Reflektioner efter Timrå

Så tog vi så vår första seger efter 5-2 borta mot Timrå efter det framgångsrika receptet effektivitet & Grym Kevin i kassen och här kommer fler reflektioner.

Man insåg redan tidigt att antalet stolar i Timrå Isstadion var fler av det tomma slaget än det fyllda och 2 553 åskådare i en hemmapremiär är faktiskt riktigt dåligt.

Fler skämmesgrejer. ”Björklöven spelar i vitt-svart med små inslag av grönt-gult” hördes C Mores kommentator säga och det smärtade i bröstet. Små inslag av grön-gult? Så ska det bara inte vara. Bort med det svarta. Gröngult är en del av vår identitet. Det får inte vara en kostnadsfråga längre.

Vi spelade inte bra i den första perioden men fick det alltid så viktiga första målet och väldigt roligt för Fredrik Hetta att få inleda sitt målskytte. Smart skott av William Quist från kanten för att skapa retur vilket det också blev.

Läste på Twitter: ”Timråklacken lät i ungefär 2.09”

Känns som att vi trots ingen större spelmässigt glans hade större driv mot kassen än mot Västerås. Sen låg vi väldigt bra i linje så att Timråspelarna hade svårt att få igenom sina skott och de som gick igenom räddade ju en fenomenal Kevin Lindskoug.

Vi fick ju även det viktiga andramålet tidigt i den andra perioden, återigen var det firma Quist/Hetta som var genierna bakom. En urstark Quist kunde bryta sig igenom efter högerkanten som sen kunde server pucken på silverfat till hetta som kliniskt dunkade upp pucken i Johan Mattssons högra kryss eller som Harald Lückner uttryckte det -Quist la en smörmacka!

Sen fick vi äntligen in pucken i powerplay, ett PP som denna kväll slutade vid 25 % (1/4). Sist på pucken var Alex Hutchings, återigen framspelad av kvällens lirare William Quist. Kul för Hutchings att få sätta en kasse då han förväntas vara en av de som ska leverera mål i år och efter en ganska trög start så kanske detta mål kan få det att lossna.

Kändes ju lite orättvist att ha en 3-0 ledning efter två perioder, men en het målvakt och ett effektivt lag så är allt möjligt. Vi satte ju faktiskt två av de tre första skotten i den andra perioden.

Inte kan det ha varit lätt för unga Timrå att komma ut toktaggade i den tredje perioden och direkt få fyran i baken när William Quist satte sin pattenterade ffrån högerkanten. Den misslyckades två gånger mot Västerås, men i går satt den och det är sådana

Sen fick till slut Timrå utdelning och det gånger två om så därför var ju 5-2 målet så mycket skönare som fick stopp i Timråforceringen. Bra jobb av Nicke Johansson bakom Timrås mål som sen kunde servera seriens äldste i Stefan Öhman till 5-2. Säkert skönt för Steffe som grämde sig rejält efter en missad målchans i den andra perioden.

Tycker Löven gör en bra defensiv match, några härligt flygande anfall signerad kedjan med William Quist/Kim Karlsson/Fredrik Hetta och en het Kevin Lindskoug i målet. Dock förväntar jag mig mer av de övriga kedjorna och då främst offensivt.

Lite oroande är det alltid när en spelare lämnar isen i förtid och det gjorde ju Jon Palmebjörk. Oklart varför, men han fick en openice tackling i offensiv zon i den tredje perioden som några på plats tyckte tog mot handen. Vi återkommer om vi får mer info.

Avslutar med lite Kevin Lindskoug:

Var det en jobbig match? – Det syns väl på svetten? (Kevin Lindskoug svarar C Mores expertfråga)

Vad tycket ni läsare om matchen? Skriv en kommentar…

3 thoughts on “Reflektioner efter Timrå

 • 14 september, 2015 kl. 10:34
  Permalänk

  Blir stolt när ni står upp för att löven ska spela i Gröngult. Svart tillhör inte våra klubbfärger, en lättnad när lövenfansen äntligen får ett offentligt stöd av den bästa bloggen angående detta, det har vi väntat länge på…bra matchrapport som vanligt.

  Svar
 • 14 september, 2015 kl. 15:12
  Permalänk

  Någon ny info om hur långt borta från spel Thörnberg respektive Wargh är?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: