämre läge en en straff för Jonathan Dahlén.

OM.. detta hade hjälp laget till tre poäng hade jag skrivit fler, men sånt hjälper inte.

Vi gjorde om, vi missade, vi lekte trav och det mot seriens bästa lag. Då vinner man inte en sån här match.

Just nu sitter oerhört mycket i Björklövenspelarnas huvuden. När vi inte får med oss första målet blir vi väldigt virriga och stressade. Vi ska på något märkligt sätt vara kreativa i gen zon, men då timingen helt saknas, kvalitén i både passning och mottagning saknas, blir det pannkaka av alltihopa. Försökte jämföra vårt spel med Timrås men det är liksom två olika sporter. När våra backar spelar upp pucken på en forward har han en motståndare i nyllet inom en tiondel. När Timrå spelade upp pucken fanns ytor stora som Värmlands skogar för deras forwards att agera på.

Varför ser det då ut så här? Det såg ju så bra ut tidigare tänker du? Ja, det var när vi hade mer eller mindre fullt lag. Nu har vi flera spelare i laget som har roller som det aldrig var tänkt att de skulle ha eller borde ha fått och det påverkar varenda kedja. Spelare som Emil Norberg, Andreas Wikström och Erik Rainersson är sk påläggskalvar, talanger som ska matchas in med stor stor försiktighet. De ska inte ha en ordinarie tröja i ex. en förstalina. Snacka om att göra dom en björntjänst. De här killarna ska ha en plats i fjärdelinan och extraforwards platsen och sen även ha istid tid i ex Teg. Då kan de växa, relativt kravlöst, men som det är nu måste det vara ett helvete för dessa killar. När ex Granlund och Hage var hela funkade det bättre helt logiskt. Spelet med dessa killar ger följdfel då övriga forwards tänker annorlunda, backarna får kanske hålla i pucken någon sekund extra gör att forwards åker fel och vips har ju det defensiva misstaget något som inte händer på samma sätt med ”ordinarie” lag.

Någon kanske säger att Timrås juniorer minsann klarar det? Jo, men det är killar som är juniorlandslagsmän på högsta nivå och kommer från SuperElit där man möter J20-landslagsmän varje dag. Våra har aldrig varit nära ett landslag, de kommer från J20 Elit i ett lag som håller jämna steg med SK Lejon, Piteås och Östersunds J20-lag. Det är som att tro att vartenda hockeyallsvensk spelare skulle kunna gå in i ett SHL-lag. Det är oerhört få som skulle göra det.

Det är direkt orättvist mot dom att tro att bara för att man är en junior som får chansen så håller man klassen. Så länge laget ser ut i dag som det gör så kommer vi inte att vinna några matcher, så illa tror jag att det är. Förvånansvärt att ingen vågat ta upp denna sak som absolut inte är någon kritik mot dessa spelare. De ger sitt yttersta och går på sitt max, men att fundera varför det ser ur som det hör och tro att det blir bättre för att alla jobbar lite mer? Vi har spetsen men det är just ny mellanskiket som är för dåligt.

Det måste med andra ord in spelare på ett eller annat sätt. Hur vete fan, men på något sätt. Att man ex inte tog Per Ledin för provspel ett par veckor är för mig ofattbart. Jag är inte heller ensam om dessa åsikter kring juniorerna. Mer eller mindre alla jag pratar med tycker detsamma.

Nåväl, vi föll mot ett bättre motstånd och ingen skugga ska heller falla på våra juniorer. De sliter nog hårdare än de flesta och vi vinner och förlorar som ett lag, men klubben borde i ärlighetens namn matcha dessa klokare. Nu hade man förstås knappast anat att man i snitt skulle ha fyra forwards skadade under inledningen av säsongen, men här är vi nu och vad är lösningen? De kan inte spelas ihop, men att sprida ut dom blir inte heller bara.

Nä, får väl avsluta med en bild för att få upp humöret för detta måste man bara skatta till.

Fem man i båset? När såg du det senast? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Hur blev det så här då? Jo, i sekvensen här nedan hittade alltså domare Peter Lyth nio utvisningar som totalt drabbade fyra spelare per lag (blev en femte lövare då Emil Norberg fick ta Hutch ena tvåa) och låt gå för det, MEN titta när tre spelare ska ge sig på Alex Hutchings och Simon Backman tar tag i två av dom så det blir jämt skägg…det åker han ut för….. wait for it….en fighting utvisning??? När Backman sen åkte och satte sig i Lövens bås helt oförstående att han skulle åka ut, så kom domare Lyth och ville visa ut honom. Backman förklarade då att han höll undan två spelare för att hindra mer bråk. Då tar Lyth upp sin lilla svarta bok och pekar ivrigt i den och menar att han under bråket noterat Backman i den som en av bråkstakarna. Jag rodde först att ha kan ha sett fel, men han bedömer alltså på riktigt det som en utvisning. Det visar vilken nivå han håller och det är inte någon överraskning för vare sig dig eller mig, men hur får detta fortgå? Hur ska han få fortsätta att försöka matcher, fortsätta att sila mygg och svälja vattenmeloner? Nivån på han bedömningar är så vitt skilda att det måste vara hart när omöjligt att veta vilket ben man ska stå på som spelare.

Tack Navid att du la ut den så jag kunde sno den utan att fråga om lov. Ungefär som Lyth gör. han snor mitt goda humör utan att fråga. Nåh, nog om det.

4 295 på läktaren. Umeåpubliken är inte som i andra delar av länet. Vi stöttar vårt lag, även när det går tungt.

Snygga ceremonier. Värdigt för både Alexander Sundström och Stefan Öhman. Två kanonkillar. Sen var det fyndigt att byta tröja på Tajala. Tyckte det var märkligt att han hade 44 först. 🙂

Hörde ni i P4 i går morse när de skulle snacka om supporterinsamlingen och Roope Tajala? Köpa en spelare? 20-åring? Rope (med amerikanskt uttal? Njut av detta…

Fanns ju något positivt…

14 thoughts on “Reflektioner efter Timrå

 • 26 oktober, 2017 kl. 08:25
  Permalänk

  Jag måste så här på morgonkvisten bara buga och bocka för en av de bästa analyserna jag läst från en match, TACK. Förstår att Fagervall har det jobbigt men att matcha laget som han nu gör med att pytsa ut ICKE färdiga juniorer lite här och var är inte hållbart. Spelet försvinner och de övriga blir osäkra och får för sig att köra för egen maskin. Frustrationen stiger man kör på egen hand och så tappar man puck. Vi får alla hålla tummar och tår för att vi inom kort får se Pukka, Hage och Murphy tillbaka då borde vi kunna börja klättra igen och smaka segerns sötma igen.

  Svar
  • 26 oktober, 2017 kl. 08:30
   Permalänk

   Jag träffade Mikko på väg in på hallen igår kväll och han var förstås sugen på spel. Han hoppas vara tillbaka så snart som möjligt som han diplomatiskt svarade och kunde av förklarliga skäl inte uttala sig om vilken typ av skada han har. Han gick då obehindrat och det gick inte att utläsa vilken typ av skada han ska ha drabbats av. Han var dock på ett alldeles lysande humör och lika trevlig som alltid.

   Svar
   • 26 oktober, 2017 kl. 09:04
    Permalänk

    Viskas rygg på Pulka…

    Svar
 • 26 oktober, 2017 kl. 08:47
  Permalänk

  Tack för en lysande Analys som vanligt, Men att Fagervall står och säger att vi har
  tappat ödmjukheten är det verkligen så enkelt????? Nä Herr Fagervall det är bara att
  inse det måste in en BACK av KVALITE hur jäkla svårt ska det vara,år efter år med detta
  skakiga och svajiga försvar,sedan så det spelar det ingen roll hur ödmjuk man är om man
  inte har KVALITE…..Sedan så måste det bara in en NY Målvakt så är det bara.. PUNKT …

  Svar
 • 26 oktober, 2017 kl. 08:53
  Permalänk

  Lytheskomik fick just nu en ny innebörd. Som ni säger, hur kan han få fortsätta.

  Svar
 • 26 oktober, 2017 kl. 09:54
  Permalänk

  Japp. Även helt otroligt att han hittar utvisningar på Boyce som bara står bredvid och helt plötsligt kommer 49 och ska rycka bort honom.
  Samt Engqvist som sitter på bänken hela matchen därav den situationen också är en väldigt konstig utvisning.

  Svar
 • 26 oktober, 2017 kl. 09:58
  Permalänk

  Precis, vi gör dem en björntjänst.

  Jag förstår inte hur vi kunde gå in i denna säsong med 1-2 FW kort med Murphy osäker på spel. Det ska finnas max 1 plats vigd åt en junis. Blir någon skadad ska vi spela med max 2. Fler skador = lån.

  Utifrån tänkta uppställningar gick vi dessutom in kort med 1 center

  Även på backsidan var det obegripligt att gå in med 7 backar med Emmerdahl som 8:e.

  Varför har vi t.ex. inte lånat in Levander och Toolanen exempelvis.

  Förstår dock att man bygger för framtiden genom att skicka signaler till de yngre. Kommer säkert att löna sig på sikt men frustrerande att se.

  Svar
 • 26 oktober, 2017 kl. 10:56
  Permalänk

  En mycket bra analys, nu besparade du mycket arbete 🙂
  En sak dock – Hutch är ett lyxproblem, hans nonchalanta spel gör mer skada än nytta.
  I övrigt instämmer jag till fullo..

  Svar
 • 26 oktober, 2017 kl. 11:44
  Permalänk

  Fantastiskt väl formulerat ! Det stämmer verkligen allting !

  Svar
 • 26 oktober, 2017 kl. 11:44
  Permalänk

  Låter som om nån rökt på…
  Nåväl är det inte dags att ge Jocke ett nygammalt jobb tillbaka så vi får en tränare som fattar riktiga beslut.
  Sen förstår jag inte hur man kan tillåta ett sånt svagt målvaktsspel som nuvarande. Har Färjestad en hållhake på löven?Nä skaffa fram nån man kan lita på. Nu är jag rädd varje gång pucken kommer närheten av AW.

  Svar
 • 26 oktober, 2017 kl. 12:29
  Permalänk

  En förening av Lövens kaliber ska ha en betydligt bättre målvakt än vad vi har nu. Dessutom ska minst 1 vara under vårt kontrakt. Punkt slut.

  Svar
 • 26 oktober, 2017 kl. 12:45
  Permalänk

  Löven måste agera nu när de gäller försvaret,håller på att bli mer en pinsamt att man inte får till det på allsvensk nivå.
  Med dess publikintäkter osv.
  Tur att umeborna är trogna men till slut ger man ju upp mer eller mindre.

  Svar
 • 26 oktober, 2017 kl. 14:00
  Permalänk

  Som vanligt en bra analys, jag håller med om allt speciellt det där om juniorerna, det är nästan så man tycker lite synd om dom. Att flytta om spelare för att jämna ut kedjorna blir inget bra det blir lite katten på råttan, råttan på repet syndrom och det är inte bra. Nej vi måste låna in spelare helst innan lördag annars är vi snart nere under det nedre strecket om inga av våra egna börjar komma tillbaka.

  Sändningarna från P4 Västerbotten håller ungefär samma nivå som när Peter Lyth dömer, det vill säga under all kritik.

  Till sist noterar jag att Vita Hästen vann med hela 7-0 hemma mot Almtuna igår, man kan ju undra vad dom utfodrat Hästarna med före matchen.

  Svar
 • 26 oktober, 2017 kl. 16:05
  Permalänk

  Såg att Oskarshamn tappade Kevin Marshall tillbaka till Rögle ( bra för oss då han är en bra spelare som dessutom snittat mest istid i hela ligan ) men att ”Mr Asplöven” Per Kenttä redan plockat in en ersättare. Låt vara att det är ett div 1 lån men Kentää agerar snabbt i alla fall.

  Jag har höga tankar om Fagervall men det känns som hans arbetsbelastning blir för stor när han även ska agera sportchef. Jag tror att det är viktigt att vi får in en sportchef som dagligen scannar av marknaden och upprätthåller kontakter med spelare, agenter……. Det är omänskligt att Jocke ska hinna med det samtidigt som han har huvudansvaret för laget.

  För övrigt så såg jag att Timrås sportchef ”nubben” Norberg var nere och pratade med Timrå fansen i varje period paus, snyggt ! Det jag däremot inte gillade var att han båda gångerna gick genom Björklöven bås 😉

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: