Reflektioner efter Timrå

Arrangörerna glömde att sätta pucken på lastbilen, Löven glömde att matchen startat och resten är historia. Här kommer fler reflektioner.

Om vi tittar tillbaka innan mötet med Modo för styvt en vecka sedan så hade vi vunnit sju av de senaste nio matcherna. Sedan dess har vi förlorat tre raka matcher. Gemensamt med dessa är att vi att vi innan det blir någon som helst fart i laget så han vi givit motståndarna en 3-0 ledning, skriver GIVIT för det ska sannerligen sägas att de inte behövt anstränga sig speciellt mycket för att få dessa. Det ser precis ut som det gjorde i inledningen av säsongen, en kombination av att vi tro att vi är jäkligt bra som kan spela hur avancerat som helst, men att vi saknar alla grundläggande kunskaper i ämnet ishockey.

Som vid Timrås 1-o. Elias Pettersson lurar ju Christian Bull å det grövstra. Han vet att Löven säkert har varnat för honom och slickar Lövensbås när Mattias Nilsson har burskydd. Tyvärr vill ju Bull tänka rätt och ligger tätt på Pettersson som tar ett par skär och får ytor större än Värmlands skogar att bli fri på när Bull inte hänger med. Know your self and know your anamy. Jag blir inte förbannat över avslutet. Jag vill se fler likadana i JVM.

Timrås 2-0. Vi har talangfulla och hungriga backar som vill avgöra i alla lägen, men valet av denna passning med alla dessa hot? Behåll pucken, ta dig över röd linje och dumpa.

lej

Vid 2-0 som Jonathan Dahlén, som vi ska gilla då har ha schysst DNA, så visade han upp en egenskap som ogillas. Håna motståndare när man gjort mål är inte OK.

Sen finns det något som heter karma och blev extra skönt när en inlånad divison 1 spelare sänkte ungdomsstjärnan med en axel mot axel tackling.

I pausen mellan den första och den andra perioden så med gav Ulf Dahlén av Björklöven var e av de klubbar som låg honom varmast om hjärtat. Aldrig helt att höra, eller hur? Uffe som förresten med gav att han nu kommer att flytta hem till Östersund, men att han inte givit upp sin karriär inom hockeyn och att han var öppen för de flesta uppdragen.

I samm apaus medgav Lucas Sandström att det inte håller att ge motståndarna en massa målchanser om man vill vinna. Sant!

C More tog känslan ett rejält steg längre då man var inne på att det helt saknades energi i Lövens omklädningsrum.

Trots detta påstående så svarade vi ju relativt snabbt med ett 1-3 mål genom Niklas Pavel, men den lycka som varar. En nyttig utvisning på Cody Murphy följt av en riktigt onödig utvisning av Simon Fredriksson gav Timrå det läge man behövde för att definitivt stänga matchen till 4-1.

Vad hjälpte det att vi efter det hade ett styrning i ribban och en på poäng periodvinst? Så dags då att vakna. Självklart måste tränarna lyfta sådana saker om att vi till slut vann matchen sett till de två avslutande perioderna, men den utvecklingen hade aldrig skett om Timrå inte tagit ledningen med 3-0. De var inte intresserade att riskera att svara för misstag utan säkrade hemåt och därav fick vi mer puckinnehav. Trots att vi i de två sista perioderna vann skotten med 22-9 så var vi aldrig när i den här matchen.

Visst hade vi ett par ribbskott, men känslan var liksom att vi fans tillika spelarna trodde lika lite på detta, att det skulle gå vägen.

Respekt! #vifinnsöverallt

20161125_210449

Ser vi till Mike Helbers lista så utsågs Kim Karlssons 3-3 mål mot Modo till veckans mål och det var ju grymt läckert, eller hur?

Nä, nu måste vi steppa upp. När pucken släpps på söndag så kräver jag att ni redan har ätit upp era skånska lök- och leverkorvar och annat som är mer att likna vid en raggarballe med svängdörrar. NU ska vi vara redo!

Som vanligt vill jag ha era reflektioner. Skriv er kommentar om matchen….

3 thoughts on “Reflektioner efter Timrå

 • 26 november, 2016 kl. 12:39
  Permalänk

  Klockren analys av situationerna.
  Det är som om det finns några som är för bekväma i att vi ligger högre upp i seriesystemet än var vi tippades att hamna innan säsongen började & det tycker inte jag alls om.
  Visst ska man få göra fel, men det är lättare att ta ett mål i baken om de iaf försökte anstränga dig lite mer till att åka upp gubben eller att blockera hans framfart vid passningen till 1-0.
  Tycks minnas att jag hörde att Björklöven skulle träna för att orka mer under en kortare stund, men det syns inte mycket.

  Till slut:
  Om man som läsare får lämna lite konstruktiv kritik utan att man för den sakens skull menar något illa med det så skulle jag gärna se att innan Ni skapar inlägg till den här bloggen så kanske det vore på sin plats att kolla upp stavfel då det enligt mitt tycke ser slarvskrivet ut.

  Ja, jag är medveten om att det finns folk med dyslexi, men så vitt jag vet så har i stort sett alla webbläsare rättstavningskontroll under tiden som man skriver innehållet vilket ger dig chansen att rätta till det.

  Återigen….. Ta inte det här som ett påhopp nu utan bara som ett förslag till förbättring.

  Ha en fortsatt trevlig dag.

  Svar
 • 26 november, 2016 kl. 15:06
  Permalänk

  Har aldrig upplevt det som något problem med att bloggen stavar fel ibland men när du Kristoffer Grundström allt som oftast är allmänt jobbig under liverapporteringar och på bloggar så tycker jag att du ska rannsaka dig själv innan du gnäller på andra.
  Vet att det finns folk med olika bokstavskombinationer men så vitt jag vet så brukar alla sådana ha en förmyndare som kan bestämma om man är lämplig att skriva på nätet eller inte.

  Svar
 • 27 november, 2016 kl. 11:28
  Permalänk

  Såja pojkar! Lugn i bussen nu. Vi vill alla samma sak och inget blir bättre av att gasta högst. Hittills under säsongen tycker jag det har varit en riktigt bra ton i kommentarsfältet, men de senaste veckorna har det blivit betydligt hårdare. För min del, och säkert flera med mig, inger det en känsla av att läsa bloggen mindre ofta tyvärr. Konstruktiv kritik är bra, men påhopp är aldrig ok. (Om det inte är Pavel som hoppar på någon på isen. Då är det nästan alltid ok.)

  Har ni något att klaga på så skicka ett mail istället.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: